LATEST NEWS
 
Κοινωνία /Γενικά /

Τραυματισμοί και ζημιές

Δημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2014 06:56 | Ανανέωση: 03 Φεβρουαρίου 2014 12:09

Πανικός ξανά στην Κεφαλονιά με 5,7 Ρίχτερ

Με 5,7 Ρίχτερ ξύπνησαν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, οι οποίοι είδαν κτίρια που είχαν χαρακτηριστεί ακατάλληλα, να καταρρέουν. Πληροφορίες αναφέρουν και μικροτραυματισμούς.

Κεφαλονιά - σεισμός - ζημιές

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την περιοχή της Κεφαλονιάς οκτώ λεπτά μετά τις πέντε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η ηλεκτρονική καταγραφή του γεωδυναμικού ινστιτούτου της Αθήνας έδειξε ότι η ισχυρότατη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στον ίδιο σχεδόν εστιακό χώρο με τον ισχυρό σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας, 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και 294 χλμ δυτικά της Αθήνας.

Κεφαλονιά - Σεισμός - Καμπαναριό

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς στη Ζάκυνθο και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, όπως την Πάτρα. Επίσης, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αχαΐα, στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία.

Δείτε τι κατέγραψε μια κάμερα την ώρα του νέου σεισμού:

Ένα ακόμα βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε μάντρα με οικοδομικά υλικά:

Κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την Κεφαλονιά

Στο νησί αναμένεται να φτάσει σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, για να επιθεώρησει τις σχολικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Τετάρτη.

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στο μεταξύ, σύσκεψη για την Κεφαλονιά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πραγματοποιείται στο υπουργείο Υποδομών, υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Εντολή για ενεργοποίηση του σχεδίου «Δευκαλίων» για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Κεφαλονιά, μετά τον νέο σεισμό, έδωσε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Για 6,1 Ρίχτερ μιλά το Ευρωμεσογειακό Κέντρο

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο κατέγραψε σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και όχι 5,7.

Επίσης, το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε δώσει το μέγεθος του σεισμού αρχικά στα 6,4 Ρίχτερ. Λίγα λεπτά αργότερα αναθεώρησε δίνοντας μέγεθος σεισμού 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στις 5.16 π.μ ακολούθησε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ και χθες υπήρξαν ισχυρές δονήσεις.

Κεφαλονιά - Σεισμός - Ζημιές

Τραυματισμοί και ζημιές

Σύμφωνα με πληροφορίες από το InKefalonia, από τη δόνηση εχουν πέσει μάντρες που οδηγούν στην κύρια είσοδο του Νοσοκομείου Ληξουρίου, ενώ έχει αποκολληθεί ένα κομμάτι από την προβλήτα στο λιμάνι του Ληξουρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σπίτια που είχαν χαρακτηριστεί ακατάλληλα, κατέρρευσαν, όπως επίσης στέγες και μπαλκόνια.

Παράλληλα, φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποιοι μικροτραυματισμοί που προκλήθηκαν στην προσπάθεια των κατοίκων να βγουν από τα σπίτια τους ή από πτώσεις αντικειμένων. Για δέκα ελαφρά τραυματίες κάνει λόγο ο διοικητής του νοσοκομείου Ληξουρίου, Διονύσης Μαρκάτος. Στους περισσότερους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν από το νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε επιτυχώς δύο περιπτώσεις ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια του από πτώσεις αντικειμένων. Παράλληλα, κάτοικοι αναφέρουν ότι σε πολλά σημεία της Κεφαλονιάς υπάρχουν προβλήματα με την παροχή ρεύματος και νερού.

Αποκλεισμένο το χωριό Χαβριάτα

Κάτοικοι έχουν αποκλειστεί στο χωριό Χαβριάτα, κοντά στο Ληξούρι μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στον ΑΝΤ1, ύστερα από την καθίζηση στην αγροτική οδό Χαβδάτα-Ληξούρι στην Κεφαλονιά, πολλοί άνθρωποι αδυνατούν να εγκαταλείψουν την περιοχή, στην οποία σπεύδουν συνεργεία του Δήμου.

Άνοιξε ο δρόμος Αργοστολίου - Ληξουρίου μόνο για έκτακτες ανάγκες

Άνοιξε ο δρόμος Αργοστολίου - Ληξουρίου, προκειμένου να εξυπηρετήσει μόνο έκτακτες ανάγκες, καθώς η προσέγγιση στο λιμάνι του Ληξουρίου παραμένει αδύνατη. Στον επαρχιακό δρόμο Αργοστολίου - Ληξουρίου, από τον νέο πρωινό σεισμό των 5,7 βαθμών Ρίχτερ, έχουν πέσει ογκόλιθοι σε κεντρικά σημεία του δρόμου, ενώ έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις.

Όσο αφορά το λιμάνι του Ληξουρίου, δυο μηχανικοί του δήμου Κεφαλονιάς βρίσκονται αυτή την στιγμή στον χώρο του λιμένα, ώστε να βρουν σημείο που να μπορεί να αγκυροβόληση το καράβι που εκτελεί το δρομολόγιο Αργοστολίου - Ληξουρίου.

Αυτή τη στιγμή, οι άνεμοι που πνέουν στον θαλάσσιο χώρο, μεταξύ των δύο περιοχών της Κεφαλονιάς, απαγορεύουν τον απόπλου των καραβιών, καθώς φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Κεφαλονιά - Σεισμός - Ζημιές

Νέες δονήσεις περιμένει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Η Διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δήμητρα Σαχπαζή ενημέρωσε για την ισχυρότατη πρωινή δόνηση στην Κεφαλονιά αναφέροντας ότι έχει ενεργοποιηθεί μια μεγάλη περιοχή στο νησί, που αναμένεται να δώσει κι άλλες δονήσεις το επόμενο διάστημα.

Η κα Σαχπαζή επεσήμανε ότι προήλθε από τον ίδιο εστιακό χώρο, 12 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Αργοστολίου και ότι μιλάμε για την ίδια σεισμογενή περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς. Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της περιοχής που είχε προκαλέσει τον σεισμό του 1953.

Σε σχέση με τις διαφορετικές μετρήσεις που κάνουν κάποια ινστιτούτα, όπως το Ευρωμεσογειακό, που τον εμφανίζει μεγέθους 6,1 διευκρίνισε ότι όλα τα ινστιτούτα κάνουν τις μελέτες τους. "Αν δειτε όλους του σεισμούς που έχουν σημειωθεί στη χώρα", επισήμανε, "υπάρχει απόκλιση στις μετρήσεις ανάμεσα στα ινστιτούτα, ακόμη και κατά 0,5 Ρίχτερ, αλλά και διαφορετικά επίκεντρα ακόμη και 50 χιλιόμετρα. Σημασία έχει ότι προέρχεται από την ίδια σεισμογενή περιοχή".

Καθησυχαστικός ο Άκης Τσελέντης, επιφυλακτικός ο Ευθύμιος Λέκκας

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, εκτίμησε ότι πρόκειται για έναν ακόμα ισχυρό μετασεισμό και όχι για νέο μεγάλο σεισμό. Ο κ. Τσελέντης φάνηκε καθησυχαστικός και προειδοποίησε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα θα «δουλεύει για καιρό».

Από πλευράς του ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι είναι νωρίς ακόμα να πει κανείς εάν πρόκειται για νέο σεισμό ή για μετασεισμό, αλλά ο ίδιος εκτίμησε ότι πρόκειται για σεισμό που προκλήθηκε από διαφορετική σεισμική εστία του ιδίου ρήγματος. «Προέρχεται από ένα διαφορετικό ρήγμα που είχε δώσει τον προηγούμενο σεισμό», τόνισε χαρακτηριστικά δηλώνοντας ότι το ξενοδοχείο που έμενε έφτασε στα όρια της κατάρρευσης.

Κλειστά μέχρι την Τετάρτη τα σχολεία στην Κεφαλονιά

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κεφαλονιά, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος του νησιού Ευάγγελος Κεκκάτος. Όπως ανέφερε, θα γίνουν επανέλεγχοι σε όλα τα σχολεία από αρμόδιους μηχανικούς του Υπουργείου Παιδείας, ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει στο νησί ο υπουργός Παιδείας.

Η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα για να επιθεώρησει τις σχολικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία στην Ζάκυνθο: βρέθηκε δεύτερο καλάσνικοφ στο αμάξι των δραστώνΣήμερα 14:34 | Ειδήσεις

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες που “γάζωσαν” τον επιχειρηματία. Τι βρήκαν στο σημείο του φόνοι οι Αρχές. Τι λέει ο δικηγόρος του θύματος.

Επιδειξίας στη Νέα Σμύρνη - καταγγελία στον ΑΝΤ1: αυνανιζόταν έξω από το σπίτι μου (βίντεο)Σήμερα 09:30 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι δύο φορές μέσα σε ένα μήνα την περίμενε έξω από το σπίτι της και στη θέα της αυνανιζόταν στο αυτοκίνητό του!

Τροχαίο με νεκρό ζευγάρι που έμεινε αβοήθητο για 3 ημέρες! (εικόνες)Σήμερα 07:33 | Ειδήσεις

Άγνωστο πότε ακριβώς πέθανε η γυναίκα. Αφυδατωμένος βρέθηκε δίπλα της ο σύζυγος της, όμως… 

Marfin - Καραγιάννη στον ΑΝΤ1: ήταν ψυχροί δολοφόνοι που ήθελαν να μας σκοτώσουν (βίντεο)Σήμερα 10:01 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η μαρτυρία της υπαλλήλου της τράπεζας. «Εμείς σωθήκαμε από θαύμα», λέει για την ημέρα που δολοφονήθηκαν τρεις συνάδελφοι της, εκ των οποίων μια εγκυμονούσα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σκωτία - εκλογές: “πονοκέφαλος” για τον Τζόνσον η επικράτηση των αυτονομιστών22:31Μέρκελ: Καλοκαιρινές διακοπές για όλους, εμβολιασμένους και μη22:22Η “αδράνεια” προκαλεί εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο22:09Βόλος - ΑΕΛ: Υποβιβασμός στη Super League 2 για τους “βυσσινί”21:57Ο Ατρόμητος έστειλε στα μπαράζ τον Παναιτωλικό21:48Λαμία - ΟΦΗ: Έμειναν στην Super League οι Κρητικοί21:35Σεξουαλική παρενόχληση αεροσυνοδού: Διαιτολόγος αυτοϊκανοποιήθηκε σε πτήση21:23ΠΦΣ για self test: Οδηγίες για την παραλαβή τους από τους δικαιούχους21:10Μητσοτάκης: Στόχος η απρόσκοπτη μετακίνηση ταξιδιωτών το καλοκαίρι20:56NOTAM: Παρατείνονται οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού20:42Πάσχα: Πότε “πέφτει” το 2022 και τα επόμενα 10 χρόνια!20:29Κωνσταντίνος Φίλης: Η Τουρκία επιδίδεται σε διπλωματία της διαστρέβλωσης (βίντεο)20:17Ντονατέλα Βερσάτσε: το lockdown μας έμαθε πολλά20:04Τάκης Ζαχαράτος στον ΑΝΤ1: Οι καλλιτέχνες είναι έτοιμοι να δώσουν χαρά στον κόσμο (βίντεο)19:50Ιατρικά fake news: το προφίλ των ανθρώπων που τα πιστεύουν19:37Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: Η πρώτη δόση του εμβολίου δεν μας κάνει άτρωτους (βίντεο)19:24“Ήλιος”: τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)19:10Οι αδερφές Πλευρίτου στον ΑΝΤ1 για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο πόλο (βίντεο)18:59Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Παράταση για τις αιτήσεις18:46“Ο δρόμος προς το Euro 2020” - Μακέντα: Φαβορί για το τρόπαιο η Ιταλία (βίντεο)18:32
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο