LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2015 16:33

ΝΔ: Τα 4 ψέματα της κυβέρνησης μέσα σε μία εβδομάδα

Ποια είναι τα ψέματα που -κατα τη Νέα Δημοκρατία- είπε η κυβέρνηση την εβδομάδα που πέρασε.

Γραφεία Νέα Δημοκρατία - ΝΔ - Συγγρού

Για τέσσερα ψέματα που ειπώθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα που πέρασε κάνουν λόγο κύκλοι της ΝΔ.

Η Συγγρού κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό, ότι υπονομεύει το διεθνές κύρος της χώρας στο βωμό του λαϊκισμού, ότι βάζει τη δεοντολογία στο περιθώριο κι ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση από τα γραφεία της ΝΔ:

Ψέμα 1ο - «Λένε άλλα στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό»

 Εντύπωση και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που μετά τη Σύνοδο Κορυφής καθησύχαζε την ελληνική κοινή γνώμη πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη ρευστότητα της χώρας, απέκρυπτε το πραγματικό πρόβλημα από τους Έλληνες πολίτες. Όπως αποκαλύφθηκε, μάλιστα, πέντε ημέρες νωρίτερα είχε στείλει αναλυτική επιστολή για το ζήτημα προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Α. Μέρκελ, στην οποία επεσήμανε ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, υπάρχει κίνδυνος η χώρα να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Προφανώς, η τακτική των αντιφατικών δηλώσεων και της διγλωσσίας έχει στόχο την απόκρυψη από τον ελληνικό λαό του αδιεξόδου στο οποίο οδηγεί η πολιτική της «δημιουργικής ασάφειας» που ακολουθούν τα κυβερνητικά στελέχη.

Εκδοχή Πρώτη | Αλέξης Τσίπρας, 15 Μαρτίου 2015, Επιστολή προς την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ

«Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόσβαση στις αγορές και ενόψει της κορύφωσης των υποχρεώσεών μας την άνοιξη και το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι ειδικοί περιορισμοί από την ΕΚΤ σε συνδυασμό με την καθυστέρηση των δόσεων θα κάνουν αδύνατο για την κυβέρνηση να εξυπηρετήσει το χρέος». [...] «Με αυτό το γράμμα σας καλώ να μην επιτρέψετε μια μικρή εκταμίευση χρημάτων και μια συγκεκριμένη θεσμική αδράνεια να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη». 

Εκδοχή Δεύτερη | Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, 20 Μαρτίου 2015, Συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Οι υποχρεώσεις μας απέναντι στους πολίτες που ανησυχούν και τους θεσμούς είναι απολύτως εξασφαλισμένες. Και είναι αυτονόητο ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Οι πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους στο κλίμα ανασφάλειας που διάφοροι θα καλλιεργήσουν. Προειδοποιούμε όσους θέλουν να παίξουν με τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας».

Ψέμα 2ο – «Υπονομεύουν το διεθνές κύρος της χώρας στο βωμό του λαϊκισμού»

 Μετά το διεθνή σάλο που προκάλεσε η πρωτοφανής δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Ν. Παρασκευόπουλου, περί κατάσχεσης γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός ενώπιον της κας Μέρκελ είπε και πάλι ψέματα. Η τόσο εύκολη διαφυγή στο ψέμα σε διεθνές ακροατήριο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τον καθιστά αναξιόπιστο και πλήττει το κύρος της χώρας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου το ζήτημα αξιοπιστίας τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησής του βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.

 Εκδοχή Πρώτη | Νίκος Παρασκευόπουλος, Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, 10 Μαρτίου 2015, Τοποθέτηση στη Βουλή

 «Έχω τη γνώμη ότι η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι υπάρχει ετεροδικία και, επομένως, ασυλία του εναγόμενου γερμανικού κράτους δεν αναιρεί την εκτελεστότητα της Αρεοπαγιτικής απόφασης του έτους 2000 διότι δεν αφορά την ίδια υπόθεση. Η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω την άδεια για την εκτέλεσή της».

 Εκδοχή Δεύτερη | Αλέξης Τσίπρας, 24 Μαρτίου 2015, Κοινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ

 «Δεν υπάρχει κανένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης που να εξέφρασε την πρόθεση να καταλάβει το ελληνικό δημόσιο κτίρια του γερμανικού δημοσίου. Ακούστηκε πολύ το προηγούμενο  διάστημα ακόμη και η ιδέα να σταματήσουμε την τόσο σημαντική και τόσο σπουδαία δραστηριότητα του Ινστιτούτου Γκαίτε στην Ελλάδα. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. [...]».

 Ψέμα 3ο – «Η δεοντολογία στο περιθώριο»

 Στην προσπάθειά του να καλύψει το θέμα με τις συμβάσεις που υπέγραφε ως δικηγόρος, ο κ. Κατρούγκαλος, αποδείχθηκε ψευδόμενος έχοντας, μάλιστα, την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου. Ενώ, σε ένα μαραθώνιο τηλεοπτικών συνεντεύξεων, «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» ότι δεν υπάρχουν άλλες συμβάσεις που να έχει υπογράψει ο ίδιος, την ίδια στιγμή φαίνεται ότι έχει υπογράψει πληθώρα τέτοιων και, μάλιστα, αφού ορκίστηκε Υπουργός.

Σημειώνεται ότι το άρθρο 6 του κώδικα δεοντολογίας των μελών της Κυβέρνησης, που βρίσκεται σε ισχύ από τις 30/6/2014, αναφέρεται στην "ακεραιότητα, τη σύγκρουση συμφερόντων και τη δημόσια συμπεριφορά". Ο κ. Κατρούγκαλος, κατά παράβαση του άρθρου αυτού, αγνόησε τη σύγκρουση συμφερόντων και συνέχισε την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, αναλαμβάνοντας υποθέσεις εναντίον του Δημοσίου.

 Εκδοχή Πρώτη | Γιώργος Κατρούγκαλος, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 21 Μαρτίου 2015, Τηλεόραση ΣΚΑΙ

 «Το δημοσίευμα είναι από την αρχή μέχρι το τέλος κατασκευασμένο. Αν βρεθεί έστω και μισό συμφωνητικό με δική μου υπογραφή στο δικηγορικό σύλλογο, τότε θα παραιτηθώ ή θα φύγω».

 (σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» το οποίο ανέφερε πως ο κ. Κατρούγκαλος, λίγες μέρες πριν αναλάβει καθήκοντα, υπέγραψε εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους, οι οποίοι είτε είχαν απολυθεί είτε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στην περίπτωση που οι υπάλληλοι λάβουν αποζημιώσεις ή επανέλθουν στις θέσεις τους ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δικαιούται ως δικηγορική αμοιβή το 12% των χρημάτων).

 Εκδοχή Δεύτερη | Αποκάλυψη της ιστοσελίδας Capital.gr

 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα capital.gr, ακόμα και τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία του ως Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις 30 Ιανουαρίου 2015 δηλαδή, κατατέθηκαν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών 22 ιδιωτικά συμφωνητικά (εργολαβικά) με δικηγορική αμοιβή 12% για υποθέσεις κατά του Δημοσίου από την εταιρία «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες»

Ψέμα 4ο  - «Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών»

 Με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας χρησιμοποίησε για ακόμα μία φορά ψευδείς αιτιάσεις. Το οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης δεν έχει κανένα δικαίωμα, χρησιμοποιώντας ψεύδη, να υποτιμά τόσο κατάφορα τη νοημοσύνη των πολιτών, ευτελίζοντας με τον τρόπο αυτό όχι μόνο την ημέρα της εθνικής επετείου αλλά και το ρόλο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας.

 Εκδοχή Πρώτη | Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος, ζήτησε ενημέρωση από τον Υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο για σύνθημα που φέρονται να τραγούδησαν άνδρες των ΟΥΚ κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2014.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής έπειτα από επικοινωνία του με τον Υπουργό Άμυνας αναφέρει:

 «Ο Υπουργός ενημέρωσε το βουλευτή ότι διέταξε έρευνα για το γεγονός, υποστήριξε, ωστόσο, ότι οι άνδρες των ΟΥΚ τραγουδούσαν απλώς το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που εκείνη την ώρα παιάνιζε η μπάντα, ενώ τα άλλα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν την περσινή παρέλαση, όταν ο ίδιος δεν ήταν υπουργός».

 Εκδοχή Δεύτερη | Το επίμαχο βίντεο που αναπαράχθηκε στα ΜΜΕ προέρχεται από το φωτοειδησεογραφικό Πρακτορείο Eurokinissi, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του και φέρει ημερομηνία 25 Μαρτίου 2015.

 Οι υπεύθυνοι του Πρακτορείου Eurokinissi μέσω δήλωσης που φιλοξενείται από την ιστοσελίδα iefimerida.gr, ανέφεραν:

 «Εμείς ανεβάσαμε το βίντεο ανήμερα της φετινής παρέλασης. Και το ανεβάσαμε αυτούσιο. Ούτε αλλοιώσαμε, ούτε κάναμε κάποια παρέμβαση. Το τι ισχυρίζεται ο καθένας δεν μας αφορά. Εξάλλου, πέρσι δεν είχαμε υπηρεσία βίντεο στο πρακτορείο μας».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓεωργιάδης: το γιορτινό “καλάθι του νοικοκυριού”, τα παιχνίδια και τα επιτόκιαΣήμερα 07:28 | Ειδήσεις

Ποια προϊόντα θα αφορά το “καλάθι” των επόμενων εβδομάδων. Τι λέει για παιχνίδια, καυσόξυλα, πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο και προμήθειες τραπεζών. Τι απαντά στον δικηγόρο του π. Αντωνίου για την “Κιβωτό”.


 

Η Σακελλαροπούλου συμμετείχε στον πλου του υποβρυχίου “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ”Χθες 15:27 | Ειδήσεις

Το υποβρύχιο κατευθύνθηκε από Ναύσταθμο Σαλαμίνας προς στον Πειραιά, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού.

Παρακολουθήσεις - Οικονόμου: Απέναντι σε αυτήν την παρωδία, η κυβέρνηση θωρακίζει την ΕΥΠΧθες 20:09 | Ειδήσεις

Συνεχίζεται η κόντρα για τις παρακολουθήσεις. Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης στη συνεδρίαση των ηγετών του ΕΛΚΧθες 13:26 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, μετά το πρόγευμα εργασίας, είχε συνέχεια διμερή συνάντηση με  τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κριάρι τραυμάτισε σοβαρά γυναίκα στη σπονδυλική στήλη10:01Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού: Εκδήλωση του ΕΕΣ για τους “Ήρωες της διπλανής πόρτας”09:47Κατεχάκη: Τροχαίο με 5 τραυματίες09:33Γεωργιάδης: το γιορτινό “καλάθι του νοικοκυριού”, τα παιχνίδια και τα επιτόκια09:20Γυναικοκτονία στον Πειραιά: Τον “τύφλωσαν” η παθολογική ζήλεια και τα ναρκωτικά09:06ΔΙΜΕΑ: Βαριά πρόστιμα σε μαγαζιά και βενζινάδικα08:52Κυβερνητικό τελεσίγραφο σε τράπεζες για δάνεια, καταθέσεις και προμήθειες08:39Εμπρηστική επίθεση σε εταιρεία και μολότοφ κατά αστυνομικών και πυροσβεστών08:25“Κιβωτός του Κόσμου” - Σταμάτης: Μάζευαν λεφτά και δεν έκαναν έργο για τα παιδιά (βίντεο)08:12ΙΕΛΚΑ: Οι καταναλωτές “κόβουν” τρόφιμα και ρεύμα για να τα βγάλουν πέρα07:58Ουκρανία - Σιτάρι: Η Ρωσία “μάζεψε” εκατομμύρια τόνους07:45Πελέ: Αγωνία για τον θρύλο - Νέο ιατρικό ανακοινωθέν07:31Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της07:17Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ (εικόνες)07:03Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Σοβαρά τραυματίστηκε νεαρός που παρασύρθηκε από φορτηγάκι06:50Μουντιάλ 2022: οι μεταδόσεις της Κυριακής σε ΑΝΤ1 και ANT1+06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Κυριακή06:22Καιρός: βροχές και καταιγίδες την Κυριακή06:09Μελβούρνη: Ο Παρθενώνας... πολύχρωμος κοσμεί την καρδιά της πόλης (εικόνες)23:52Σύνδρομο “Αngelman”: Μια διαφορετική ημέρα για τον μικρό Παύλο (εικόνες)23:46
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο