LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2015 07:00

Τσίπρας προς Μεϊμαράκη: Πάμε μαζί στους εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ

Απάντηση στην ΝΔ έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε απευθυνόμενος στους νέους. Επίθεση σε ΝΔ και Ποτάμι για το προσφυγικό. 

ΠΑΤΡΑ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ - ΟΜΙΛΙΑ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία και σε όσα υποστηρίζει για τις σχέσεις του Φαλτσιανί με τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αttica. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Ε. Μεϊμαράκη να πάνε μαζί στους εισαγγελείς για να μάθουν ποια ονόματα είναι τελικά μέσα στη λίστα και αν σε αυτά περιλαμβάνονται και ονόματα του πολιτικού κόσμου. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε εξάλλου τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Θεοδωράκη ότι παίζουν στο ίδιο ταμπλό με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα των προσφύγων.

 Για Φαλτσιανί

«Εγώ δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λέει η ΝΔ. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι η ΝΔ κάτι φοβάται από αυτή την υπόθεση. Διότι αν δεν φοβάται κάτι, και αν καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, τότε γιατί να μην γίνει η έρευνα; Ακόμα και αν όπως λέει η ΝΔ, ο Φαλτσιανί είναι φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή τώρα θα τρελαθούμε. Ο άνθρωπος που ανέδειξε το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος παγκοσμίως είναι φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος προφανώς, είδε ότι μια κυβέρνηση για πρώτη φορά, μετά από αυτούς που παίρνανε τα στικάκια και τα κρύβανε στα συρτάρια τους, και τα χάνανε, που έχει αποφασιστικότητα και τόλμη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν λέει ο κ. Μεϊμαράκης να προχωρήσει η έρευνα; Και γιατί δεν έρχεται μαζί να πάμε αύριο στους εισαγγελείς να μάθουμε και ποια ονόματα είναι μέσα. Ακούγεται ότι είναι ονόματα του πολιτικού κόσμου. Γιατί να τα μάθουμε μετά τις εκλογές; Να τα μάθουμε τώρα. Να ξέρει ο ελληνικός λαός, ποιανού φίλοι είναι αυτοί που είναι μέσα και γιατί τους κρύβανε οι προηγούμενοι; Διότι ξέρετε κάτι; Θα βγούνε αυτά τα ονόματα, και θέλω να ελπίζω ότι θα βγούνε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, διότι έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαθιές ρίζες με τα λαϊκά στρώματα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα αποτυπωθεί στα ποσοστά που θα λάβει στις λαϊκές συνοικίες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη εκείνη που εκφράζει τα λαϊκά στρώματα, εκφράζει τον κόσμο της δουλειάς, της βιοπάλης. Ξέρει αυτός ο κόσμος για ποιον παλέψαμε όλους αυτούς τους μήνες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο στόχος εκείνων που θέλουν να γίνει όμηρος συνεργασιών ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να είναι με δεμένα τα χέρια ή ακόμη χειρότερα ο στόχος του μεγάλου συνασπισμού, έχει να κάνει ότι αυτό που πονάει, είναι αυτή η ταύτιση, η σύνδεση των λαϊκών στρωμάτων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ αποκόπτοντας τον από τις λαϊκές δυνάμεις που εκπροσωπεί αλλά δεν θα τα καταφέρουν».

Ερωτηθείς για το θέμα της νεολαίας και το ενδεχόμενο να μην διακατέχεται πλέον από τον ίδιο ενθουσιασμό για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε πως είναι λογικό να νιώθουν τη μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση, σημείωσε όμως πως αν πηγαίναμε στην παγίδα του grexit, αυτό που θα συνέβαινε στον τόπο θα ήταν μια ανείπωτη καταστροφή. «Τους καταλαβαίνω. Θέλω απευθυνόμενος όμως σε αυτούς να τους ζητήσω να σκεφτούνε. Εάν την άλλη Κυριακή δεν προσέλθουν στην κάλπη, είναι όχι σαν μην ψηφίζουν αυτοί, αλλά σα να δίνουν μια ψήφο παραπάνω στο πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε έως εδώ. Στον κ. Μεϊμαράκη και στην παρέα του. Τον κ. Βενιζέλο όλους όσους τους ακολουθούν», είπε ο κ. Τσίπρας και τους κάλεσε να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον τους αλλά να ενισχύσουν τις δυνάμεις που μάχονται για εκείνους.

 Χρειάζονται τρεις κατραπακιές για να ξεμπερδέψουμε με το χθες

 «Δεν είναι τόσο εύκολο να ξεμπερδέψει κανείς με το χθες, με την πρώτη. Και θα χρειαστούνε τρεις κατραπακιές», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι αυτή τη φορά είναι πιο κρίσιμο από ότι το Γενάρη να προσέλθει ο κόσμος στις κάλπες, «διότι τότε, αυτό γνωρίζαμε όλοι, ήταν πως μας την έχουνε στημένη. Τώρα όμως καθαρίσαμε το δρόμο και δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να γίνουμε παρένθεση. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Και είναι σημαντικό, διότι τώρα έχουμε μπροστά μας ορίζοντα τετραετίας και θα έχουμε χρόνο για τις μεγάλες τομές».

 «Παίζουν στο ίδιο ταμπλό με τη Χρυσή Αυγή»

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι παίζει στο ίδιο ταμπλό με τη Χρυσή Αυγή. «Η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τα προσφυγικά κύματα εάν δεν αλλάξει η στρατηγική της Δύσης και της Ευρώπης εκεί που είναι ο πυρήνας του προβλήματος. Όταν παίρνουν φωτιά όπως η Συρία και η Λιβύη, κάποιοι άνθρωποι θα φύγουνε και θα επιδιώξουν να ζήσουν αλλού», είπε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε ανθρωπιστική τραγωδία οι θάλασσες μας να ξεβράζουν νεκρά παιδιά. «Εδώ βλέπουμε το ναυάγιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Πραγματικά θεωρώ καινοφανές το κόμμα της ΝΔ να έχει 7 μήνες να καταλάβει ότι δεν έχουμε μεταναστευτικό αλλά προσφυγικό πρόβλημα. Μόλις προχθες ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για διαφορά. Σας θυμίζω ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ο κ. Καραγκούνης τον Απρίλιο, μετά το Πάσχα, όταν είχαμε τις μεγάλες ροές, τους έλεγε λαθρομετανάστες, όχι πρόσφυγες. Όχι από άγνοια αλλά από λαϊκισμό και ψηφοθηρία. Διότι η διπλανή της πολυκατοικίας, η Χρυσή Αυγή λαϊκίζει και ψηφοθηρεί. Θέλουν να παίξουν στο ίδιο ταμπλό. Όπως κάνει και ο κ. Θεοδωράκης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ενδεχόμενο να μην πετύχει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο συνεργασιών, ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτοί που έφυγαν χθες ρισκάροντας, ανοίγοντας το δρόμο της επιστροφής του παλιού και διεφθαρμένου καθεστώτος στον τόπο, δεν θα έχουν κανένα λόγο να έρθουν αύριο να στηρίξουν μια προσπάθεια. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητάμε γι΄ αυτό. Ο καθένας έχει τραβήξει το δρόμο του». Είπε ακόμη ότι η αριστερά πρέπει να είναι χρήσιμη για τον τόπο και ότι δεν συνιστά επαναστατική στάση το να κάθεσαι στη γωνία και να λες «δεν λερώνω τα χέρια μου», ούτε το να κρατάς την ιδεολογική σου καθαρότητα όταν τα στρώματα που εκπροσωπείς σε θέλουν μπροστά, να λερώνεις τα χέρια σου. «Δεν πρόκειται να ξελασπώσουμε το μέλλον, αν δεν βάλουμε τα χέρια στη λάσπη», είπε στο σημείο αυτό. Πρόσθεσε επίσης πως αν ο λαός το επιτρέψει θα υπάρξει συνέχιση της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ γιατί ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές διαφορές υπήρξε μια έντιμη συνεργασία. «Αυτή τη στιγμή το διακύβευμα είναι αν θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συντηρητική με τη ΝΔ και τον κ. Μεϊμαράκη και ενδεχομένως τα συστημικά κόμματα που θα τον ακολουθήσουν, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που επέμεινε ότι είναι εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας. Πρόσθεσε πάντως πως σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει κυβέρνηση διότι κανείς δεν θα διακινδυνεύσει την ενότητα και σταθερή πορεία του τόπου. Ωστόσο ο αγώνας, όπως τόνισε, είναι να μην πάμε σε μια κυβέρνηση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τα χέρια του δεμένα και σε ομηρία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς για τα αγροτικά, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν μεγάλες τομές ώστε να χτυπηθούν παθογένειες και να προστατευθεί το αγροτικό εισόδημα. «Πρέπει να στηρίξουμε τον παραγωγό», είπε και προανήγγειλε μέτρα για την πάταξη των καρτέλ, για τους μεσάζοντες, τις παράνομες ελληνοποιήσεις, τις υπερτιμολογήσεις. Είπε ακόμη, αναφορικά με το συνεταιριστικό κίνημα, ότι πρέπει να προχωρήσουν νέες συνεργατικές μορφές.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης - Ερντογάν: κατ' ιδίαν συνάντηση στις ΒρυξέλλεςΣήμερα 06:12 | Ειδήσεις

Στις Βρυξέλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας μετά το πέρας της Συνόδου.

Εργασιακό Νομοσχέδιο: στην Ολομέλεια προς ψήφισηΣήμερα 08:00 | Ειδήσεις

Τα «ναι» και τα «όχι» στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο ετοιμάζονται να υπερασπιστούν κυβερνητική πλειοψηφία και αντιπολίτευση σε μία συζήτηση διαρκείας.

Φραγκογιάννης στον ΑΝΤ1 για τα ελληνοτουρκικά και την επένδυση στην ΑστυπάλαιαΧθες 18:21 | Ειδήσεις

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε επίσης για τον ρόλο της οικονομικής διπλωματίας στην επίλυση διαχρονικών διαφορών.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Τσιτσιπά και ΣάκκαρηΧθες 21:05 | Ειδήσεις

"Μπράβο και στους δύο! Μας γεμίσατε υπερηφάνεια!", τονίζει ο Πρωθυπουργός

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορονοπάρτι: μετέτρεψαν το παρεκκλήσι σε μπαράκι! (εικόνες)09:04Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας: για ποιους “παγώνουν” και για πόσο08:53Συνέδριο Γονιμότητας: ακύρωση μετά τον σάλο για το διαφημιστικό σποτ08:42Άρση μέτρων: τι αλλάζει από την Δευτέρα08:31Roland Garros - Τσιτσιπάς: πέθανε η γιαγιά του πριν τον αγώνα με τον Τζόκοβιτς (βίντεο)08:18Τζανάκης για κορονοϊό στον ΑΝΤ1: σύντομα θα έχουμε μονοψήφιο ημερήσιο αριθμό θανάτων (βίντεο)08:06Εργασιακό Νομοσχέδιο: στην Ολομέλεια προς ψήφιση07:53Εμβολιασμός - ΗΠΑ: η πρώτη απόφαση δικαστηρίου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών07:41Μητσοτάκης - Ερντογάν: κατ' ιδίαν συνάντηση στις Βρυξέλλες07:29Μπάιντεν: οι σχέσεις μας με τη Ρωσία βρίσκονται στο ναδίρ07:17Νεκρός στην Πολίχνη: συγκλονίζει ο νεαρός που προσπάθησε να τον επαναφέρει στη ζωή (βίντεο)07:05Γλυφάδα: έβαλαν φωτιά σε ομπρέλες και εκτόξευσαν πέτρες σε πυροσβέστες06:53ΑΤ Ζωγράφου: επίθεση αγνώστων με πέτρες και ξύλα06:41Πανελλήνιες 2021: “αυλαία” με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία06:29ΝΒΑ: με σούπερ Αντετοκούνμπο οι Μπακς ισοφάρισαν τους Νετς06:17Καιρός: τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα06:04Euro 2020: Η Ολλανδία “λαχτάρησε” με την Ουκρανία (βίντεο)23:59Γιγάντιο άστρο που “αναβοσβήνει” ανακαλύφθηκε κοντά στο κέντρο του γαλαξία μας23:46Μήνυμα της Αιγύπτου στην Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο23:35Μέγκαν και Νταϊάνα: "Οι πριγκίπισσες ήθελαν κάτι από τη βασίλισσα Ελισάβετ και δεν το απέκτησαν ποτέ"23:22
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο