LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2016 12:23

Τσίπρας: Πάντα υπάρχουν τρόποι να στηρίξεις τους πιο αδύναμους

Τέσσερις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης για το δήμο Περάματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Τι είπε ο δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης.

Αλ. Τσίπρας - Πέραμα - Δημαρχείο

«Οι παρεμβάσεις που ανακοινώνουμε σήμερα σηματοδοτούν ότι δεν υπάρχουν στο χάρτη ξεχασμένες συνοικίες» δήλωσε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε το δήμο Περάματος και ανακοίνωσε τέσσερις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης της περιοχής.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες σταθερή επιλογή της κυβέρνησης είναι η στήριξη των αδύναμων. Στο κλίμα αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόγραμμα κατάρτισης και ένταξης στην εργασία για 510 άνεργους δημότες του Περάματος, εξήγγειλε δωρεάν διανομή ζεστού γεύματος στα δημοτικά σχολεία με πιλοτική εφαρμογή και πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών σε συνεργασία με τη ΜΟΜΑ προκειμένου το 'Ανω Πέραμα, τις λεγόμενες φαβέλες του Περάματος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση στον αστικό ιστό.

Ανακοίνωσε επίσης σοβαρές παρεμβάσεις προκειμένου το Ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο «Γεώργιος Κασσιμάτης» να γίνει τελικά προσβάσιμο στη νεολαία καθώς παραμένει κλειστό λόγω των προβλημάτων του.

Πρόκειται όπως είπε ο κ. Τσίπρας για παρεμβάσεις που έχουν στόχο την αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού.

Αλ. Τσίπρας - Πέραμα - Δημαρχείο

«Γνωρίζω πολύ καλά δήμαρχε, γιατί εγώ έρχομαι στο Πέραμα από τα παλιά χρόνια, ότι είναι μια από τις περιοχές της Αθήνας που συνυπάρχει με την απειλή του κοινωνικού αποκλεισμού. Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτές οι παρεμβάσεις δεν είναι αρκετές και ότι πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα. Το μήνυμα είναι ότι παρά την κρίση μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να δώσουμε ενδιαφέρον και προστασία στους πιο αδύναμους και ότι δεν θα αφήσουμε κανένα πολίτη αυτής της χώρας να μείνει έρμαιο στο λαϊκισμό της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής, που ειδικά στο Πέραμα τα τελευταία χρόνια, μια εργατούπολη και ανεργούπολη, έχει βρει έδαφος για να αλωνίζει», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Είμαστε εδώ μαζί με το δήμο, δίπλα στο δήμο, δίπλα στους πολίτες, με κοινωνικούς φορείς, με παρεμβάσεις που έχουν ενδιαφέρον διότι είναι έξυπνες. Μέσα από τη συνεργασία αλλά και την κοινωνική επιχειρηματικότητα με οργανισμούς του δημοσίου αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στο βαθμό που αντιλαμβάνονται την κοινωνική ευθύνη, τους καλούμε σήμερα να συνεργαστούν, διότι αυτό δεν αφορά μόνο το Πέραμα, αφορά 17 δήμους σε όλη την Ελλάδα με υψηλή ανεργία, να συμβάλλουν για την αντιμετώπιση της κρίσης προκειμένου να βρούμε τους πόρους, όχι μόνο για να ανακουφίσουμε πληγές, αλλά και να ανοίξουμε δρόμους για διέξοδο από την κρίση.»

Αλ. Τσίπρας - Πέραμα - Δημαρχείο

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης από την πλευρά του είπε ότι, είναι μεγάλη τιμή για την πόλη του που βρίσκεται ο πρωθυπουργός εδώ, θυμίζοντας ότι ο κ.Τσίπρας έκανε τη διπλωματική του στο δήμο Περάματος και γνωρίζει τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της περιοχής. Πολύ περισσότερο που το Πέραμα, «αυτό το μικρό κομμάτι γης στο δυτικό άκρα της Αττικής με τα 7,5 χιλιόμετρα ακτογραμμής, περικλείει ίσως τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά με ιδιωτικά ναυπηγεία και τις προβλήτες του ΣΕΠ και του ΟΛΠ αλλά και το μεγαλύτερο πορθμείο της χώρας».

Αλέξης Τσίπρας - Πέραμα

Ο κ. Λαγουδάκης αναφέρθηκε στην ανεργία που πλήττει την περιοχή και την ανθρωπιστική κρίση και υπογράμμισε τη σημασία των παρεμβάσεων αυτών που στόχο έχουν να ανακουφίσουν τους δημότες της πόλης. Ο κ. Λαγουδάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξαίρεση του παραλιακού μετώπου της πόλης από το ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με νέα σύμβαση παραχώρησης ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ αλλά και στην ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Υπογράμμισε ως σημαντικό το γεγονός ότι ο νέος ιδιοκτήτης που προέκυψε από το διαγωνισμό για την απόκτηση του ΟΛΠ ανέλαβε την υποχρέωση να επενδύσει 55 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της ΝΕΖ.

Αλέξης Τσίπρας - Πέραμα

«Ξέρεται, αυτό ήταν μία υποχρέωση που διαπραγματευθήκαμε σκληρά στο αρχικό σχέδιο» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας όμως ότι για να ξαναγεννηθεί η ζώνη στο Πέραμα πρέπει να γίνουν προσπάθειες ώστε τα καράβια να επισκευάζονται εδώ στη χώρα μας. «Είναι ένας διαρκής διάλογος και πίεση που ασκούμε και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αποδώσει καθώς η Ελλάδα έχει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους παγκοσμίως», είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι αποτελεί «εθνικό καθήκον να επιλέγονται από τους Έλληνες εφοπλιστές ελληνικά ναυπηγεία για την επισκευή των πλοίων τους».

Αλ. Τσίπρας - Γ. Λαγουδάκης - Πέραμα

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι προωθείται νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να αλλάξουν οι προϋποθέσεις, επί τα βελτίω, για να εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά όσοι εργάζονται στο ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε επίσης ότι το ανοιχτό κολυμβητήριο, που είναι κλειστό για τους κατοίκους του Περάματος εδώ και, περίπου, εννιά χρόνια, θα ανοίξει στα παιδιά, τις νέες και τους νέους, σε όλους τους πολίτες, αλλά και στους αθλητικούς συλλόγους του Πειραιά όλο το χρόνο.

Σε πρώτη φάση, προχωράει η ριζική ανακαίνιση, η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού Κολυμβητηρίου, η μερική στέγαση της παιδικής πισίνας και των κερκίδων, καθώς επίσης και η αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου.

Αλ. Τσίπρας - Γ. Λαγουδάκης - Πέραμα

Σε δεύτερη φάση, εξετάζεται η προοπτική μετατροπής του σε κλειστό. Ήδη εκπονούνται, με ταχείς ρυθμούς, οι σχετικές μελέτες από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ώστε το έργο να είναι έτοιμο για δημοπράτηση μέσα στο καλοκαίρι.

«Θέλω να επισημάνω ότι αυτό το Κολυμβητήριο είναι ένα στολίδι, όχι μόνο για το Πέραμα άλλα για όλο τον Πειραιά. Βρίσκεται σε προνομιακή θέση, δίπλα στη θάλασσα, και είναι το μόνο ολυμπιακών προδιαγραφών Κολυμβητήριο, μαζί με το Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, σε όλη την Αττική», είπε ο πρωθυπουργός.

Οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης 

«Συσσίτιο προπαγάνδας μοίρασε σήμερα στους Έλληνες από το Πέραμα ο κ. Τσίπρας», δήλωσε η υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Πέραμα.

«Υπό την πίεση των αδιεξόδων στα οποία έχει φέρει το λαό και την οικονομία καταφεύγει σε δεύτερης κατηγορίας επικοινωνιακά τεχνάσματα», αναφέρει και υποστηρίζει ότι «ο ελληνικός λαός χόρτασε από τα ψέματά του».

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του στο Πέραμα και τις ανακοινώσεις για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης της περιοχής.

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση υλοποιεί ένα νέο πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, ο πρωθυπουργός στήνει και μια φιέστα, με ντεκόρ περιοχές οι οποίες μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία, που οξύνει η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της. Έτσι έγινε και σήμερα στο Πέραμα», αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει:  

«Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να παρουσιάσει φιλολαϊκό προφίλ, υποσχόμενος δρόμους και γεύματα στα σχολεία, την ώρα που τη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη μαστίζει η ανεργία, που η κυβέρνηση προχωρά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, την ώρα που τα γεύματα θα έπρεπε να ήταν δεδομένα για όλα τα σχολεία»

«Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, νέος, δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για ψίχουλα, αντίθετα έχει χρέος να βαδίσει το δικό του αγωνιστικό δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και τα δικαιώματά του», καταλήγει το ΚΚΕ.

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε και το Ποτάμι, τονίζοντας πως «για τον κ. Τσίπρα η πολιτική είναι επικοινωνία».

Παράλληλα, το Ποτάμι, αναφέρει ότι «τη στιγμή λοιπόν που ο κόσμος είναι στους δρόμους, διαμαρτυρόμενος για την πολιτική του επειδή δε μπορεί να πάει να τον συναντήσει- όπως έκανε παλιότερα- νομίζει ότι θα τον ξεγελάσει με επικοινωνιακές κινήσεις και επισκέψεις σε περιοχές, όπως το Πέραμα. Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε κάποια εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και νομίζει ότι χτίζει ξανά φιλολαϊκό προφίλ. Οι Έλληνες θέλουν δουλειές σταθερές κι όχι ευκαιριακές, όπως αυτές που έταξε στο Πέραμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του όχι μόνο δε δημιουργεί νέες δουλειές αλλά διώχνει και αυτές που υπάρχουν».

Αλ. Τσίπρας - Γ. Λαγουδάκης - Πέραμα

Αλ. Τσίπρας - Γ. Λαγουδάκης - Πέραμα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Ρέθυμνο: ασφαλές το εμβόλιο, επικίνδυνος ο κορονοϊόςΧθες 10:46 | Ειδήσεις

Νέα έκκληση του Πρωθυπουργού προς τους πολίτες της Κρήτης για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Δένδιας σε Ακάρ: η Τουρκία χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο αποσταθεροποιήσεωνΧθες 16:08 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις παράνομες εξαγγελίες της Τουρκίας για τα Βαρώσια κατά τη συνάντησή του με την ομόλογό του του Λιβάνου.

Καύσωνας – Χρυσοχοΐδης: να συνεργαστούμε για να προλάβουμε τα δυσάρεσταΧθες 14:15 | Ειδήσεις

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για το κύμα καύσωνα. Περιπολίες από Πυροσβεστική και Αστυνομία.

Καύσωνας - Χαρδαλιάς στον ΑΝΤ1: Μέτρα για τους εργαζόμενουςΧθες 09:36 | Ειδήσεις

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στον ΑΝΤ1 για τον καύσωνα και τις φωτιές, αλλά και τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αυτός είναι ο σωσίας του Brad Pitt! (εικόνες)23:59Κέρκυρα: αστυνομικός σκοτώθηκε από κλαδί ελιάς23:52Βόνιτσα: ολονύχτια μάχη με τις φλόγες23:44Άγριο έγκλημα στην Τουρκία: ξεκληρίστηκε οικογένεια Κούρδων (εικόνες)23:35Δέσποινα Βανδή: Το εντυπωσιακό γλυκό που της έφτιαξε ο γιος της (εικόνες)23:22ΕΟΔΥ: που θα γίνονται δωρεάν rapid test το Σάββατο23:09ΜΑΚΟ Ρομποτική Ορθοπαιδική: Μέγιστη ακρίβεια στις επεμβάσεις γόνατος και ισχίου22:56Έγκλημα στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που αγνόησαν καταγγελίες22:43Βερολίνο: Πυροβολισμοί και μαχαιριές με τραυματίες22:31ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο: ο δρόμος προς το Brexit και οι αλλαγές στο καθεστώς κινητικότητας των πολιτών22:18Καύσωνας – Δημόσιο: για ποιους υπαλλήλους θεωρείται δικαιολογημένη η απουσία από την υπηρεσία22:05Ιταλία: Καύσωνας και πυρκαγιές στον νότο21:51Κορονοϊός – ΠΟΥ: η παραλλαγή Δέλτα είναι μια προειδοποίηση21:38Γροιλανδία: έλιωσαν 22 γιγατόνοι πάγου σε μια μέρα!21:24ΕΟΠΥΥ: Με SMS η ενημέρωση των ασφαλισμένων για τον ΑΜΚΑ21:10Πυροσβεστική: μάχη με δεκάδες πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο20:57Υπόθεση Βαλυράκη - μάρτυρας στον ΑΝΤ1: Δεχόμαστε απειλές για να σιωπήσουμε (βίντεο)20:44Ηράκλειο: χειροπέδες σε… θερμόαιμο για μπαλωθιές20:31ΠΑΟΚ: οι ποδοσφαιριστές που δηλώθηκαν για τους αγώνες με την Μποέμιανς20:18Ηρακλής Κωστάρης: αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Μπακογιάννη20:04
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο