LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2016 06:33

Μητσοτάκης: Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών, διαλέγω το δεύτερο

«Πήγα στις Βρυξέλλες με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Σε ποια πεδία μπορεί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, στην οποία εξαπολύει επίθεση.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύνοδος Κορυφής - Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - Βρυξέλλες

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι, ανάμεσα σε εκλογές και οικουμενική κυβέρνηση, επιλέγει το πρώτο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι δεν θα προκαλέσει ο ίδιος εκλογές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το προσφυγικό, εκφράζοντας την ανησυχία του και διαχωρίζοντάς το από οποιοδήποτε άλλο θέμα, σημειώνοντας πως «φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» γι’αυτό.

«Δεν θα δουλέψει η οικουμενική»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό. «Έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και έχει φερθεί επιπόλαια σε μία σειρά από θέματα. Εγώ έχω χάσει την εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα. Έχω ένα πλαίσιο συνεννόησης μαζί του στα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως το προσφυγικό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Δεν μπορεί να γίνει σε άλλα ζητήματα γιατί δεν υπάρχει η απαραίτητη εμπιστοσύνη και μας χωρίζει άβυσσος στις πολιτικές που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Είναι μία κυβέρνηση που έχει αλλεργία στον ιδιωτικό τομέα και τις επενδύσεις και δεν προχωράει τις αποκρατικοποιήσεις. Έχουμε μία βασική φιλοσοφική διαφορά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την οικονομία και την κοινωνία. Με ένα τέτοιο κόμμα δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε».

«Εμείς δεν πρόκειται να στηρίξουμε μπλόκα και ζήτησα από τους αγρότες να είναι λελογισμένοι στις κινήσεις τους. Αυτό κανείς αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν το έχει υποστηρίξει. Εγώ κ. Τσίπρας δεν θα γίνω και δεν πρόκειται να λαϊκίσω», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο STAR.

Νέα Δημοκρατία - Συγγρού - Κυριάκος Μητσοτάκης - αγρότες - αντιπροσωπεία - συνάντηση

«Δεν σκοπεύω να διαπράξω τα σφάλματα που έκαναν στο παρελθόν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Να καβαλάς πάντα το κλίμα της λαϊκής οργής. Αυτό το έκανε ο κ. Τσίπρας στον υπερθετικό βαθμό. Εγώ θα μιλήσω την γλώσσα της αλήθειας και θα κάνω τις προτάσεις μου. Αυτή η ΝΔ θα διευρύνει την απήχηση της και πέρα από την κεντροδεξιά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι έχει κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα και έφερε το τρίτο μνημόνιο. «Πήγαμε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις με υπαιτιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τρεις εκλογικές αναμετρήσεις με την σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Δεν το γνωρίζω αν θα πάμε σε εκλογές. Και αν με ρωτάτε μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές. Θα αντέξει ο τόπος. Μία οικουμενική κυβέρνηση στην πράξη δεν μπορεί να δουλέψει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πιστεύω ακράδαντα ότι η χώρα μπορούσε χωρίς το τρίτο μνημόνιο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν ζητάω εκλογές»

Όπως εξήγησε δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για μία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. «Κάθε ημέρα που περνάει εμπεδώνεται αυτή η πεποίθηση μου ότι με τον κ. Τσίπρα δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε. Μία τέτοια κυβέρνηση θα ήταν θνησιγενής. Δεν ζητάω εκλογές. Αν προκηρυχθούν θα είναι με υπαιτιότητα του κ. Τσίπρα. Βλέπω έναν άνθρωπο που θεωρώ ότι οδηγεί στη χώρα στην πολύ λάθος κατεύθυνση και δεν φαίνεται ούτε και σήμερα να βάζει μυαλό», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ερώτηση εάν βιάζεται να κυβερνήσει ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Σε μία προηγούμενη συνέντευξη είπα και κατηγορήθηκα ότι δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός. Δεν έχω καμία ιδιαίτερη πρεμούρα ντε και καλά αύριο να καθίσω στην καρέκλα αυτή».

«Τέταρτο μνημόνιο εγώ δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει. Δεν νομίζω ότι θα μας το δώσει κανείς ακόμη και αν το θέλαμε. Με ένα ενδιάμεσο στάδιο η χώρα θα μπορούσε να έχει απεμπλακεί και δεν υπήρχε ανάγκη για τρίτο πρόγραμμα. Το τρίτο πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα των χειρισμών του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Γ.Βαρουφάκη «ανεκδιήγητο». «Επιμένουμε στην εξεταστική επιτροπή για την περίοδο του Βαρουφάκη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πήγα στις Βρυξέλλες με την φανέλα της Εθνική Ελλάδος»

Tον προβληματισμό του σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

«Είχαμε πει ναι από την αρχή αλλά είχαμε πει "να ρυθμίσετε από την αρχή τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες". Ποιος πάει και πού...», είπε και κατηγόρησε για μοιρολατρία όσους θεωρούν ότι είναι βέβαιο πως θα κλείσουν τα σύνορα.

«Πήγα στις Βρυξέλλες. Φόρεσα την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Δεν άσκησα καμία κριτική για τις καθυστερήσεις και το χαμένο 6μηνο. Είπα ότι η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια όταν η Ευρώπη δεν έχει κάνει αυτά που πρέπει. Εγώ έκανα τη δουλειά μου και τήρησα υπεύθυνη στάση», συνέχισε ο Κ. Μητσοτάκης ενώ ανέφερε ότι είχε και απευθείας επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό. «Καθόμαστε πάνω σε μία βόμβα. Απαιτείται να σκεφτούμε και εναλλακτικά σενάρια», συμπλήρωσε.

Για τις σχέσεις του με τον Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο δεν είχε ψηφίσει για την προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ότι δεν μετανιώνει για εκείνη την επιλογή του, χαρακτηρίζοντας τον Π. Παυλόπουλο καλό Πρόεδρο.

Συνάντηση - Κυρ. Μητσοτάκης - Πρ. Παυλόπουλος

«Για αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία είχε καλά και σωστά ρεφλέξ και πιστεύω ότι θα αγωνίζεται πάντα να είναι η Ελλάδα από τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Όλοι έχουμε υποχρέωση να κοιτάμε μπροστά. Τον σέβομαι απόλυτα. Απαιτείται ενότητα. Επομένως το θέμα είναι λήξαν», πρόσθεσε.

Διέψευσε κατηγορηματικά τα περί πιέσεων που κάποιοι είπαν ότι δέχτηκε στο ΕΛΚ και στη συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ , σημειώνοντας ότι ειδικά στο μεταναστευτικό η Γερμανίδα Καγκελάριος έδωσε μάχη για τις ελληνικές θέσεις.

Μιλώντας για την οικονομία, τόνισε πως το Grexit θα ήταν απόλυτη καταστροφή για τη χώρα και ανέφερε πως δεν ανησυχεί για κάτι τέτοιο αλλά για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να σέρνεται εντός του ευρώ.

Παράλληλα προέβλεψε ότι αν προσελκύσουμε αρκετές επενδύσεις θα καταφέρουμε να βγούμε από το μνημόνιο.

Για τη ΝΔ είπε πως είναι συμπαγές, κεντροδεξιό κόμμα και πως τον ίδιο τον ενδιαφέρει πρώτα να κάνει πολιτικά ανοίγματα και μετά κινήσεις που περιλαμβάνουν πρόσωπα.

«Οι πόρτες της ΝΔ πρέπει να είναι ανοικτές»

«Οι πόρτες της ΝΔ πρέπει να είναι ανοικτές. Όταν θα καταρτίσουμε ψηφοδέλτια θα δώσουμε ευκαιρίες σε νέους», επισήμανε ενώ μετά από ερώτηση γιατί δεν συναντήθηκε με τον Βασίλη Λεβέντη στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, απάντησε ότι «δεν έχει προκύψει, αλλά εδώ είμαστε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών τόνισε ότι θα πρέπει να δίνονται από το ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και εκτίμησε ότι ο σχετικός νόμος δεν θα προχωρήσει και θα έχει μεγάλα προβλήματα συνταγματικότητας.

Επίσης διερωτήθηκε γιατί οι άδειες να είναι μόνο τέσσερις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο όπως τη βολεύει.

Σε ερώτηση αν είναι νεοφιλελεύθερος, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως είναι κεντροδεξιός φιλελεύθερος προσθέτοντας πως η κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να μιλήσει για κοινωνική πολιτική καλύτερα από τη δήθεν αριστερά.

«Η πιο ουσιαστική κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης», συμπλήρωσε και είπε ότι δεν έχει κοινωνική ευαισθησία το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα.

Για τη λίστα Μπόγιαρνς είπε ότι τα όποια ονόματα Ελλήνων καταθετών συμπεριλήφθηκαν στις αρχές του 2015 και παρέπεμψε σε σχετικές δηλώσεις του ίδιου του Μπόγιαρνς.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του Παπασταύρου είπε ότι η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί ενώ για τον πολιτικό του ρόλο την προηγούμενη κυβέρνηση, ανέφερε ότι βοήθησε τη χώρα.

«Δεν δέχομαι κανιβαλισμούς και δολοφονίες χαρακτήρων», πρόσθεσε και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

Ένωση Κεντρώων: Να ανταποκριθεί στις ευθύνες του

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη αναφέρει:

"Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στον "Ενικό" ότι στο δίλημμα εκλογές ή Οικουμενική προτιμάει τις εκλογές. Η Ένωση Κεντρώων του θυμίζει ότι η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο και δεν πρέπει να μιλάει με αρχομανία ονειρευόμενος Πρωθυπουργίες αλλά πρέπει να ανταποκριθεί στις ευθύνες του αξιώματος που ανέλαβε και να βάλει την Ελλάδα πάνω από την καρέκλα. Ζητούσε και ο κ. Σαμαράς εκλογές το 2011 με αποτέλεσμα να καταστρέψει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο λαός τελικά τον τιμώρησε και του έδωσε 18%". 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΥπουργικό Συμβούλιο: Η ατζέντα της συνεδρίασηςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Συνεδριάζει, το πρωί της Δευτέρας, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεξίωση στο Προεδρικό: τα πολιτικά πηγαδάκια, οι καλεσμένοι και οι απουσίεςΧθες 08:14 | Ειδήσεις

Ο κορονοϊός, οι ανεμβολίαστοι και η τουρκική επιθετικότητα κυριάρχησαν στα πολιτικά πηγαδάκια στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναστασιάδης σε Τουρκία: Κόκκινη γραμμή οι παράμετροι του ΟΗΕΧθες 11:06 | Ειδήσεις

«Δεν τίθεται θέμα να δεχτώ προαπαιτούμενα για να πάω σε συνομιλίες» τονίζει σε συνέντευξή του ο Κύπριος Πρόεδρος.

Διπλωματικές πηγές: Οριστικό “διαζύγιο” της Τουρκίας με τη διεθνή νομιμότηταΣάββατο 24 Ιουλίου 2021 19:55 | Ειδήσεις

Πηγές σχολιάζουν τις αντιδράσεις της Τουρκίας στη δήλωση του ΟΗΕ για τα Βαρώσια και της UNESCO για την Αγία Σοφία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σωτήρης Τσιόδρας: Σπάνια εμφάνιση με τη σύζυγό του 23:59Πυροσβεστική: 49 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ώρο23:45Μάγδα Τσέγκου: Θρήνος για τον 14χρονο ανιψιό της23:32Ολυμπιακοί Αγώνες - Κορονοϊός: Νέος κανόνας για τη μάσκα στο βάθρο23:18Αντζελίνα Τζολί: η πρώτη νίκη στο διαζύγιο με τον Μπραντ Πιτ23:05Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος τη Δευτέρα σε 4 Περιφέρειες της χώρας22:51Ισπανία: 14χρονος αναβάτης σκοτώθηκε στην πίστα22:38Σεισμός στην Θήβα22:24Βόλος: Άγρια συμπλοκή έξω από μπαρ (βίντεο)22:11Ιταλία: Εφιαλτικές φωτιές στη Σαρδηνία και βοήθεια από την Ελλάδα (εικόνες)21:58Κορονοϊός: Δωρεάν τεστ τη Δευτέρα σε 127 σημεία της χώρας21:44Άνδρος: Μετωπική αυτοκινήτου με ανήλικους (εικόνες)21:31Τροχαίο στα Αθίκια: Απανθρακώθηκε ιερέας που γυρνούσε από βάφτιση (βίντεο)21:17 Άσθμα και άσκηση στα παιδιά21:04Λονδίνο: Πλημμύρες από την καλοκαιρινή καταιγίδα (βίντεο)20:51Χριστίνα Μπόμπα - Σάκης Τανιμανίδης: Έτσι περνούν την Κυριακή τους με τα δίδυμα!20:37ΠΑΟΚ: Νίκη με ανατροπή επί της Φέγενορντ20:24Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ – ΟΑΕΔ20:10Καβάλα: Οδύνη στο “τελευταίο αντίο” στον μοτοσικλετιστή19:57Παναθηναϊκός: Φιλική “σφαλιάρα” από την Αλκμάαρ19:43
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο