LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2016 10:30 | Ανανέωση: 11 Οκτωβρίου 2016 14:54

Κόντρες κορυφής εντός κι εκτός Βουλής

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή, δηλώσεων συνέχεια και μετά την πολύωρη συνεδρίαση. Οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων αρχηγών. 

Βουλή - Τσίπρας - Μητσοτάκης

Και εκτός της αίθουσας της Βουλής συνεχίστηκε η μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη, μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων. Από κυβερνητικής πλευράς υπογραμμίστηκε ότι, ο κ.Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης, ενώ από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός της τόνιζε ότι, δεν έλαβε απαντήσεις στα θέματα που έθεσε.

Κυβερνητικές πηγές μετά το τέλος της συνεδρίασης τόνιζαν ότι, η χθεσινή συζήτηση ήταν «αποκαλυπτική για την στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στο πρόβλημα της διαπλοκής. Αυτό που παρακολούθησαν οι πολίτες ήταν μια συνεχής και αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που του έθεσε ο Πρωθυπουργός», αναφερόμενες σε ερωτήματα που, μεταξύ άλλων, έχουν να κάνουν με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τη συγκάλυψη σκανδάλων.

«Με αυτό το δεδομένο, και υπό το κράτος προφανούς εκνευρισμού, ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να υπεκφύγει, είτε με αμήχανους αστεϊσμούς (κυρίως στην πρωτομιλία του), είτε με ύβρεις (κυρίως στην δευτερομιλία του), επιδιώκοντας, έτσι, να συσπειρώσει τους βουλευτές του – τουλάχιστον, αυτούς που ήσαν παρόντες. Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την επικοινωνιακή τακτική, είναι η αποδόμηση του εαυτού του», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Τσίπρας - Βουλή - διαφθορά - διαπλοκή

Επιπλέον, οι κύκλοι του Μαξίμου έκαναν λόγο για «αναληθή στοιχεία για τους πλειστηριασμούς και παραποίηση των δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου», τα οποία απέδωσαν «είτε σε ανεπάρκεια του επιτελείου του, είτε από συνειδητή πρόθεση».

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι, «ο Πρωθυπουργός, υπήρξε συνεπής στην δέσμευσή του να μιλήσει για την διαπλοκή με ‘ονόματα και διευθύνσεις’. Με την ίδια συνέπεια εργάζεται η κυβέρνηση για την ολοκληρωτική εξουδετέρωση της διαπλοκής και την θεσμική θωράκιση της διαφάνειας. Είναι λογικό, αυτό να δημιουργεί εκνευρισμό στο παλιό πολιτικό κατεστημένο, που αποτέλεσε βασικό κορμό της διαπλοκής αυτής. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης».

Μητσοτάκης: δεν πήρα απαντήσεις στα θέματα που έθεσα

«Νομίζω, μάθατε πολλά καινούρια από μένα και τίποτε καινούριο από τον πρωθυπουργό» σχολίασε σε δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη λήξη της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. «Μια από τα ίδια. Απαντήσεις σε αυτά που έθεσα, δεν πήρα όπως είδατε» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ για τη διαμάχη που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Στη ΝΔ, σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, λένε ότι «ο πρωθυπουργός προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα ζητήματα διαφάνειας, για να ξεφύγει από την δεινή πολιτική θέση όπου τον έχει οδηγήσει η αποτυχία της πολιτικής του και τα ψέματα στα οποία τη στήριξε».

«Μόνο που πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Νόμιζε ότι θα στριμώξει τη Νέα Δημοκρατία με τις χιλιοειπωμένες λασπολογικές αναφορές του», συνεχίζουν και προσθέτουν πως τελικά ο κ. Τσίπρας «βρέθηκε να απολογείται ο ίδιος για τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, που αρνείται να φέρει στη Βουλή, για την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης, με μια αδιαφανή και επιζήμια διαδικασία, για την σκανδαλώδη υπόθεση Καλογρίτσα, για τους χειρισμούς της Attica Bank των «κουμπάρων υπουργών». Επίσης, για τον ανώνυμο μέτοχο της «Αυγής» που και χθες αρνήθηκε να κατονομάσει, για τον πανταχού παρόντα κ. Μαντζουράνη, για τις προνομιακές σχέσεις του με τον κ. Κουρή, για το φιλικό στον ΣΥΡΙΖΑ και διωκόμενο από την Δικαιοσύνη καναλάρχη, κ. Καραγιώργη, για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Βουλή - διαφθορά - διαπλοκή

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο μεγάλος νικητής της χθεσινής συζήτησης, «γιατί παρά τις προσπάθειες του κ. Τσίπρα να αποφύγει τη σχετική συζήτηση, του υπενθύμισε τα ψέματα και την αποτυχία του στην οικονομία. Επίσης, απάντησε σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, χωρίς να διστάσει να κάνει και αυτοκριτική, όπου χρειάστηκε. Τέλος, κατέθεσε 12 συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα διαφάνειας,  αποδεικνύοντας ότι είναι πολιτικός που κοιτάζει στην επόμενη μέρα».

Στην Πειραιώς τονίζουν ότι τρεις φράσεις του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Τσίπρα, έδωσαν το κλίμα της χθεσινής συζήτησης και ήταν οι εξής:

- «Ανεβήκατε πετώντας λάσπη και πέφτετε κατρακυλώντας στη λάσπη».

- «Από τον Κοσκωτά στον Τσίπρα, ένας Ματζουράνης δρόμος».

- «Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω».

«Ο αναξιόπιστος και διχαστικός κ. Τσίπρας, σύντομα θα είναι παρελθόν. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλουν ξανά την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, θα φέρουν ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στον τόπο και θα ενώσουν τους Έλληνες», συμπληρώνουν στη ΝΔ.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Μαξίμου: «Ο καλύτερος Κυριάκος όλων των εποχών..»

Στην αντεπίθεση πέρασε το Μαξίμου σχολιάζοντας τα όσα τόνισαν οι κύκλοι της ΝΔ. "Για μια φορά ακόμα, «κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας» βγαίνουν να δηλώσουν ενθουσιασμένοι από την εμφάνιση του αρχηγού τους στην Βουλή. Αντικειμενικά, μιλώντας, πάντα. Και μόλις 12 ώρες μετά την λήξη της χθεσινής συζήτησης, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε σε δύο πράγματα:

  • Στην αποφυγή οποιασδήποτε απάντησης σχετικά με την διαπλοκή
  • Στην προσπάθεια να περισώσει το καθεστώς ανομίας δεκαετιών στις τηλεοπτικές συχνότητες.

Εάν βέβαια εμφανίσεις του κ. Μητσοτάκη σαν την χθεσινή, ενθουσιάζουν τους «κύκλους του», η άποψη όλης της υπόλοιπης κοινωνίας περισσεύει…

Ας διαβάζουν τουλάχιστον τις φιλικές ιστοσελίδες τους. Όπως το antinews για παράδειγμα. Όχι μόνο Μοντεσκιέ..." δηλώνουν κυβερνητικές πηγές.

Η αποτίμηση της χθεσινής κόντρας

Ποιος όμως κέρδισε τελικά στη χθεσινή "μετωπική" σύγκρουση στη Βουλή;

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους «για πρώτη φορά ακούστηκαν στη Βουλή ονόματα και διευθύνσεις για τη διαφθορά και την διαπλοκή», ενώ σημείωναν πως «ο κύριος Μητσοτάκης, όπως αναμενόταν, δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

Τσίπρας - Μητσοτάκης - Βουλή

Οι ίδιο κύκλοι τόνιζαν ότι ο κ. Μητσοτάκης «προσπέρασε τα ερωτήματα που του τέθηκαν για την Siemens, τα θαλασσοδάνεια του κόμματός του, το  ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις λίστες φοροφυγάδων που κρύφτηκαν σε συρτάρια, ως «θεωρίες συνομωσίας». Οι πολίτες που παρακολουθούν την συζήτηση, κρίνουν.»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, στις πρωτολογίες δεν ειπώθηκε τίποτε καινούριο από πλευράς του κ. Τσίπρα, ο οποίος όπως σχολίαζαν συνεργάτες του κ. Μητσοτακη, προχώρησε σε αναμάσημα των όσων λέει εδώ και καιρό. Στο μείζον ζήτημα , από πλευράς του πρωθυπουργού δεν κατατέθηκε καμία πρόταση, σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΝΔ, που παρουσίασε τη δέσμη των 12 προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης - Βουλή - διαφθορά - διαπλοκή

Ουσιαστικά, από την κυβέρνηση δεν ειπώθηκε καμία λέξη για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί μια σοβαρή παθογένεια του συστήματος. Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, προσέθεταν πως το Μέγαρο Μαξίμου στην υπόθεση των καναλιών απογυμνώθηκε πλήρως, καθώς παρουσιάστηκε βήμα-βήμα η διαδικασία φιάσκο, με τις αποχωρήσεις Καλογρίτσα κλπ.

Καταλήγοντας από τη ΝΔ θεωρούν ότι η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή είναι σαφής.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Βουλή - διαφθορά - διαπλοκή

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς Μαξίμου. Κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν πως «οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκης είδαν πλήρη επικράτηση του, σύμφωνα με πηγές των ίδιων…» Παράλληλα, τόνιζαν πως «προφανώς η τακτική του κ. Μητσοτάκη, να προσπεράσει όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν, ως «θεωρίες συνομωσίας», τους ικανοποίησε.  Οι συνήγοροι των καναλαρχών έχουν χάσει κάθε μέτρο σοβαρότητας».

Σε υψηλούς τόνους απάντησε η Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σ’ όσα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για σχέσεις με τη διαπλοκή και τα οικονομικά του.

Διμέτωπη επίθεση, σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, εξαπέλυσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του  ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας υποστηρίζοντας ότι έχει καταντήσει θλιβερή μονοτονία η διαμάχη για τη διαφθορά και τη διαπλοκή και εκτίμησε πως μόνο με καχυποψία την αντιμετωπίζει ο λαός.

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής υποστηρίζοντας ότι ανήλθε στην εξουσία με τη βοήθεια της διαπλοκής την οποία τώρα καταγγέλλει. 

«Είμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά θα βγάλουμε και αυτή την τετραετία και την επόμενη, γιατί δεν μας κρατάει κανείς, αυτή η σχέση θα φθάσει στο τέλος», διεμήνυσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Ευθεία επίθεση στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέρριψε ευθύνες στον Κ. Μητσοτάκη για την πολιτική οξύτητα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος (βίντεο)Σήμερα 11:02 | Ειδήσεις

Οι προκλήσεις της εποχής στο “μικροσκόπιο” του συνέδριου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στην Αθήνα.

Σάμος - Μηταράκης για μεταναστευτικό: Κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας (βίντεο)Σήμερα 11:20 | Ειδήσεις

Για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο αρμόδιος Υπουργός Νότης Μηταράκης, με αφορμή τα εγκαίνια της νέας δομής στη Σάμο.

EUMED 9: H διακήρυξη για την κλιματική αλλαγήΧθες 18:52 | Ειδήσεις

Τι προβλέπει η διακήρυξη για δάση, θάλασσες και προστασία

Μητσοτάκης: οφείλουμε να χτίσουμε ένα μέλλον δικαιοσύνηςΧθες 11:45 | Ειδήσεις

Άρθρο του Πρωθυπουργού στην «El País», στο οποίο προτείνει δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στη σκιά της κλιματικής κρίσης, και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέσι: Κάστρο στο Παρίσι θέλει να νοικιάσει ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν12:47Χανιά: γυναίκα λήστεψε ηλικιωμένο βγάζοντας μαχαίρι στο κέντρο της πόλης12:32Πρωινοί Τύποι – Γκάνα: μικροί μαθητές τραγουδούν και χορεύουν σε ελληνικούς ρυθμούς (βίντεο)12:18Σάμος - Μηταράκης για μεταναστευτικό: Κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας (βίντεο)12:03Τρίκαλα – φάρμακα: με drone ο εφοδιασμός των περιφερειακών φαρμακείων11:49Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Γκάρι Ροντρίγκες11:36Ιτούδης για Ίβκοβιτς: μεγάλη απώλεια για παγκόσμιο μπάσκετ (βίντεο)11:23Μητσοτάκης για ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος (βίντεο)11:09Μεταναστευτικό: διεθνής καμπάνια για την αποτροπή προσφυγικών ροών10:56Εύβοια - δυστύχημα: νέα παιδιά ξεψύχησαν στην άσφαλτο (εικόνες)10:41Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1: Φορολοταρία 2 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο (βίντεο)10:27Μενίδι – Μάριος: η μητέρα του επιστρέφει να διδάξει στο σχολείο που σκοτώθηκε ο 11χρονος (βίντεο)10:14Καλύβια: Έκρηξη και φωτιά σε σπίτι10:00ΥΠΟΙΚ: Σύμβαση με την Αυστραλία για την αποφυγή διπλής φορολογίας09:46Αντέχεις τις ταινίες τρόμου; Ζητείται υποψήφιος που θα παρακολουθήσει 13 θρίλερ09:31Κορονοϊός – Αυστραλία: διαδηλώσεις κατά του lockdown και συγκρούσεις με την αστυνομία09:18Πέθανε ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα09:04Ελ Σαλβαδόρ: απαγόρευση αμβλώσεων και γάμων ομοφύλων08:51Κωνσταντίνος Σκαφίδας: Σκηνοθέτησε τις “Αγριες Μέλισσες” με playmobil (βίντεο)08:37ΗΠΑ: βαθύπλουτος κληρονόμος καταδικάστηκε για δολοφονία πριν από 21 χρόνια08:22
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο