LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2015 11:24 | Ανανέωση: 14 Νοεμβρίου 2015 18:13

Στο “πλευρό” του γαλλικού λαού η Ελλάδα

Κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης απο την πολιτική ηγεσία του τόπου, κόμματα και φορείς. Συγκέντρωση έξω απο την Πρεσβεία της Γαλλίας.

Γαλλία - Παρίσι - τρομοκρατική ενεργεία - αστυνομία - Bataclan - τραυματίες

Ένα ελληνικό "τσουνάμι" συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό, παράλληλα με την παγκόσμια κατακραυγή, προκάλεσαν οι πολλαπλές, πολύνεκρες,τρομοκρατικές επιθέσεις στην "πόλη του Φωτός".

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, κόμματα και φορείς καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και δήλωσαν ότι στέκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να βρουν το θάνατο και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν σοβαρά, όπως περιγράφουν με δραματικές αφηγήσεις οι επιζώντες των επιθέσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στον Φρανσουά Ολάντ την αμέριστη συμπαράστασή του για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε στον Γάλλο Πρόεδρο και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, για αποτίμηση της κατάστασης και την ανάγκη λήψης αυξημένων μέτρων ασφάλειας.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό του γαλλικού λαού, σημειώνοντας ότι "σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι συγκλονισμένος από τις άνανδρες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο Παρίσι", τις οποίες χαρακτηρίζει ως επιθέσεις όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Γαλλία - Παρίσι - τρομοκρατική ενεργεία - αστυνομία - Bataclan - τραυματίες

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε σε μήνυμά του ότι "Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Αλληλεγγύη με το γαλλικό λαό. Όλοι μαζί ενάντια στην τρομοκρατία".

Σαμαράς: Αποτρόπαιο και ύπουλο μήνυμα

 "Το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι είναι κτύπημα αποτρόπαιο και ύπουλο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας και η φύλαξη των συνόρων είναι πλέον όρος ύπαρξης για τις δημοκρατικές κοινωνίες", δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

O ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι "η Γαλλία πενθεί, και μαζί της όλος ο δημοκρατικός κόσμος συγκλονίζεται και δοκιμάζεται από τη βία και  την απανθρωπιά των μαζικών δολοφονιών αθώων ανθρώπων. Οι χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις είναι ένα τραύμα στην καρδιά της ανθρωπότητας, του πολιτισμού, των αξιών που ενσάρκωσε ο Διαφωτισμός και η Γαλλική Επανάσταση. Εκφράζουμε την θλίψη μας, τον αποτροπιασμό μας"¨και συνεχίζει "προβληματιζόμαστε βαθιά για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου. Δεν μπορούμε, και δεν  πρέπει, να αφήσουμε τη βία,  τον τρόμο και τη μισαλλοδοξία να πάρει τη θέση της ελευθερίας, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανθρωπιάς.   Ένα τέτοιο μέλλον δεν μας αξίζει".

Σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι "τα χτυπήματα στο  Παρίσι έγιναν κατά της Δημοκρατίας και της ανοιχτής κοινωνίας" και ότι  όλοι πρέπει όλοι να δώσουν μάχη για την Δημοκρατία, υπογραμίζοντας ότι "είμαστε όλοι ένα με την Γαλλία".

"Είμαστε όλοι Γάλλοι. Η Γαλλία δεν είναι μόνη της. Όλη η Ευρώπη είναι ενωμένη", αναφέρει σε μήνυμα της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Γαλλία - Παρίσι - τρομοκρατική ενεργεία - αστυνομία - Bataclan

"Η Γαλλία, η Ευρώπη ζει μια ανύποτη τραγωδία. Το μυαλό και η ψυχή μας βρίσκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού. Η Ευρώπη δεν θα γονατίσει", αναφέρει Το Ποτάμι, συμπληρώνοντας ότι "οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι, που τους αρέσει να σκοτώνουν αθώους, δεν θα νικήσουν. Δεν θα σπείρουν στους λαούς της Ευρώπης τον τρόμο ούτε θα μας παρασύρουν σε μια τυφλή σύγκρουση με άλλους λαούς, με άλλους πολιτισμούς. Η Ελλάδα πρέπει με σοβαρότητα να συνεργασθεί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και όσο σκληρά χρειαστεί αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την ήπειρό μας σε πεδίο ακραίου φανατισμού και συγκρούσεων. Η τρομοκρατία θα ηττηθεί".

Συγκέντρωση έξω απο την Γαλλική Πρεσβεία

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθύνει κάλεσμα σε όλους για συγκέντρωση συμπαράστασης έξω απο την Πρεσβεία της Γαλλίας.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει "Είμαστε όλοι Γάλλοι! Είμαστε όλοι Γάλλοι;

Σας καλώ το βράδυ στις 10 ώρα Ελλάδος – την ώρα που εκδηλώθηκε η πρώτη επίθεση στο Παρίσι – να συγκεντρωθούμε όλοι έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία, Βασιλίσσης Σοφίας 7 στην Αθήνα.

Χωρίς φωνές, χωρίς συνθήματα, κρατώντας στα χέρια χαρτιά και πανιά στα χρώματα της Γαλλίας!

Είμαστε όλοι στόχοι επειδή ζούμε διαφορετικά, σκεφτόμαστε διαφορετικά, ντυνόμαστε διαφορετικά και έχουμε επιλέξει να ζούμε σε κοινωνίες χωρίς φετφάδες. Αυτές τις επιλογές μας πρέπει να τις υπερασπιστούμε. Η Ευρώπη μπορεί να χρειάζεται νέα ορμή, αλλά δεν δέχεται τελεσίγραφα. Και αντίθετα με τους εχθρούς της δεν θα παρασυρθεί σε κυνήγι μαγισσών αλλά με στοχευμένες δράσεις θα απομονώσει και θα συντρίψει τους τρομοκράτες". 

ΚΚΕ: Τέτοιες επιθέσεις "ρίχνουν λάδι στις φωτιές"

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, καταδικάζει τις πολύνεκρες επιθέσεις, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό, σημειώνοντας παράλληλα ότι "η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις ρίχνουν "λάδι στη φωτιά" και αξιοποιούνται απ’ όσους σχεδιάζουν πολεμικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και νέα μέτρα καταστολής σε βάρος των λαών. Γι’ αυτό και οι λαοί πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για επικίνδυνες εξελίξεις".

Γαλλία - Παρίσι - τρομοκρατικό χτύπημα - πυροβολισμοί

Για "μαύρη μέρα, ημέρα πένθους για τη Γαλλία, για την Ευρώπη της Δημοκρατίας και των αξιών του Διαφωτισμού και του Ουμανισμού" κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σημειώνοντας ότι "η άνανδρη και αποτρόπαια επίθεση δείχνει ότι η τρομοκρατία συνιστά μια ύπουλη απειλή για τις δημοκρατικές και ανοιχτές κοινωνίες", συμπληρώνοντας ότι "ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας απαιτεί εγρήγορση, κοινή δράση και αποφασιστικότητα. Αλλά και περιφρούρηση των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπιστικών ιδεωδών".

Σε ανάρτηση του στο Twitter, o Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος  Καμίνης, αναφέρει "το μυαλό και η καρδιά μας βρίσκονται στο Παρίσι. Ευρώπη ενωμένη, ελεύθερη και ασφαλής".

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος - ΓαλλίαςΧθες 21:58 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την αμυντική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γερμανικές εκλογές.

Σεισμός στο Ηράκλειο: σε εφαρμογή το σχέδιο “Εγκέλαδος”Χθες 10:53 | Ειδήσεις

Στο Ηράκλειο μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης. Τι προβλέπει το σχέδιο "Εγκέλαδος".

Σεισμός στην Κρήτη: Ο Μητσοτάκης για τον νεκρό και τους τραυματίεςΧθες 16:57 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει ο Πρωθυπουργός για τον κρατικό μηχανισμό και τα 5,8 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί.

Δένδιας: Η Τουρκία έχει ξεφύγει από το πλαίσιο της λογικήςΧθες 17:18 | Ειδήσεις

Τη δέσμευση της Ελλάδας για διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φαίη Σκορδά: Το πρωινό “ατύχημα” στην κουζίνα της εκπομπής (βίντεο)23:59Όλυμπος: Επιχείρηση για μεταφορά τραυματισμένης γυναίκας23:47ΚΙΝΑΛ: Εσωκομματικές εκλογές τον Δεκέμβριο23:36Σεισμός στην Κρήτη: Δύσκολη νύχτα στα χωριά που επλήγησαν (βίντεο)23:24Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού - Ρέτσος: Tα δύσκολα είναι μπροστά μας23:14Κορονοϊός - Πάτρα: Κρούσματα σε νηπιαγωγείο23:01Σεισμός στην Κρήτη: Βίντεο από drone αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής22:48Μόρτζος για Φιλιππίδη: Αναρωτιέμαι ποια ήταν η σχέση του με τις καταγγέλλουσες (βίντεο)22:35Η στεφανιαία νόσος και η σύγχρονη επεμβατική αντιμετώπιση της22:21Μητσοτάκης: Ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος - Γαλλίας22:08Απόλλων Σμύρνης - Ιωνικός: Έμειναν στο... μηδέν21:55Ατρόμητος - Άρης: “Διπλό” στο Περιστέρι21:42Μητέρα και γιαγιά έθαψαν ζωντανό νεογέννητο βρέφος (βίντεο)21:30Τροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα: Νεκρός ένας ποδηλάτης21:17Εκλογές στη Γερμανία: Οι εκπλήξεις και η... “χαμένη” έδρα της Μέρκελ21:04Πυρόπληκτοι στην Εύβοια: Ευεργετικές ρυθμίσεις για τις εισφορές20:52Ηλιούπολη: Ο αστυνομικός έχασε την επιμέλεια της κόρης του20:40Γυναικοκτονία στη Ρόδο: η Ντόρα και το “αντίο” της αδελφής της, μέσω του ΑΝΤ1 (βίντεο)20:29Σεισμός στην Κρήτη - ΕΛ.ΑΣ: Περιπολίες στις σεισμόπληκτες περιοχές20:17Δένδιας: Η Τουρκία έχει ξεφύγει από το πλαίσιο της λογικής20:06
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο