LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 04 Δεκεμβρίου 2014 14:14 | Ανανέωση: 04 Δεκεμβρίου 2014 23:57

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη ο Νίκος Ρωμανός

Κατατέθηκε η τροπολογία, αντιδρά η πλευρά Ρωμανού. Κινητοποιήσεις υπέρ του 21χρονου.

Νίκος Ρωμανός

Λιποθυμικό επεισόδιο παρουσίασε το απόγευμα της 25ης ημέρας απεργίας πείνας ο Νίκος Ρωμανός. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται ο 21χρονος, «το λιποθυμικό επεισόδιο ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του». 

Σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό,  αντιξουσιαστές κατέλαβαν το κτήριο της ΓΣΕΕ, στο Πεδίον του Άρεως.Οι καταληψίες ανήρτησαν και πανό στο οποίο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον 21χρονο.

Κατάληψη ΓΣΕΕ - Νίκος Ρωμανός

Κατάληψη ΓΣΕΕ - Νίκος Ρωμανός
Μέσω ιστοσελίδας του αναρχικού χώρου υποστηρίζουν πως «η πως υπόθεση του αναρχικού απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού είναι η αιχμή της κατασταλτικής πολιτικής. Μέσω της δικής του εξόντωσης το κράτος επιδιώκει την εξουδετέρωση των επαναστατικών προταγμάτων: της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης, της αλληλεγγύης. Των προταγμάτων εκείνων που μπορούν να πυροδοτήσουν την ταξική και κοινωνική αντεπίθεση, την επανάσταση».

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τον Ρωμανό εντάσσεται και επίθεση με μολότωφ εναντίον του ΑΤ Βύρωνα, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ. Από την ανάφλεξη της μολότωφ, που εκτόξευσε ομάδα περίπου 20 νεαρών, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο περιπολικά και την είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος.  

Στη Βουλή η τροπολογία για τις εκπαιδευτικές άδειες

Κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία κρατούμενοι φοιτητές θα μπορούν να σπουδάζουν εξ αποστάσεως σε περίπτωση που δεν χορηγούνται σ’ αυτούς εκπαιδευτικές άδειες από τα αρμόδια όργανα, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Με την τροπολογία καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Παιδείας,  οι προϋποθέσεις, ο τρόπος και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων, καθώς και η συμμετοχή αυτών στις εξετάσεις,  σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της σχολής στην οποία φοιτούν.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσμοθετείται η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων και εργαστηρίων εξ αποστάσεως και η συμμετοχή τους στις αντίστοιχες εξετάσεις , μέσω των δυνατοτήτων που παρέχει σήμερα η τεχνολογία, στις περιπτώσεις που οι κρατούμενοι δεν έχουν λάβει εκπαιδευτική άδεια.

Οι λεπτομέρειες του μέτρου θα καθορισθούν με κοινή υπουργική απόφαση των δύο υπουργών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Νίκου Ρωμανού όμως, η νομοθετική ρύθμιση έχει ήδη απορριφθεί. Ο ίδιος ο κρατούμενος και απεργός πείνας, με χθεσινή του δήλωση ξεκαθάρισε ότι είναι αδύνατον να παρακολουθήσει τα μαθήματα εξ αποστάσεως, καθώς σε αυτά συμπεριλαμβάνονται εργαστήρια, στα οποία είναι υποχρεωτική η παρουσία.

Ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 τόνισε ότι οι σπουδές του Νίκου Ρωμανού θα μπορούσαν να αποτελέσουν το πρώτο βήμα της κοινωνικής του επανένταξης και έναν τρόπο για την ενσωμάτωσή του στην κοινωνία.

Αίτημα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο απο τον Ρωμανό

Με αίτημα που υπέβαλλε το μεσημέρι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο συνήγορος του, ο Νίκος Ρωμανός ζητά να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση του Νίκου Ρωμανού να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών, όπου εισήχθη μέσω των πανελληνίων εξετάσεων

Στο αίτημα, η πλευρά του Νίκου Ρωμανού προβάλει λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γνωμοδοτήσει, διότι η ιδιότητά του ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία.

Εφόσον αυτό γίνει αποδεκτό, ξεπερνιέται ο νομικός σκόπελος της υποχρεωτικής και δεσμευτικής γνωμοδότησης του ανακριτή, ο οποίος ήταν εξ αρχής αρνητικός, επειδή ο Ρωμανός είναι υπόδικος και κατ' επέκτασιν, κατά την κρίση του, ύποπτος φυγής.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, στην τελευταία επαφή που είχαν με την Διευθύντρια της Γ' Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», τους γνωστοποιήθηκε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του κρατουμένου είναι πάρα πολύ πεσμένο και βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. 

Η διοίκηση του «Γ. Γεννηματάς», εξάλλου, σε δελτίο τύπου "δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι ιατροί του νοσοκομείου που συμμετέχουν στη νοσηλεία του Νίκου Ρωμανού, το πράττουν με βάση τους νόμους του Κράτους, και την ιατρική δεοντολογία".  

Τι απαντούν οι γονείς του Ρωμανού στον Αθανασίου

Οι γονείς του με ανακοίνωση που εξέδωσαν ανακοίνωση λίγο νωρίτερα επιτέθηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ότι λέει πως αδυνατεί να τους προσεγγίσει, "ενώ δεν το έχει κάνει ποτέ",  καθώς επίσης και ότι διαδίδει πως ο γιος τους σιτίζεται με ορό, κάτι που αρνούνται κατηγορητικά, όπως και οι γιατροί που τον φροντίζουν οι οποίοι επεσήμαναν ότι η κατάστασή του δεν είναι καλή, καθώς βρίσκεται στην 25η ημέρα απεργίας πείνας.

«Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία» αναφέρεται στην ανακοίνωση των γονιών του Ρωμανού, σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση.

Επίθεση κουκουλοφόρων στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας

Στο μεταξύ, το πρωί ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο ΤΕΙ Αθηνών και απαίτησε από τον Πρόεδρό του να υπογράψει χαρτί που γράφει ότι ο Ρωμανός δεν μπορεί να φοιτήσει εξ αποστάσεως και όταν εκείνος τους είπε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αλλά ότι έχει ήδη πει προφορικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η φοίτηση Ρωμανού πρέπει να γίνει εκ του σύνεγγυς, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν.

Φόβοι για εντάσεις το "καυτό" τριήμερο που έρχεται

Το Σάββατο είναι η 5η επέτειος από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, μάρτυρας της οποίας ήταν ο Ρωμανός και αναμένονται μεγάλες πορείες και αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Κρίσιμο, εξάλλου, χαρακτήρισε το τριήμερο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, που απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

«Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα για τον Ρωμανό και όχι να συμβάλει αντικειμενικά στην πυροδότηση της έντασης, καλλιεργώντας κλίμα αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠυροβολισμοί στην Κηφισιά: H στολή σαμουράι και το “οπλοστάσιο” του δράστη (εικόνες)Σήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Πρωτοφανές έγκλημα στην Κηφισιά, με θύμα έναν εργαζόμενο. Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του δράστη. Συγκλονίζει η μητέρα του τραυματία.

Καταδίωξη στο Πέραμα: στον εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοίΣήμερα 21:28 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι επτά αστυνομικοί, που από τα πυρά τους έπεσε νεκρός ο 20χρονος οδηγός.

Πέραμα: Ένταση με Ρομά για το αιματηρό επεισόδιοΣήμερα 21:50 | Ειδήσεις

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Συγκέντρωση του "Ρουβίκωνα" στα Εξάρχεια.

Γλυκά Νερά - Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Η απάντησή του για την γυναίκα από το παρελθόνΣήμερα 15:50 | Ειδήσεις

Γυναίκα από το παρελθόν ισχυρίζεται ότι είχε εμμονή μαζί της. Τι απαντά ο πιλότος μέσω του δικηγόρου του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φίλιππος - Νίνα Φλορ: Λαμπερές παρουσίες στη γαμήλια δεξίωση (εικόνες)00:00FIFA: ευρωπαϊκή “πόρτα” για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια23:49Δακτύλιος - ΟΑΣΑ: το σχέδιο για την εξυπηρέτηση των επιβατών23:37Αφγανιστάν: άμαχοι νεκροί σε βομβιστική επίθεση (βίντεο)23:28Ηράκλειο: Ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια και πλαστά τεστ κορονοϊού (εικόνες)23:15Ρόδος – 8χρονη: Σε Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και οι αδελφές της23:01Εμβολιασμός - Γκάγκα: Μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα στους υγειονομικούς 22:48Αστέρας - Παναθηναϊκός: Νίκη με ανατροπή για τους Αρκάδες 22:35ΑΕΚ - Άρης: Η Ένωση πήρε το ντέρμπι 22:21Πέραμα: Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την αιματηρή συμπλοκή22:09Πέραμα: Ένταση με Ρομά για το αιματηρό επεισόδιο 21:58Μπουρούσης: Εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Α221:44Καταδίωξη στο Πέραμα: στον εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί21:30Κέρκυρα: η κακοκαιρία “βούλιαξε” ξανά το νησί (εικόνες)21:17Απόλλων - ΠΑΣ Γιάννινα: Πρώτη νίκη για την “ελαφρά ταξιαρχία”21:03Άρτα: θρίλερ με μαχαιρωμένο γιατρό20:50Πυροβολισμοί στην Κηφισιά: H στολή σαμουράι και το “οπλοστάσιο” του δράστη (εικόνες)20:37Ατρόμητος - Ιωνικός: Τεράστιο “διπλό” στο Περιστέρι20:23Φίλιππος – Νίνα Φλορ: Ο παραμυθένιος γάμος στην Μητρόπολη (εικόνες)20:13Συνέδριο “HealthWorld 2021: Pandemic Crisis - The Day After” στην Αθήνα20:00
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο