LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2016 12:59

Κυριάκος: Η Τουρκία να τηρήσει τις υποσχέσεις της και στο Προσφυγικό

Την αμέριστη στήριξη του στην Κύπρο υπογράμμισε ο Μητσοτάκης.Νέος Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στη ΝΔ, ο Γιάννης Οικονόμου.

Κύπρος - Επίσκεψη - Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Αναστασιάδης - συνάντηση

Από την Κύπρο όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τη στάση της Τουρκίας, τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, απάντησε ότι αναμένουμε αλλαγή στάσης από την πλευρά της Τουρκίας και στα δυο ζητήματα, αλλά τα δείγματα γραφής της γείτονος χώρας, δεν είναι ενθαρρυντικά:

Προσδοκούμε από την Τουρκία, να υπάρξει μια αλλαγή της στάσης στην αντιμετώπιση του Κυπριακού ζητήματος.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι, ως Ελλάδα, αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και προς την Ευρώπη.

Δυστυχώς, τα δείγματα γραφής, τα οποία έχει δείξει η Τουρκία σε αυτό το πεδίο της πολιτικής, δεν είναι ενθαρρυντικά.

Ελπίζω, πραγματικά, να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, ώστε να περιοριστούν οι προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές, για να μη βρίσκεται η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή ενός πολύ μεγάλου ανθρωπιστικού προβλήματος.

Με τον Αναστασιάδη συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, συναντήθηκε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρώτης του επίσημης επίσκεψης ως πρόεδρος της ΝΔ στην Κύπρο.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και επανέλαβε την αμέριστη στήριξη της ΝΔ στις προσπάθειες του Προέδρου και όλου του κυπριακού λαού:

Είχα την ευκαιρία, σήμερα, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψής μου, στην Κύπρο,  με τη νέα μου ιδιότητα, να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλό μου φίλο, Νίκο Αναστασιάδη.

Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα. Επανέλαβα, για άλλη μια φορά, την αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προσπάθειες του Προέδρου και όλου του κυπριακού λαού, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό ζήτημα.

Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουμε και ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος. Εξέφρασα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τα συγχαρητήριά μου για το γεγονός ότι η Κύπρος εξέρχεται του μνημονίου, εντός των επόμενων δύο μηνών. Και είχαμε, για άλλη μια φορά, την ευκαιρία να επαναλάβουμε πόσο σημαντικές είναι οι ουσιαστικές, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βάζουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Πόσο σημαντικές είναι σε όλη την προσπάθεια εξόδου από τους μνημονιακούς περιορισμούς.

Συζητήσαμε, επίσης, και τις γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον Πρόεδρο την έντονη ανησυχία μου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα. Και να επισημάνω το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, η Τουρκία δεν φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως προς την ανάγκη περιορισμού των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς το Αιγαίο.

Θέλω να ευχαριστήσω, και πάλι, τον Πρόεδρο για την ενημέρωση την οποία μου παρείχε και να του ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά του.

Κύπρος - επίσκεψη - Κυριάκος Μητσοτάκης - ΝΔ - Νέα Δημοκρατία - Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων - Γιαννάκης Ομήρου - δηλώσεις

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Γιαννάκη Ομήρου

Στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της Κύπρου, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου.

Απευθυνόμενος στον κ. Ομήρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του για την παρουσία του στην Κυπριακή Βουλή και επεσήμανε ότι το ταξίδι του στη μαρτυρική μεγαλόνησο, δεν έχει μόνο εθιμοτυπικό και συμβολικό ρόλο, αλλά είναι και ταξίδι ουσίας:

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση επισκέπτομαι σήμερα τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ανταποδίδοντας, με αυτόν τον τρόπο, την επίσκεψη του Προέδρου στη Βουλή των Ελλήνων, την περασμένη εβδομάδα. Και πράγματι το ταξίδι μου στην Κύπρο δεν έχει μόνο εθιμοτυπικό και συμβολικό ρόλο. Είναι ένα ταξίδι ουσίας, το οποίο πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Θέλω, με την παρουσία μου εδώ, να σηματοδοτήσω την αμέριστη στήριξη, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, στις προσπάθειες της Κύπρου, του κυπριακού λαού, για την επίτευξη μιας δίκαιης και  βιώσιμης λύσης στο κυπριακό ζήτημα.

Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κύριε Πρόεδρε, τις τελευταίες εξελίξεις. Με συγκρατημένη αισιοδοξία, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις μεγάλες δυσκολίες οι οποίες είναι ακόμα μπροστά μας. Ελπίζουμε, όμως, ότι αυτήν τη φορά θα μπορεί να βρεθεί μια λύση, η οποία θα αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα, αυτήν την εθνική τραγωδία, αυτό το μεγάλο πρόβλημα εισβολής και κατοχής, που στοιχειώνει ολόκληρο τον Ελληνισμό, εδώ και 42 χρόνια. 

Με την παρουσία μου, όμως, εδώ στην Κύπρο, θέλω να σηματοδοτήσω και το έντονο ενδιαφέρον μου για τις επιδόσεις  της κυπριακής οικονομίας, καθώς και οι δύο χώρες - Ελλάδα και Κύπρος – βρέθηκαν, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια υπό τον έλεγχο μνημονιακών πολιτικών. Η Κύπρος καταφέρνει, με αποφασιστικότητα και με τη στήριξη ολόκληρου του Κυπριακού λαού,  να εξέλθει από το μνημόνιο εντός των επόμενων δύο μηνών.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο για τη χώρα μας, η οποία ακόμα βρίσκεται δέσμια ενός τρίτου μνημονίου από το οποίο δεν προβλέπεται να εξέλθει μέσα στα επόμενα χρόνια. Το μάθημα της Κύπρου και ο τρόπος με τον οποίο η Κύπρος αντιμετώπισε τα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων, την επάνοδο της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης, θα πρέπει να αποτελέσουν ένα ενδιαφέρον παράδειγμα και για τη δική μας χώρα.

Κλείνοντας, κύριε Πρόεδρε, και πάλι να σας ευχαριστήσω για τη θερμή σας υποδοχή. Να επαναλάβω την αμέριστη στήριξή μας στις προσπάθειες και τις δικές σας τις προσωπικές. Να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο ταξίδι σας στις Βρυξέλλες. Και να επαναλάβω πόσο απαραίτητη είναι η συμπόρευση Ελλάδας και Κύπρου αυτήν την εποχή, που έχουμε μπροστά μας τόσες ανοιχτές, μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις. Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Γιάννης Οικονόμου - Νέα Δημοκρατία

Νέος Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στη ΝΔ

Ο Ιωάννης Οικονόμου ορίστηκε ως Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Οικονόμου γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο 3ο Γενικό Λύκειο.

Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αντίστοιχα και μέχρι σήμερα συμμετέχει στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας.

Από το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και από τη θέση αυτή προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων που ενίσχυσαν την προστασία του καταναλωτή στη χώρα μας (γραμμή παραπόνων 1520, ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για προστασία από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές,  νόμος για την προστασία καταναλωτών στις τραπεζικές συναλλαγές).

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεταναστευτικό: Ασφαλής χώρα η Τουρκία - Εκτός λίστας η ΟυκρανίαΠέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 10:54 | Ειδήσεις

Οι αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργών για τον κατάλογο ασφαλών χωρών καταγωγής και διέλευσης.

Ο Μητσοτάκης στην συνάντηση ηγετών του ΕΛΚ στην Αθήνα - Ποια θέματα βρέθηκαν στο επίκεντροΧθες 21:06 | Ειδήσεις

Διήμερη διάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα. Με ποιους είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις ο Πρωθυπουργός.

Ακάρ προς Ελλάδα: Μαζέψτε τα μυαλά σας…Χθες 13:02 | Ειδήσεις

Κι ενώ ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας επιδίδεται σε ρεσιτάλ αμετροέπειας, το Συμβούλιο Ασφαλείας της γείτονος, καλεί την Ελλάδα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο!

Τσίπρας: Έκτακτο φόρο στις τράπεζες για να εξαναγκαστούν σε ρυθμίσεις με τους δανειολήπτεςΧθες 13:58 | Ειδήσεις

Για άδικη πολιτική κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από το Κιλκίς όπου περιοδεύει.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Τον πυροβόλησε μέσα από αυτοκίνητο08:24Μεταναστευτικό: Ασφαλής χώρα η Τουρκία - Εκτός λίστας η Ουκρανία08:10Βραζιλία: Φωτιά στην Κόπα Καμπάνα (εικόνες)07:57Εκνευρισμός του Καλίν με Σουηδό δημοσιογράφο (βίντεο)07:44Κακιά Σκάλα - Λέκκας: Κατολίσθηση βράχων ακόμη και λόγω διέλευσης ενός φορτηγού από τον δρόμο07:31“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Καρκίνος του μαστού, δωρεά οργάνων και κάπνισμα 07:17Πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο: G7 και Αυστραλία στην γραμμή της ΕΕ07:04Σόκρατες: Ο εμβληματικός “Γιατρός της Δημοκρατίας”06:50Σημεία για rapid test δωρεάν το Σάββατο06:36Μουντιάλ 2022: Οι αγώνες του Σαββάτου στον ΑΝΤ1 και στο ANT1+06:22Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο06:09Σακίρα - Πικέ: Οι όροι του πολύκροτου διαζυγίου23:59ΥΠΠΟ - Μαρία Κάλλας: στον κατάλογο των επετείων της UNESCO τα γενέθλιά της23:50Μουντιάλ 2022: Τα ζευγάρια στην φάση των “16” και οι διασταυρώσεις23:41Μπάιντεν σε Κάνιε Γουέστ: Το Ολοκαύτωμα συνέβη, ο Χίτλερ ήταν δαιμονικός23:29Μουντιάλ 2022: Ανώδυνη ήττα για την Βραζιλία από το Καμερούν23:16Μουντιάλ 2022: Πρόκριση για την Ελβετία με ανατροπή στην... ανατροπή23:02Σκοποβολή: Η Κορακάκη “χάλκινη” στο Κάιρο22:35Τροχαίο - Χανιά: Καραμπόλα με έξι αυτοκίνητα και έναν τραυματία (εικόνες)22:22Κορονοϊός - ΠΟΥ: Το 90% του πλανήτη έχει κάποια μορφή ανοσίας22:08
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο