LATEST NEWS
 
Κοινωνία /Αστυνομικό Δελτίο /

Ανάληψη ευθύνης

Δημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2014 15:05

Η «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον Μιχελάκη

Μία οργάνωση που πρωτοεμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του Γιάννη Μιχελάκη.

Γιάννης Μιχελάκης - Επίθεση με γκαζάκια

Του Μανώλη Ασαριώτη

Με κείμενό της στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, η οργάνωση «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, αλλά και για άλλες ενέργειες των τελευταίων χρόνων. 

Η συγκεκριμένη οργάνωση πρωτοεμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2010 με επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, στην Καλλιθέα. Από τότε έχουν προχωρήσει σε μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία πολιτικών, ανάμεσά τους εκείνα των Κ.Σημίτη, Χρ.Πρωτόπαπα, και Β.Παπανδρέου.

Γιάννης Μιχελάκης - Επίθεση με γκαζάκια

 Το πλήρες κείμενο είναι:

"Βία είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, οι μίζες του κεφαλαίου στα πιόνια που λέγονται πολιτικοί, οι αγοραπωλησίες και συγχωνεύσεις τραπεζών εις βάρος του λαού, οι κατασχέσεις κατοικιών, το κομμένο ρεύμα σε ανέργους, οι άστεγοι στους δρόμους.
Βία είναι το κλείσιμο νοσοκομείων και κέντρων υγείας στην επαρχία, το ρημαγμένο εκπαιδευτικό σύστημα με ελλείψεις προσωπικού σε σχολεία και πανεπιστήμια.
Βία είναι οι αυτοκτονίες χιλιάδων μέχρι τώρα, οι νεκροί από τα μαγκάλια και τα τζάκια, οι υποσιτισμένοι μαθητές, οι άποροι άρρωστοι που πεθαίνουν έξω από τα νοσοκομεία παρακαλώντας να τους δεχθούν.
Βία είναι η κατάργηση των εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων τα οποία κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες, τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών εις βάρος των εργαζομένων και η φορολογική ασυλία τους.
Βία είναι τα εργατικά ατυχήματα, η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, οι απολύσεις, το ξεζούμισμα των εργαζομένων, η απλήρωτη εργασία, οι ουρές στον ΟΑΕΔ, το 12ωρο για 460 €.
Βία είναι ο Ξένιος Ζεύς, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών ανά την Ελλάδα, τα άψυχα κορμιά μεταναστών στο Αιγαίο, οι νεκροί από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τα “καθαρά χέρια” του Μιχαλολιάκου.
Βία είναι οι ξυλοδαρμοί και τα χημικά από τα ΜΑΤ απέναντι σε όποιον διαμαρτύρεται, οι παρακολουθήσεις αγωνιστών και οι προσαγωγές τους, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός μπάτσων.
Όσο αυτή η βία θα δικαιολογείται από νόμους, διατάγματα, αποφάσεις, μνημόνια και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και θα υποστηρίζεται από το θεσμό της δικαιοσύνης και τα παπαγαλάκια της εξουσίας, τους δημοσιογράφους, τόσο η αντίσταση και η ανυπακοή είναι μονόδρομος.
Η απάθεια και η αναμονή για εκλογές δεν είναι λύση. Όλοι στους δρόμους με αυτοοργανωμένους αγώνες, απεργίες και καταλήψεις. Ταυτόχρονα ενισχύοντας το αντάρτικο πόλης με όποιο μέσο μπορεί ο καθένας, το ετοιμοθάνατο καθεστώς θα καταρρεύσει.

Ο καπιταλισμός δεν γίνεται καλύτερος, μόνο ανατρέπεται!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΚΡΑΤΟΣ - ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Με αφορμή την μη επιστροφή του Επαναστάτη Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Κορυδαλλού βγήκαν πάλι οι γνωστοί αλλά και νέοι γυμνοσάλιαγκες να ξεράσουν την βλέννα τους. Το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιογράφων και των πολιτικών, σχολιαστές μαϊντανοί “ειδικοί για την τρομοκρατία” άρχισαν πάλι να βγάζουν άναρθρες κραυγές όπως τα πρωτεύοντα θηλαστικά: “Ποιοι τον άφησαν ελεύθερο, ποιος τον υποθάλπτει, τι σχέδια έχει;” και δώστου ξανά και ξανά. Χύνοντας παράλληλα το δηλητήριό τους για την Ε.Ο. 17Ν και τον ένοπλο αγώνα γενικότερα. Ταυτόχρονα θεωρίες συνομωσίας, πρακτορολογίας και ότι άλλη μαλακία κατέβει στο κεφάλι κάθε καραγκιόζη.
Ας ρωτήσει λοιπόν τον εαυτό του όποιος διαβάσει αυτό το κείμενο και ας υποβάλλει την ίδια ερώτηση στο περιβάλλον του:
Πότε αισθάνθηκε φόβο, κίνδυνο, τρόμο από τον Χριστόδουλο Ξηρό ή από οποιαδήποτε ενέργεια της 17Ν ή άλλων ανταρτών; Πότε αυτοί στράφηκαν εναντίον του; Ναι, αν διαβάσει αυτό το κείμενο κάποιος πολιτικός - υπηρέτης των καπιταλιστών, κάποιος μπάτσος - υπηρέτης των αφεντικών και συνεργάτης των φασιστών, κάποιο δημοσιογραφικό σκουλίκι, κάποια άλλη ύαινα του συμπλέγματος εκμετάλλευσης, τότε όντος έχει νιώσει φόβο και καλά θα κάνει να ανησυχεί για τα χειρότερα…

Στόχος λοιπόν όλης αυτής της προπαγάνδας είναι αφενός η κατάργηση της χορήγησης αδειών σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και δεύτερον και κυριότερο η λείανση του εδάφους ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Εκεί προορίζεται να μεταφερθούν όσοι καταδικάστηκαν ή διώκονται για Επαναστατικές πράξεις. Να θαφτούν σε λευκά κελιά χωρίς καμιά επικοινωνία και φυσικά χωρίς την παραμικρή περίπτωση να πάρουν άδεια.

Σύντροφοι θα το επιτρέψουμε;
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!
Εμείς από την πλευρά θέτουμε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο με το όνομα:
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
Σκοπός του σχεδίου είναι η απευθείας απειλή και ο άμεσος εκβιασμός όλων όσων συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίηση του πλάνου ανακατασκευής των φυλακών Δομοκού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Από τους πολιτικούς προϊστάμενους και τα ερπετά της Ε.Κ.Α.Μ. ως τον απλό τεχνίτη που θα συμβάλλει στην ανύψωση του φράκτη, όλοι θα πρέπει να νιώσουν ότι η οποιαδήποτε έστω και έμμεση συμμετοχή θα έχει γι’ αυτούς οδυνηρές συνέπειες.

Απευθύνουμε την προειδοποίηση σε δεύτερο ενικό:
ΕΣΥ που θα συμβάλλεις στην ανακατασκευή και διατήρηση των φυλακών Δομοκού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για επαναστάτες, θα έρθεις αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών σου. ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.
Στα πλαίσια αυτά, αλλά και σαν μια απόπειρα κοινής δράσης πολλών αντάρτικων ομάδων με κοινό στόχο, καλούμε όλους τους ένοπλους αντάρτες, όλους τους υγιώς σκεπτόμενους αναρχικούς και αριστερούς να προσυπογράψουν αυτό το με τις πράξεις τους. Έτσι μια προκύρηξη που θα αναλαμβάνει την ευθύνη για κάποια ενέργεια θα μπορεί να εντάσεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο του σχεδίου Επαναστατικό Κάλεσμα. Στόχος είναι ο άμεσος εκβιασμός της κυβερνητικής συμμορίας ώστε να ακυρώσει το σχέδιό της.

Σύντροφοι δεν γίνεται να περιμένουμε την επανάσταση για να ελευθερώσουμε τα φυλακισμένα αδέρφια μας. Ας δράσουμε όλοι μαζί τώρα. Οι εξουσιαστές είναι ενωμένοι απέναντί μας. Εμείς;
Σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την εκστρατεία πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι οι φυλακισμένοι. Αρραγές μέτωπο μέσα και έξω από τις φυλακές. Προσυπογράφουμε κάθε κάλεσμα για την ενότητα των επαναστατών. Περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν. Οι επαναστάτες του καφέ, του πληκτρολογίου και του καναπέ ας φτύσουν τα μούτρα τους στο καθρέφτη.

Το βράδυ της Τρίτης 14 Ιανουαρίου 2014, αφήσαμε στάχτη και αποκαΐδια στη θέση του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη που βρίσκεται στην οδό Αμερικής 10, στον 4ο όροφο, στο κέντρο της Αθήνας. Είναι περιττό να αναφέρουμε γιατί ο συγκεκριμένος δουλοπρεπής υπηρέτης των καπιταλιστών έγινε στόχος μας. Στην τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας στις 8 Γενάρη 2014 η μούρη του έφτασε στο πάτωμα περιμένοντας στη σειρά να χαιρετήσει το Μπαρόζο και τα άλλα καθάρματα. Εξέχων μέλος της μαφιόζικης συμμορίας, Νο2 του Σαμαρά, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατ’ επάγγελμα συκοφάντης των κοινωνικών αγώνων, βασικός συνεργός στα εγκλήματα των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων.
Δεν ξεχνάμε ποτέ την συμμετοχή ΚΑΝΕΝΟΣ στο καθεστώς εκμετάλλευσης.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στις Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις
Καλώς ορίζουμε τον Χριστόδουλο Ξηρό και πάλι στο αντάρτικο πόλης.

ΥΓ.: 4 εκατομμύρια μπουνιές, κλωτσιές και σφαίρες στα μούτρα σας

«Οργάνωση Μηδενική Ανοχή»". 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΆγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττός: Διορία της Ιεράς Συνόδου στον παπά – Δημήτρη να φύγειΧθες 21:30 | Ειδήσεις

Η διορία της Ιεράς Συνόδου στον παπά – Δημήτρη να εγκαταλείψει τους Αγίους Ισιδώρους έδωσε η Ιερά Σύνοδος.

“Κιβωτός του Κόσμου”: Συγκλονίζουν η μητέρα και ο αδελφός του 8χρονου (βίντεο)Χθες 11:38 | Ειδήσεις

Ο 14χρονος μιλά για την κακοποίηση που υπέστη και ο ίδιος στην δομή του Βόλου. Πως περιγράφει την καθημερινότητα των παιδιών και τον εγκλεισμό του αδελφού του σε κλουβί για πουλιά.

Κακοκαιρία “Ariel”: Κλειστά σχολεία την ΠέμπτηΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές της χώρας αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων, λόγω των καιρικών φαινομένων.

Θεσσαλονίκη: έκρυβαν ηρωίνη στην πόρτα του αυτοκινήτου (βίντεο)Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 10:44 | Ειδήσεις

Το ανδρόγυνο, που μετέφερε ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη, τα έκρυβε στις πόρτες του αυτοκινήτου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κιμ Καρντάσιαν - Κάνιε Γουέστ: Το διαζύγιο, ο συμβιβασμός και η επιμέλεια των παιδιών23:59Μητσοτάκης: ο στόχος της αυτοδυναμίας στη δεύτερη κάλπη είναι απολύτως εφικτός23:47Παθήσεις αρθρικού χόνδρου: Νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις23:35Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών είναι η συνέχιση της αδικίας ή η επιστροφή στη δικαιοσύνη23:25Μουντιάλ 2022: Το Μεξικό κέρδισε τη Σαουδική Αραβία αλλά όχι την πρόκριση23:12Μουντιάλ 2022: Η Πολωνία “υποτάχθηκε” στην Αργεντινή22:59Μουντιάλ 2022: Ο Μπεν Γουάιτ έφυγε για Αγγλία22:44Θεσσαλονίκη: έκρυβαν ηρωίνη στην πόρτα του αυτοκινήτου (βίντεο)22:32FIBA Champions League: Το Περιστέρι ηττήθηκε από την Ρίτα Βίλνιους22:18Fleetwood Mac: Πέθανε η Κριστίν ΜακΒι22:05Στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ: “Τσουχτερά” πρόστιμα στους παραβάτες21:52Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττός: Διορία της Ιεράς Συνόδου στον παπά – Δημήτρη να φύγει21:39Υγειονομικοί: Απεργιακές κινητοποιήσεις για το νέο νομοσχέδιο21:26ΟΠΑ: 7th Annual Sustainability Summit για Βιωσιμότητα και ESG21:13Επίδομα θέρμανσης: Στις 21 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση21:00Μουντιάλ 2022: Όλα όσα δεν ξέρεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο20:47Γυναίκα - τσαντάκιας είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των πεζών20:34Μητσοτάκης για δωρεά οργάνων Έμμας: Μεγαλείο ψυχής και πηγή ελπίδας οι γονείς της20:21“Πνευμόνων Υγεία”: Το πρόγραμμα που σώζει ζωές20:08Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: το "Καλάθι του Νοικοκυριού", οι κίνδυνοι για την κυβέρνηση και οι παρακολουθήσεις (βίντεο)19:55
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο