LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΔιπλωματίαΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2018 14:02

Προσωπικότητες της Ελλάδας βράβευσε ο Πρόεδρος του Ισραήλ (φωτο)

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Rivlin στην Ελλάδα και της 70ής Επετείου της Ανεξαρτησίας του Κράτους του Ισραήλ.

Πρεσβεία του Ισραήλ

Βραβεία σε προσωπικότητες της Ελλάδας για την συμβολή τους στις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ

Τη Δευτέρα (29.1.2018), σε τελετή που έλαβε χώρα στην κατοικία της Πρέσβεως του Ισραήλ στην Ελλάδα, κυρίας Ιρίτ Μπεν-Άμπα, παρουσία του Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ, της Α.Ε. κ. Reuven (Ruvi) Rivlin, και της συζύγου του, κυρίας Nehama Rivlin, διακεκριμένες προσωπικότητες της Ελλάδας από τους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του Ελληνικού Εβραϊσμού έλαβαν ειδικά βραβεία για την μεγάλη συνεισφορά τους στο κράτος του Ισραήλ και στις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις τα τελευταία 70 χρόνια.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Rivlin στην Ελλάδα και της 70ής Επετείου της Ανεξαρτησίας του Κράτους του Ισραήλ.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, Μαριάννα Πυργιώτη.  Ιδιαίτερα γιορτινό και ταυτόχρονα συγκινητικό κλίμα δημιούργησε η μουσική της γνωστής Ελληνίδας σοπράνο, κυρίας Σόνιας Θεοδωρίδου, η οποία ερμήνευσε κομμάτια των μουσικο-συνθετών Σταύρου Ξαρχάκου και Μάνου Χατζηδάκη, καθώς και παραδοσιακά ισπανο-εβραϊκά τραγούδια συνοδεία του μουσικού, Μιχάλη Σουβρίνου στην κιθάρα και το μαντολίνο.

Πρεσβεία του Ισραήλ

Η Πρέσβυς του Ισραήλ καλωσόρισε θερμά τους προσκεκλημένους και εξήρε τους βραβευθέντες, τονίζοντας ότι η παρουσία πολλών διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τόσους διαφορετικούς τομείς αποτελεί πραγματικό παράδειγμα των ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας. 

Πρεσβεία του Ισραήλ

Στην κύρια ομιλία, ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ, η Α.Ε. κ. Reuven (Ruvi) Rivlin, χαιρέτισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, τονίζοντας ότι η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ αποτελούν τους πυλώνες του Δυτικού Πολιτισμού. Σημείωσε ότι ένιωσε αμέσως σαν στο σπίτι του από τότε που έφτασε στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι Εβραίοι και οιΈλληνες είναι πραγματικά αδερφοί λαοί.

Ο Πρόεδρος Rivlin συνεχάρη τους βραβευθέντες, λέγοντας ότι με τις πράξεις τους οικοδόμησαν και συνεχίζουν να οικοδομούν τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Προσέθεσε ότι υπό τις ηγεσίες των δύο κρατών, οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται σε κύριους τομείς όπως είναι η ασφάλεια, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η οικονομία, το εμπόριο, η ενέργεια και ο πολιτισμός, λέγοντας ότι θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. 

Πρεσβεία του Ισραήλ - Αθήνα

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ επαίνεσε ιδιαίτερα την Ισραηλιτική Κοινότητα της Ελλάδας, λέγοντας ότι συνεχίζει τους αρχαίους δεσμούς χιλιάδων χρόνων μεταξύ των δύο λαών. Ανέφερε ότι πρόκειται για μία κοινότητα που θυμάται την ιστορία της – τόσο τις καλές περιόδους όσο και την σκοτεινότερη περίοδο στην ανθρώπινη ιστορία-ενώ λειτουργεί τόσο ως εκπρόσωπος της Ελλάδας όσο και ως πιστός Πρέσβης του εβραϊκού λαού.

Τα βραβεία έλαβαν:

Ο Έλληνας Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία ενδυνάμωσε ακόμα περισσότερο την συμμαχία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας και συνέβαλε στην έναρξη της εταιρικής στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου.

Πρεσβεία του Ισραήλ - Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εκ μέρους του πατέρα του, του αείμνηστου πρώην Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος προχώρησε στο θαρραλέο βήμα της καθιέρωσης πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ το 1991.

Πρεσβεία του Ισραήλ - Αθήνα

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γιώργος Παπανδρέου, για την συμβολή του στην έναρξη της νέας στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας κατά την διάρκεια της θητείας του όταν ήταν πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πρεσβεία του Ισραήλ - Αθήνα

Ο κ. Βασίλης Παΐσιος, Πρόεδρος του Ελληνο-Ισραηλινού Εμπορικού Επιμελητήριου και Τεχνολογίας και της εταιρίας Adama για την μακρόχρονη προώθηση των εμπορικών σχέσεων Ισραήλ-Ελλάδας. 

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος  της Energean Oil & Gas, για την δημιουργία μίας γέφυρας στενής οικονομικής συνεργασίας και της προώθησης των Ελληνο-Ισραηλινών ενεργειακών σχέσεων, καθώς η εταιρεία του διαχειρίζεται δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Ισραήλ και προχωρά σε επένδυση 1.5 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα.

Ο παγκοσμίως γνωστός μουσικοσυνθέτης, Σταύρος Ξαρχάκος, για την πολύτιμη συμβολή του στην προώθηση των σχέσεων πολιτισμού μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, καθώς έπαιξε καίριο ρόλο στην δημιουργία της λατρείας και αγάπης των Ισραηλινών για την ελληνική μουσική.

Πρεσβεία του Ισραήλ

Ο εκδότης, κ. Θανάσης Καστανιώτης για την προώθηση των σχέσεων πολιτισμού μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας καθώς έφερε σε επαφή το Ελληνικό κοινό με την Ισραηλινή λογοτεχνία. Οι Eκδόσεις Καστανιώτη έχουν μεταφράσει πολλά έργα σημαντικών Ισραηλινών λογοτεχνών στα ελληνικά. 

Οι μεταφράστριες κυρίες Μάγκυ Κοέν και Χρυσούλα Παπαδοπούλου για την μετάφραση και παρουσίαση πολλών έργων Ισραηλινής λογοτεχνίας στο ελληνικό κοινό.

Ο θρύλος της ευρωπαϊκής καλαθοσφαίρισης, πρώην αρχηγός της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας του μπάσκετ, και νυν προπονητής της ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, για την προώθηση του πραγματικού πνεύματος του αθλητισμού και των αθλητικών σχέσεων μεταξύ Ισραήλ –Ελλάδας.

Πρεσβεία του Ισραήλ - Αθήνα

Τέλος, ο κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας (ΚΙΣΕ) και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, εκ μέρους του ΚΙΣΕ για την διατήρηση της κληρονομιάς της ελληνο-εβραϊκής κοινότητας, την υποστήριξη προς το Ισραήλ και την προώθηση των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων. 

Πρεσβεία του Ισραήλ

Μεταξύ των διακεκριμένων αξιωματούχων και προσωπικοτήτων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση εκτός από τους βραβευθέντες ήταν: Οι Υφυπουργοί Εξωτερικών, κκ. Γιάννης Αμανατίδης και Τέρενς Κουίκ, o Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, οι Αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, κκ. Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας της Κνέσετ (Ισραηλινού Κοινοβουλίου), κυρία Ayelet Nachmias-Verbin, η κυρία Λούκα Κατσέλη, πληθώρα βουλευτών, εκπρόσωποι της Ελληνικής Εκκλησίας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας και φίλοι του Ισραήλ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυβερνητικό τελεσίγραφο σε τράπεζες για δάνεια, καταθέσεις και προμήθειεςΧθες 08:34 | Ειδήσεις

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, πιέζει για λύσεις μέσα στις επόμενες 12 ημέρες, αν και η συνάντηση της Πέμπτης δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ελληνοτουρκικά: δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικάΧθες 21:18 | Ειδήσεις

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ανδρουλάκης από Ρέθυμνο: Δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό Μητσοτάκης και ΤσίπραςΧθες 22:46 | Ειδήσεις

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έκανε από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Παρακολουθήσεις: Στα ύψη η πολιτική κόντραΧθες 15:17 | Ειδήσεις

"Πόλεμος" κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το θέμα των υποκλοπών και παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Κιβωτός του Κόσμου”: Αποκλειστικές εικόνες από το εσωτερικό της δομής στον Βόλο (βίντεο)08:50Την χτύπησε ταχύπλοο... όταν βούτηξε για να πιάσει τις σαγιονάρες της (βίντεο)08:37Τροχαίο: Πέθανε στο τιμόνι και προκλήθηκε ατύχημα 08:23ΕΟΠ: Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίους το 202008:11Κολομβία: Νεκροί και παγιδευμένοι από κατολίσθηση (βίντεο)07:57Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη με έναν τραυματία - Πήγε να εμβολίσει περιπολικό και καρφώθηκε σε τοίχο07:42Σέρρες: Φωτιά έκαψε σπίτι ολοσχερώς (βίντεο)07:28Διάστημα: Κινέζοι κοσμοναύτες επέστρεψαν στην Γη μετά από έξι μήνες (βίντεο)07:15Μουντιάλ 2022: οι μεταδόσεις της Δευτέρας σε ΑΝΤ1 και ANT1+07:01Σεισμός στην Σάμο06:48Ρωσικό πετρέλαιο: Σε ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ και το όριο τιμής06:34Σημεία για rapid test δωρεάν τη Δευτέρα06:21Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τη Δευτέρα06:07Η Μέγκαν Μαρκλ απαντά στις φήμες για συμμετοχή της σε ριάλιτι 23:59ΛΟΑΤΚΙ: Queer μουσείο για λίγες μέρες…. στην Αγία Πετρούπολη23:47Αλέξης Τσίπρας και Μπέτυ Μπαζιάνα στο Εθνικό Θέατρο (εικόνες)23:35Ρέθυμνο: έβαφε το σπίτι και πέθανε23:22Ανδρουλάκης από Ρέθυμνο: Δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό Μητσοτάκης και Τσίπρας23:08Μουντιάλ 2022: η Αγγλία επικράτησε εύκολα κόντρα στη Σενεγάλη22:54Ισχυρός σεισμός στα νησιά Σαμόα22:40
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο