LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2015 19:35 | Ανανέωση: 10 Σεπτεμβρίου 2015 21:54

Γεννηματά: Χρειάζεται κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τη ΔΕΘ, μαζί με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Ο Τσίπρας δαιμονοποίησε την πολιτική ζωή για να κερδίσει ψήφους, είπε στην ομιλία της.

ΔΕΘ - ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πολιτική σταθερότητα και γι αυτό πρέπει να προκύψει μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και μεγάλης λαϊκής υποστήριξης, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο, επισκέφθηκε την 80ή ΔΕΘ.

«Χρειαζόμαστε κοινωνική ειρήνη και γι αυτό αγωνιζόμαστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ. Αγωνιζόμαστε για να επιτύχουμε τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, γι αυτό ζητάμε τη δύναμη του ελληνικού λαού, για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Απέναντι στις άγονες αντιπαραθέσεις, στις κοκορομαχίες εμείς θα παρουσιάσουμε τις δικές μας πράσινες γραμμές. Τις πράσινες γραμμές για μια προγραμματική συμφωνία, δεσμευτική, με χρονοδιαγράμματα, με στόχους για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα».

Η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοχαρόπουλος ενημερώθηκαν για την 80ή ΔΕΘ από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO και μέλη της διοίκησης και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα Περίπτερα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), της Πυροσβεστικής και το Περίπτερο 3, όπου φιλοξενούνται τα αντίγραφα των «Μαγεμένων».

Νωρίτερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και συζήτησαν για θέματα της πόλης.

Γεννηματά: Ο Τσίπρας δαιμονοποίησε την πολιτική ζωή για να κερδίσει ψήφους

"Τέρμα τα ψέματα, τέρμα ο λαϊκισμός, ήρθε η ώρα, για την Κεντροαριστερά της λογικής και της ευθύνης" τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της, σε συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, στην οποία μίλησε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ το "παρών" έδωσαν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές.

"Αντέξαμε και είμαστε σήμερα εδώ η κρίσιμη, χρήσιμη, δημιουργική δύναμη. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να ξαναφέρει την ελπίδα που ενταφίασε ο κ. Τσίπρας, μαζί με το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο", είπε η κ. Γεννηματά και συνέχισε επιτιθέμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: "Εμείς δεν ξεχνάμε. Ο κ. Τσίπρας μπορεί; Οχι. Δαιμονοποίησε την πολιτική ζωή για να κερδίσει ψήφους. Σ' αυτόν εδώ το χώρο, πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ο κ.Τσίπρας καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, έδινε τη 13η σύνταξη, επανέφερε αφορολόγητο 12.000 και κατώτατο μισθό για όλους 751 ευρώ. Και δήλωνε: το μνημόνιο θα είναι άκυρο από το πρώτο βράδυ της εκλογικής μας νίκης. Τελικά παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί και υπέγραψαν ό,τι τους έδωσαν, λευκή επιταγή μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Πέντε χρόνια, ως αντιπολίτευση, βουτηγμένα μέσα στο μίσος και στο ψέμα. Επτά μήνες, ως κυβέρνηση, γεμάτοι ψέματα, πισωγυρίσματα, μεγάλα λόγια και ανικανότητα".

Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι η επτάμηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε την οικονομία σε τραγική κατάσταση. Μόνο την πρώτη περίοδο των capital controls έχασαν τη δουλειά τους 18.000 εργαζόμενοι σε ένα μήνα. Και σήμερα ο κ. Τσίπρας "ως ναυαγός αναζητά σανίδα σωτηρίας στις εκλογές".

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα πυρά της εναντίον και του προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τις ευθύνες της παράταξής του. "Ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί; Όχι. Με ευθύνη της παράταξής του φτάσαμε έως εδώ", είπε και πρόσθεσε: "Επαναδιαπραγμάτευση έλεγε η Νέα Δημοκρατία στο Ζάππειο 1,2,3. Άνθρακες ο θησαυρός. Και όλα αυτά ειπώθηκαν με περισσό θράσος είναι αλήθεια, πασπαλισμένα με θεωρίες συνωμοσίας και διπλές εκλογές. Γιατί ανεξάρτητα από τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος, δεν θα φτάναμε ποτέ σ' αυτό το σημείο χωρίς την καταστροφική 5ετία 2004-2009. Και τώρα ο κ. Μεϊμαράκης ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης  να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Τους εμποδίσαμε να εφαρμόσουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους. Δηλαδή να εξυπηρετήσουν τους οικονομικά ισχυρούς, να μην πάρουν μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, να αποδεχθούν απαράδεκτες προτάσεις για τις ομαδικές απολύσεις και την κοινωνική ασφάλιση. Αν αυτή είναι η «κατηγορία» απαντάμε: Ναι το πράξαμε και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό".

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το προγραμματικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τις δικές τους "πράσινες γραμμές", όπως τις ονόμασε, και την πρόταση προγραμματικής συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, επιδιώκοντας να βάλει το "προοδευτικό πρόσημο" σε αυτή τη συνεργασία. Ζήτησε από τον λαό να δώσει τη δύναμη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για να κάνει πράξη τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, να πετύχει την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημοσίου χρέους, την επαναδιαπραγμάτευση και βελτίωση των αρνητικών και άδικων σημείων του Μνημονίου.

Οπως είπε:

- Λέμε: ΟΧΙ στις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Προτείνουμε: ΝΑΙ στην αναβάθμιση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας που παίρνει τις αποφάσεις για συγκεκριμένα αιτήματα, με κεντρικό τον ρόλο των ίδιων των κοινωνικών εταίρων.

-Λέμε: ΟΧΙ σε συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας

Προτείνουμε: την άμεση εφαρμογή του Ν. 3863 που εξυγιαίνει το σύστημα. Προσθέτουμε πόρους για το Ασφαλιστικό Σύστημα και συγκεκριμένα το 75% από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (προσδοκία 40 δισ. ευρώ για τα επόμενα 25 χρόνια).

- Λέμε: ΟΧΙ στην εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών.

Προτείνουμε πιο δίκαιη και λογική φορολόγηση, ειδικά για μικρούς και μεσαίους.

Επαναξιολόγηση των μέτρων με συνυπολογισμό της εργασίας των ίδιων των αγροτών και αφορολόγητο όριο των ενισχύσεων της ΚΑΠ για μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.

-Λέμε: ΟΧΙ στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

Προτείνουμε: - Μείωση δημόσιων δαπανών (μη μισθολογικό κόστος) στο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών, είπε η κ. Γεννηματά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αναδειχθεί σε καταλύτη των εξελίξεων με στόχο το σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

"Η εποχή της λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ και της απομόνωσης των δυνάμεών του τελείωσε οριστικά", υπογράμμισε και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα δυναμικό τρίτο εναλλακτικό πόλο με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική και αποφασιστικό ρόλο.

Παράλληλα κάλεσε όλους τους πρώην συντρόφους της να ξανασυναντηθούν, λέγοντας: "Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι το σπίτι μας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ένα κόμμα, λαϊκό, πατριωτικό, σοσιαλιστικό. Ένα κόμμα ευθύνης. Αυτή την παράταξη υπερασπιζόμαστε. Με εμπνευστή και καθοδηγητή τον Ανδρέα Παπανδρέου τη λεβεντιά της Μελίνας. Έχοντας στην καρδιά μας και στην ψυχή μας πάντα την ανθρωπιά, το ήθος, την εντιμότητα, τη στάση ζωής και τα οράματα του Γιώργου Γεννηματά".

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν ζουν πια (Πεπονής, Μόραλης) και τον Λάμπρο Κανελλόπουλο που έφυγε χθες από τη ζωή.

"Φιλοδοξούμε και ζητάμε από τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους στις 20 Σεπτεμβρίου τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε να ακυρώσουν την καρικατούρα δικομματισμού", είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κολωνός: Χειρουργήθηκε στην κοιλιά η 16χρονη που μαχαιρώθηκε από ανήλικη 16:51Κομοτηνή: Χειροπέδες σε διακινητές αλλοδαπών16:39Γλυκά Νερά - Κούλα Τοπαλούδη: Η Καρολάιν δεν μιλούσε για να μην χαλάσει το παραμύθι16:25Λαμία: Νεαρός καταπλακώθηκε από τρακτέρ (εικόνες)16:12Μανωλάς στη Νάπολι: “Πάρτε τον Τσιμίκα”15:58Καβάλα: Νεκρός σε τροχαίο οδηγός μηχανής15:45Κορονοϊός - Ρωσία: “Ναι” σε διαθεσιμότητα εργαζομένων που αρνούνται να εμβολιαστούν 15:31Σκύρος - Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη στην 135η Σμηναρχία Μάχης (εικόνες)15:18Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων - Σχοινάς: Σε τουρνουά ποδοσφαίρου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν (εικόνες) 15:05Κορονοϊός: Γαλλία και Ιαπωνία χαλαρώνουν τα μέτρα 14:53Γιορτή του Πατέρα - Κικίλιας: Η τρυφερή φωτογραφία με τον γιο του 14:40Euro 2020 - Ρονάλντο: Το μήνυμά του μετά την ήττα από την Γερμανία14:28Σαντορίνη - Ηλιόπουλος: ανησυχία για τους Βρετανούς και την ινδική μετάλλαξη14:15Μάντσεστερ Σίτι για Χάρι Κέιν: Η τελική πρόταση στην Τότεναμ 14:01Δένδιας: Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ13:47Η Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών13:35Κορονοϊός - Εστίαση: “καταιγίδα” από πρόστιμα το Σάββατο13:21Φωτιά στην Κυανή Ακτή13:09Μαριέττα Γιαννάκου: Εκτάκτως στο νοσοκομείο η βουλευτής της ΝΔ12:54Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: 82 εκατομμύρια άνθρωποι ξεριζώθηκαν παγκοσμίως12:42
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο