LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΔικαιοσύνηΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2016 17:18

Σοκάρουν οι καταθέσεις των ψυχιάτρων του πατέρα της Άννυ

“Μου είπε ότι δεν μετέφερε τη μικρή για την θάψει γιατί ήταν βαριά”. Δεν τίθεται θέμα ακαταλόγιστου για τον πατέρα της Άννυ διαμηνύουν οι ψυχίατροι.

μικρή Άννυ - δίκη - δολοφονία

Με τις καταθέσεις των ψυχιάτρων που εξέτασαν τον 28χρονο Στανισλάβ Μπακαρτζιέφ μετά την αποτρόπαια δολοφονία της 4χρονης κόρης του 'Αννυ, ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο.

Τόσο ο Ματθαίος Εξάρχου όσο και ο Γιάννης Παπαδάτος, που εξέτασαν τον πατέρα της μικρής, υποστήριξαν στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος δεν έχει ακαταλόγιστο.

Ο καθηγητής Γιάννης Παπαδάτος αναφέρθηκε στην εκτίμηση του πως τόσο ο πατέρας όσο και συγκατηγορούμενος του Νασίφ Αχμεντόφ ή Νίκι "κάτι κρύβουν", κάτι που συνέβη και δεν το λένε: "Κάτι κρύβουν. Ποιος μπορεί να ξέρει; Σεξουαλικού τύπου ίσως. Αυτό είναι κάτι που είναι προσωπική μου άποψη με βάση τις ψυχιατρικές μου γνώσεις και την εμπειρία μου".

Ερωτηθείς από Έδρας αν ενδέχεται να τίθεται θέμα εμπορίας οργάνων, ο καθηγητής απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε: "κάτι έγινε δεν ξέρω, το ξέρουν οι κατηγορούμενοι και δεν το λένε. Δε είναι αποτέλεσμα της προσωπικότητας του. Δεν αποκλείω να συμμετείχε σε μια αρνητική πράξη για την 'Αννυ. Αυτό, όμως, που έκανε εντύπωση είναι ότι εμμέσως ο Σάββας μου είπε ότι ο Νικολάι μπορεί κάτι να του έκανε στο παιδί. Φάνηκε σαν κάτι να ήθελε να πει αλλά δεν μου το είπε.."

Ο κ. Εξάρχου, που εξέτασε τον κατηγορούμενο με ανακριτική εντολή , έκανε λόγο για "απύθμενη σκληρότητα" ενώ υποστήριξε πως "δεν εμφανίζει ίχνη μεταμέλειας γιατί εκλογικεύει το γεγονός πως έβλαψε άλλους". Όπως ανέφερε ο μάρτυρας όταν ρώτησε τον πατέρα της 'Αννυ γιατί δεν πήρε το παιδάκι να πάει να το θάψει αντί να το τεμαχίσει, εκείνος του απάντησε πως δεν μπορούσε γιατί "ήταν βαρύ".

Κατά την εκτίμηση του γιατρού " Μάλλον φοβόταν, όχι όμως τόσο την αστυνομία όσο την μητέρα της, μη το μάθει... Φοβόταν μη μάθει ότι πέθανε η 'Αννυ...απύθμενη σκληρότητα"

Ο κ. Εξάρχου υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος είναι "επιθετικός άνθρωπος" που είχε συχνούς διαπληκτισμούς με τη σύντροφό του ενώ επεσήμανε ότι ο κατηγορούμενος του είπε πως τεμάχισε το κοριτσάκι ακολουθώντας τις συμβουλές του συγκατηγορουμένου του Νικολάι,για να μην βρεθεί το πτώμα γιατί είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με την αστυνομία αλλά και γιατί φοβόταν την γυναίκα του. Κατά τον μάρτυρα, ο πατέρας της 'Αννυ είχε μια ήπια τοξικομανία με καθημερινή χρήση ηρωίνης τα τελευταία 3 χρόνια.

Ο ψυχίατρος ρωτήθηκε αν θα μπορούσε ο κατηγορούμενος να φθάσει σε φόνο "για ασήμαντη αφορμή" και απάντησε πως: "Σπάνια αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στον φόνο. Όπως αναφέρεται μάλιστα στη διεθνή βιβλιογραφία έχουν πολύ καλή λεκτική επικοινωνία. Μπορούν εύκολα να πείσουν κάποιον άλλο να κάνει άνομες πράξεις...

Πρόεδρος: Από ψυχιατρικής άποψης υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού από τη στιγμή που έμεινε με τον πατέρα του;

Μάρτυρας: Όχι δεν υπήρχε. Θα μπορούσε να προσέχει το παιδί του, έστω και για λίγο... Αυτοί οι χαρακτήρες δεν νομίζω ότι μπορούν να επιτεθούν σε παιδιά και μάλιστα δικά τους. Θα μπορούσαν να επιτεθούν σε ενήλικες ..

Πρόεδρος: Στην σύζυγο του πως επιτέθηκε;  

Μάρτυρας: Με τη σύζυγο θα μπορούσε να έχει άλλες διαφορές, σεξουαλικές, οικονομικές...

Πρόεδρος: Πως εξηγείται ο τεμαχισμός από ψυχιατρικής απόψεως, τον οποίο έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει βιβλιογραφία στη κατάταξη των ψυχικών νόσων για αυτό το πράγμα.

Πρόεδρος: 'Αρα δεν θεωρείται ότι υπάρχει ψυχική νόσος, όταν κάποιος πάει να τεμαχίσει το παιδί του...

Μάρτυρας: Όχι.. Τι να πω; Ήθελε να εξαφανίσει τα στοιχεία. Στη παγκόσμια ψυχιατρική κατάσταση ψυχικών νόσων δεν υπάρχει κάτι που να λέει πως όποιος τεμαχίσει το παιδί του πάσχει από αυτό... Εδώ είναι κάτι άλλο. Έχει στο μυαλό του κάποιος ένα σχέδιο, θα κάνω αυτό για να μην πάθω εγώ κάτι.

Λίγο νωρίτερα ο κατηγορούμενος ζήτησε για πρώτη φορά από όταν ξεκίνησε η δίκη το λόγο και -με αφορμή όσα ακούστηκαν για το "γεμάτο με αίμα διαμέρισμα" -υποστήριξε πως τα αίματα προέρχονταν από τραυματισμό της 'Αννυ: "Όταν το παιδί μπήκε στο μπάνιο έπεσε και ράγισε τη μύτη του" είπε.

Εμμένει ο Ιατροδικαστής ότι η Άννυ τεμαχίστηκε ζωντανή

Την βεβαιότητά του ότι η τετράχρονη Άννυ τεμαχίστηκε εν ζωή επανέλαβε στο δικαστήριο ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν χρησιμοποιήθηκε μαχαίρι ή πριόνι, χωρίς να μπορεί να το αποκλείσει.

Τα όσα υποστήριξε προκάλεσαν την έκρηξη του συνηγόρου υπεράσπισης του πάτερα του άτυχου κοριτσιού, ο οποίος αμφισβήτησε έντονα την έκθεση του ιατροδικαστή

Συνήγορος Υπεράσπισης: Έχουμε εδώ τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής και μας λέει πράγματα που αποτελούν προσβολή της λογικής

Ιατροδικαστής: Είστε ανάγωγος

Συνήγορος Υπεράσπισης: Τα λεγόμενά σας σάς εκθέτουν

Ο Ν.Καρακούκης επανέλαβε στο δικαστήριο ότι το αίμα εκτινάσσεται λόγω της πίεσης, όταν το θύμα είναι ζωντανό και ως εκ τούτου τεκμαίρεται ότι η Άννυ βρισκόταν εν ζωή.

"Υπάρχει τοπογραφική συνάφεια συνεχών διάσπαρτων κηλίδων. Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες προέρχονται από εκτόξευση αίματος. Ο νεκρός δεν έχει ούτε κυκλοφορία ούτε πίεση . Αν δεν δεχθεί κανείς την άποψη τη δική μου θα πρέπει να εξηγήσει πώς βρεθήκαν οι κηλίδες.

Εμμένω σε αυτό που είπα: Εν ζωή έγινε ο τεμαχισμός, πιστεύω με μαχαίρι ίσως και με πριόνι

Ο πατέρας της Άννυς επιχείρησε να δώσει τη δική του εξήγηση για το πώς βρέθηκαν κηλίδες αίματος της κόρης του. Υποστήριξε ότι το αίμα προήλθε από προγενέστερο τραυματισμό του παιδιού. "Το παιδί μπήκε μπάνιο, έπεσε και ράγισε τη μύτη του και βγήκε στο διάδρομο. Οι κηλίδες είναι από τότε", ανέφερε στο δικαστήριο.

Νωρίτερα ο ειδικός πραγματογνώμονας της Αστυνομίας που συνέταξε το πόρισμα των αναλύσεων στα δείγματα αίματος και γενετικού υλικού που βρέθηκαν στο υπόγειο-«κολαστήριο» της Μιχαήλ Βόδα κατέθεσε ότι το αίμα της Άννυς βρέθηκε σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Συνολικά 23 κηλίδες ταυτοποιήθηκαν σε τοίχους, σε αρμό πλακιδίων, σε σοβατεπί, ακόμα και σε πάπλωμα.

Αίσθηση προκάλεσε η διαπίστωση ότι σε κηλίδα αίματος της Άννυς εντοπίστηκε και γενετικό υλικό του "Νικολάϊ" του φίλου πατέρα της μικρής, ο οποίος κατηγορείται για το φριχτό έγκλημα, αλλά και ενός ακόμα αγνώστου ατόμου. Μάλιστα, γενετικό υλικό που δεν έχει ταυτοποιηθεί σε ποιον ανήκει έχει βρεθεί σε ακόμα δύο σημεία του σπιτιού, χωρίς ωστόσο οι αναλύσεις των εργαστηρίων να καταλήγουν με βεβαιότητα αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓλυκά Νερά - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: θα ζητήσουμε την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιούΣήμερα 08:20 | Ειδήσεις

Η δήλωση της μητέρας της Καρολάιν για τη μικρή Λυδία, όπως τη μετέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας μέσω ΑΝΤ1.

Γλυκά Νερά - δικηγόρος πιλότου: Ο ίδιος ζήτησε την τιμωρία και προφυλάκισή του (βίντεο)Σήμερα 07:14 | Ειδήσεις

Ο δικηγόρος του καθ' ομολογίαν δράστη, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα όσα υποστήριξε ενώπιων του ανακριτή ο πελάτης του.

Πετράλωνα: στον εισαγγελέα ο 35χρονος για τον βιασμό της καθαρίστριαςΣήμερα 07:03 | Ειδήσεις

Παρίστανε τον ζητιάνο σε παρκάκι της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου τον έπιασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ.

Σεισμός στην Αθήνα αναστάτωσε το... TwitterΣήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Αν και ασθενής, η δόνηση "ξύπνησε" τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι έκαναν το θέμα το πιο δημοφιλές στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πανελλήνιες 2021 - ΕΠΑΛ: τα θέματα στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο10:40Πανελλήνιες 2021 - ΕΠΑΛ: τα θέματα στο Ναυτικό Δίκαιο10:29Πανελλήνιες 2021 - ΕΠΑΛ: τα θέματα στην Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης10:18Πανελλήνιες 2021 - ΕΠΑΛ: τα θέματα στην Ηλεκτροτεχνία 210:07Καταπολέμησε τις ρυτίδες με την “απόλυτη” σπιτική μάσκα προσώπου09:56Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ξέχασε το όπλο του σε ζαχαροπλαστείο!09:45Ηράκλειο: “Έσπασε” στο ξύλο τη γυναίκα του μπροστά στα παιδιά για λίγα ευρώ09:34Ισχυρός σεισμός στο Περού (βίντεο)09:22Βραζιλία: καράβι χτύπησε σε προβλήτα (βίντεο)09:10Βασιλακόπουλος για κορονοϊό: δεδομένο το τέταρτο κύμα της πανδημίας08:57Παρίσι: Καταγγελία σοπράνο για ρατσιστική κράτηση στο αεροδρόμιο08:45Γλυκά Νερά - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: θα ζητήσουμε την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού08:32Αναδρομικά συντάξεων – Δώρων: το ΣτΕ ανακοινώνει την απόφαση του08:20Γώγος για κορονοϊό στον ΑΝΤ1: απέχουμε ακόμη αρκετά από το τείχος ανοσίας (βίντεο)08:06Ανδρέας Παπανδρέου: σαν σήμερα πέθανε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ07:53Γλυκά Νερά - δικηγόρος πιλότου: Ο ίδιος ζήτησε την τιμωρία και προφυλάκισή του (βίντεο)07:41Υπουργικό συμβούλιο: Τα νομοσχέδια που θα συζητηθούν07:29Κορονοϊός – Βραζιλία: δεν έχει τέλος ο εφιάλτης07:18Πετράλωνα: στον εισαγγελέα ο 35χρονος για τον βιασμό της καθαρίστριας07:05Euro 2020: η Αγγλία θα παραμείνει στο Γουέμπλεϊ, αλλά…06:53
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο