LATEST NEWS
 
Πολιτική /Κυβέρνηση /

Παππάς

Δημοσίευση: 25 Ιουλίου 2015 09:59

Παππάς: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε για πολύ με κυβέρνηση μειοψηφίας

Η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται με κυβέρνηση μειοψηφίας για πολύ. Χρειάζονται καθαρές, συμπαγείς και σταθερές λύσεις, δήλωσε  ο υπουργός Επικρατείας.

Νίκος Παππάς

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να συνεχίσει να πορεύεται επί μακρόν με κυβέρνηση μειοψηφίας, «χρειάζονται καθαρές, σταθερές και συμπαγείς λύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παππάς διευκρίνισε ότι η διαφορετική ψήφος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά κάποια δευτερεύοντα θέματα, αλλά «το πλαίσιο της συμφωνίας που η κυβέρνηση κατάφερε να αποσπάσει» και τόνισε ότι η κρίσιμη στιγμή για τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ψήφιση η μη της συμφωνίας όταν θα έρθει στη Βουλή, «η καταψήφιση της σημαίνει και άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παππάς σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Επένδυση», άφησε ανοιχτά τα σενάρια περί εκλογών και ερωτηθείς γι’ αυτό απάντησε, «είναι λογικό να ανακυκλώνονται, όταν το κυβερνητικό κόμμα έχει τόσες κοινοβουλευτικές απώλειες

Σχετικά με τη στάση της προέδρου της Βουλής και την σχέση της με το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι η λειτουργία του κοινοβουλίου, οι πολύωρες καθυστερήσεις και η διαρκής ανακάλυψη διαδικαστικών ζητημάτων δημιουργούν μια εικόνα απωθητική και πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι η κ. Κωνσταντοπούλου «έχει εκφράσει καθαρά τη διαφωνία της με τις κυβερνητικές επιλογές» και προσθέτει ότι «η κάθετη διαφωνία και η κατοχή μιας τόσο σημαντικής θέσης είναι ένας απολύτως ασυνήθιστος συνδυασμός. Ειδικά όταν καταγγέλλονται διάφορα με λεκτικές ακρότητες ανοίκειες στις αναλύσεις αριστεράς.

«Η αριστερά ποτέ δε θεώρησε ότι θα λύσει κοινωνικά προβλήματα στέλνοντας σε δικαστήρια πολιτικούς αντιπάλους εντός και εκτός της χώρας. Είναι άλλο να προτάσσουμε και απαιτούμε την απόδοση δικαιοσύνης για διάφορα σκάνδαλα και άλλο να υποκρινόμαστε ότι εάν πάμε στα διεθνή δικαστήρια τον ένα και τον άλλο θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τα εισοδήματα του λαού. Η αριστερά προέταξε πάντα τον πολιτικό αγώνα τη συγκρότηση συμμαχιών για την κατάκτηση της πλειοψηφίας του λαού. Τη διεθνοποίηση του οικονομικού ζητήματος της Ελλάδας με όρους πολιτικής και όχι δικαστηρίων» συμπληρώνει ο κ. Παππάς και προσθέτει για το ίδιο θέμα: «Δυστυχώς βλέπουμε να αναπαράγεται μια λογική που λέει ότι ``η κυβέρνηση είχε δυνατότητα να διαγράψει όλο το χρέος και δε το έκανε``. Πρόκειται για απόλυτη ανακρίβεια. Η αριστερά, ποτέ δεν έθεσε το θέμα του χρέους ως πρόβλημα λογιστικής αποτύπωσης, αλλά ως πολιτικό ευρωπαϊκό και διεθνές πρόβλημα που απορρέει από κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις και ταυτόχρονα τις αναπαράγει. Αυτή η ανάλυση επέτρεψε στην Αριστερά να πλειοψηφήσει, όχι οι πρόβες δικαστηρίου και οι λεκτικές υπερβολές».

Σε ερώτηση για το σενάριο του Grexit ο υπουργός Επικρατείας απαντά ότι συνεχίζει να προωθείται από ακραίους Γερμανικούς κύκλους και δυστυχώς και από κάποιους στην Ελλάδα και προσθέτει ότι αυτό «είναι όμως το ερώτημα και το ενδεχόμενο της φάσης που πάμε να αφήσουμε πίσω μας. Το ερώτημα της νέας φάσης είναι όχι το ``μέσα ή έξω από την Ευρώπη``, αλλά το ``Ποια Ελλάδα, σε ποια Ευρώπη``». «Η Ελλάδα κατάφερε να αναδείξει τα πραγματικά διλλήματα πολιτικής. Θα ήταν ευχής έργο, αν στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις συντόνιζαν τις αναλύσεις τους με αυτό το κρίσιμο δίλημμα», επισημαίνει ο κ. Παππάς.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα κέρδισε κάτι από την διαπραγμάτευση, ο Ν. Παππάς, σημειώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση εξάντλησε και την εντολή της και τα όρια της διαπραγμάτευσης» και προσθέτει: «Έχουμε μια τριετή χρηματοδότηση με ήπια δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, ένα ενισχυμένο επενδυτικό πακέτο και η συζήτηση για το δημόσιο χρέος είναι πλέον στο κέντρο του παγκόσμιου οικονομικού διαλόγου. Και αλήθεια ποιος μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι δε γίνονται άλλες απολύσεις στο δημόσιο, ότι το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι ανοιχτό, ότι το ΕΚΑΣ θα αντικατασταθεί το 2020 και ότι δεν αλλάζει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας;

«Όποιος θεωρεί ότι άλλη κυβέρνηση και άλλος πρωθυπουργός θα μπορούσε να φέρει καλύτερη συμφωνία δεν έχει παρά να το πει δημόσια και να προσπαθήσει να πείσει και τη βουλή και το λαό», επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας.

Όσον δε αφορά στη συμφωνία που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή αναφέρει ότι «η Ελλάδα διεκδικεί την εφαρμογή ισοδυνάμων όπου αυτό προβλέπεται και είναι εφικτό, διεκδικεί σταδιακή εφαρμογή ρυθμίσεων στην αγροτική οικονομία για να αποφευχθεί ένα αρνητικό σοκ στην παράγωγη και το επίπεδο ζωής της υπαίθρου, ρυθμίσεις στον εργασιακό τομέα που θα αντιστοιχίζονται στις ανάγκες των εργαζομένων και θα αποτρέπουν νέο κύμα ύφεσης».

Κληθείς δε, από την εφημερίδα να απαντήσει ``σε αυτούς που λένε ότι αυτούς τους έξι μήνες "χάθηκαν" περίπου 65 δις`` ο κ. Παππάς κάνει λόγο για «γελοιότητες» και «ψέματα» και εξηγεί: «Τόσα χάθηκαν στα πέντε χρόνια ύφεσης και μνημονίων όπου το ΑΕΠ της χώρας πήγε από τα 240 δις στα 180. Όσοι ισχυρίζονται ότι αυτές ήταν οι απώλειες του εξαμήνου δικής μας διακυβέρνησης απλώς λένε ψέματα».

Για τους στόχους του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι έρχεται να ρυθμίσει ένα θέμα το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες, ενώ παράλληλα ιδρύεται θυγατρική της ΕΡΤ η οποία θα δώσει τέλος δηλαδή στο μονοπώλιο του ψηφιακού σήματος και σημειώνει: «Δεν γίνεται την ώρα που καλούμαστε όλοι μαζί να εφαρμόσουμε ένα νέο πρόγραμμα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί να παραμένουν στο απυρόβλητο και να μην έχουν καταβάλλει κανένα τίμημα για την άδεια λειτουργίας τους». Προσθέτει ότι για την εφαρμογή του νόμου θα χρειαστεί πρωτίστως να συγκροτηθεί νόμιμα το ΕΣΡ, το οποίο τη στιγμή αυτή λειτουργεί χωρίς την απαραίτητη νόμιμη σύνθεση, αφού έχει λήξει η θητεία των περισσότερων μελών του και επισημαίνει ότι «δυστυχώς, παρατηρείται ολιγωρία από πλευράς του προεδρείου της Βουλής το οποίο είναι αρμόδιο για τη σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων και η οποία θα πρέπει να αποφασίσει με την αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 επί της νέας σύνθεσης του ΕΣΡ». «Η βούληση των μελών της Διάσκεψης για την επίτευξη ή μη της προβλεπόμενης πλειοψηφίας  θα αναδείξει ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της νομιμότητας», καταλήγει ο υπουργός Επικρατείας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η δική σας επιτυχία είναι και ευρωπαϊκήΧθες 16:37 | Ειδήσεις

"Πράσινο φως" στο Σχέδιο "Ελλάδα 2.0", ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

Μητσοτάκης για Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: ιστορική στιγμή για την Ευρώπη και την ΕλλάδαΧθες 12:17 | Ειδήσεις

Το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» ανήκει στον ελληνικό λαό και θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία, θα ετοιμάσει την Ελλάδα για το μέλλον, τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τσίπρας για Συμφωνία των Πρεσπών: Τι θα άλλαζα αν γύριζα τον χρόνο πίσωΧθες 16:47 | Ειδήσεις

Με αφορμή την συμπλήρωση 3 ετών από την υπογραφή της συμφωνίας, παραχώρησε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας.

Κικίλιας για Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Μέτρο προστασίας της Δημόσιας ΥγείαςΧθες 10:05 | Ειδήσεις

Η εξέλιξη της πανδημίας και η πορεία των εμβολιαστικών προγραμμάτων στο επίκεντρο  του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της ΕΕ. Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ασπαρτάμη: Είναι τελικά ασφαλής ή όχι;23:59Euro 2020: Άνετα η Ολλανδία την Αυστρία (βίντεο)23:51Μόσιαλος: Με... Sex and the City τρολάρει τους ανεμβολίαστους23:42Κειτ Μίντλετον: Ο εκφοβισμός στο σχολείο, οι αυτοτραυματισμοί και η νευρική ανορεξία23:34Tα 5 “ηχηρά” σημάδια που υποδηλώνουν έλλειψη μαγνησίου23:25Angelina Jolie: Αυτό είναι το νέο της τατουάζ και δεν φαντάζεστε τι σημαίνει!23:17Στουρνάρας: Το 30% του Next Generation EU σε δράσεις κλιματικής αλλαγής23:09Εθνικό Θέατρο και Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού: Μνημόνιο συνεργασίας και διεθνές συνέδριο23:00Ναβάλνι: ο Πούτιν διαρκώς ψεύδεται22:47Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι 20 βασικές αλλαγές 22:35Ο πρέσβης της Σερβίας έγραψε βιβλίο για την Ελληνική Ιστορία22:23Δολοφονία στα Γλυκά Νερά – Καρολάιν: ομολόγησε το έγκλημα ο σύζυγος της22:10Βούλα: Συμμορία λήστευε ανήλικους 21:58ΠΟΥ: “Τέλος” το αλκοόλ για εγκύους και γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία21:46Ο οίκος Dior στο Καλλιμάρμαρο: Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας (βίντεο)21:33Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: ο άντρας της σκότωσε την Καρολάιν21:21Νέο γήπεδο ΠΑΟΚ: Εγκρίθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης το ρυμοτομικό σχέδιο21:14Euro 2020: το Βέλγιο νίκησε με ανατροπή τη Δανία21:02Ο Χριστοδουλόπουλος ετοιμάζει βαλίτσες για Κύπρο20:51Κορονοϊός - ΕΜΑ: Τα εμβόλια προστατεύουν, προς το παρόν20:41
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο