LATEST NEWS
 
Πολιτική /Κόμματα /

Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης

Δημοσίευση: 02 Νοεμβρίου 2014 10:00

Δείπνο πρώην και νυν βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε ενεργοποίηση, συσπείρωση και συστράτευση παλαιών και νεότερων βουλευτών σε χαιρετισμό του στο δείπνο που διοργάνωσαν παλαιοί και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Ευάγγελος Βενιζέλος

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης του χώρου της δημοκρατικής παράταξης απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε χαιρετισμό του στο δείπνο που διοργάνωσαν παλαιοί και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Θανάσης Δημητρακόπουλος, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Φοίβος Ιωαννίδης, Βασίλης Γερανίδης και Γιάννης Δριβελέγκας, σε συνεργασία με τον Νίκο Σαλαγιάννη), στο χώρο της «Αθηναΐδας», στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ενεργοποίηση, συσπείρωση και συστράτευση παλαιών και νεότερων βουλευτών και στελεχών για την επίτευξη του στόχου που δεν αφορά, όπως είπε, την εκλογική επιβίωση ή εκλογική άνοδο ενός χώρου, αλλά, όπως συνέχισε, το σημαντικότερο είναι ότι «τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε εμείς να είμαστε αυτοί που μπορούμε να προστατεύσουμε την ομαλή πορεία του τόπου, την έξοδο του από την κρίση, την επάνοδο στην κανονικότητα". Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να λέγεται η αλήθεια στον πολίτη, ο οποίος έχει την ευθύνη των επιλογών του. «Ο ελληνικός λαός καταψήφισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1920 και διαμορφώθηκαν οι προϋποθέσεις μιας ολόκληρης καταστροφής», είπε, για να σημειώσει ότι «ο λαός είναι αυτός που τώρα καλείται να κάνει μια επιλογή που λίγο πολύ θα μοιάζει με την επιλογή που έκαναν μετά τον Β' Παγκόσμιο οι Βρετανοί: Πρέπει να σκεφτούν πώς κερδίζονται οι πόλεμοι και πώς χάνονται οι μάχες στην ειρήνη».

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκυρία της αποψινής πρωτοβουλίας εν μέσω της συνεδρίασης της ΕΟΕΣ γιατί ήθελε, όπως είπε, να μετέχουν όλοι «σε αυτή την καταστατική ημέρα. Ξεκινάει κάτι καινούριο, απέκτησε υπόσταση η Δημοκρατική Παράταξη», προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε οι ίδιοι και οι ίδιοι γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ένα κόμμα παράταξη». «Ενότητα υπάρχει όταν ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του και μιλά καθαρά, χωρίς προσωπικές στρατηγικές», πρόσθεσε. Αφήνοντας αιχμές, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε συγκινητικό να βλέπει παλαιούς βουλευτές να μην έχουν πρόβλημα να εμφανίζονται ως ΠΑΣΟΚ όπως και να βλέπει πρόσωπα που προέρχονται από άλλες πολιτικές παραδόσεις και δεν είχαν σχέση με το ΠΑΣΟΚ να μιλούν τώρα γι΄ αυτό με πάθος, ενώ αντίθετα «κάποιοι άλλοι δικοί μας να κρύβονται και να φέρονται καιροσκοπικά». Στο ίδιο πλαίσιο, απευθυνόμενος στους παριστάμενους είπε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι νιώθουν ότι ανήκουν στην παράταξη και δεν την εγκατέλειψαν, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας εγκατέλειψαν πολλοί». «Ένα πολύ μεγάλο μέρος της εκλογικής βάσης», συνέχισε, «γιατί εμείς οι ίδιοι το διαπαιδαγωγήσαμε σε έναν τρόπο σκέψης και πολιτικής αντίδρασης που του επέτρεπε να το κάνει αυτό υπό συνθήκες κρίσης με την ελπίδα ότι κάποιος θα τους δώσει έναν χαμένο παράδεισο που στη συνείδηση τους το ΠΑΣΟΚ τους τον είχε φτιάξει» «Δεν θα τον βρουν ποτέ και εύχομαι για την χώρα να μην εξανεμιστούν σε ελάχιστες μέρες όσα κατάφερε με τις θυσίες τον αγώνα και την ταπείνωσή του ο ελληνικός λαός τα τελευταία 5 χρόνια».

Σχολιάζοντας αναφορές των προλαλήσαντων παλαιών βουλευτών, Θανάση Δημητρακόπουλου και Φοίβου Ιωαννίδη που εξήραν την αντοχή του κ. Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν διαθέτει καμία αντοχή πέρα από τα συνήθη μέτρα: «Δεν θεωρώ ότι το ζήτημα που χειρίζομαι είναι προσωπικό, αν ήταν προσωπικό δεν είχα κανέναν λόγο να αντέξω όπως και η παράταξη δεν είχε κανέναν λόγο να αντέξει τους εμπτυσμούς, τους κολαφισμούς, τα ραπίσματα, την αθλιότητα, την αδικία, την αδυναμία κατανόησης του αυτονόητου, την προσπάθεια που κάνουμε», είπε. Ακόμα ανέφερε ότι γνωρίζουν όλοι τη διαδρομή του, από πού προέρχεται και πού μπορεί να πάει ανά πάσα στιγμή, επαγγελματικά και ακαδημαϊκά. «Θεωρώ», συνέχισε, «ότι αυτό που έλαχε να κάνω στο όνομα της παράταξης είναι μια ιστορική εθνική και παραταξιακή πρόκληση κι ότι αν καμφθούμε κι αν καμφθώ κι εγώ εκ μέρους σας, τότε οι συνέπειες θα είναι πολλαπλάσιες από αυτέ που μπορεί να υπολογίσει κανείς δια γυμνού οφθαλμού γιατί η παράταξη αυτή είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας».

Νωρίτερα, ο Θανάσης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι εκείνο που προέχει είναι η ενότητα. Ο Φοίβος Ιωαννίδης μίλησε για την ανταπόκριση σχετικά με την πρωτοβουλία του δείπνου και διαπίστωσε ότι υπάρχει πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των παλαιών και νυν συναδέλφων βουλευτών «για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε». Στο δείπνο έδωσαν το «παρών» πλήθος πρώην (παλαιών και νεότερων) και νυν βουλευτών και στελεχών, όπως, μεταξύ άλλων, οι Παναγιώτης Ρήγας, Κώστας Σκανδαλίδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Κασσής, Γιάννης Κουτσούκος, Συμεών Κεδίκογλου, Δημήτρης Σαλτούρος, Χρήστος Γκόγκας, Ανδρέας Λοβέρδος, Πύρρος Δήμας, ο γραμματέας της ΚΠΕ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Εκ των πρώην βουλευτών, πέραν των διοργανωτών, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι: Κώστας Μπαντουβάς, Ηλίας Παπαηλίας, Γιώργος Πασχαλίδης, Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, Γιάννης Καψής, Μανόλης Σκουλάκης, Χρήστος Φωτίου, Κώστας Ασλάνης, Βασίλης Έξαρχος, Δημήτρης Σωτηρλής, Γιώργος Αρβανιτίδης, Χρήστος Βερελής, Γιώργος Δρυς, Γιώργος Δασκαλάκης, Γιάννης Κουράκης, Γιάννης Χαραλάμπους, Παντελής Τσερτικίδης, Ντίνος Βρεττός, Κατερίνα Περλεπέ, Λάζαρος Λωτίδης, Γιώργος Νικητιάδης, Βασίλης Τσιλίκας, Λίλα Χριστοφορίδου, Κωνσταντίνος Διαμαντής, Θάλεια Δραγώνα, Γιάννης Θωμόπουλος, Κατερίνα Μπατζελή, Πάνος Μπεγλίτης, Δημήτρης Καρύδης, 'Αγγελος Τόλκας, Αλέκος Ακριβάκης, Σήφης Μιχελογιάννης, Μάνος Δελούκας, Γιώργος Μπιρδιμίρης, Θόδωρος Κολιοπάνος, Ντίνος Ρόβλιας, 'Αννα Καραμάνου, Θάνος Ασκητής, Φώτης Χατζημιχάλης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Σπύρος Κατηνιώτης, Δημήτρης Κατσικόπουλος, Γιώργος Κλαυδιανός, Απόστολος Κατσιφάρας, Ρένα Λαμπράκη, Χρήστος Πάχτας, Ελένη Κούρκουλα, Κώστας Γείτονας, Γιάννης Μαγκριώτης, Βασίλης Μπρακατσούλας, Βασίλης Παπαγιάννης, Γιάννης Βλαντής, Γιώργος Λιάνης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Κώστας Πρασιανάκης, Θανάσης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μόρτζος, Θανάσης Μπάτσος, Δημήτρης Ντούσκας, Νίκος Καρατζάς, Ευαγγελία Κουρουπάκη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Το μεταναστευτικό, η ενεργειακή κρίση και η προκλητικότητα της Τουρκίας στην ατζέντα των συζητήσεων.

Θεοδωρικάκος: Η Αστυνομία παρεμβαίνει όταν οι νόμοι παραβιάζονταιΧθες 17:47 | Ειδήσεις

Στις πρυτανικές αρχές η ευθύνη εφαρμογής της νομιμότητας στα πανεπιστήμια τόνισε στην τελετή εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας».

ΚΙΝΑΛ - Κεγκέρογλου: Η υποψηφιότητα Παπανδρέου φέρνει νέα δεδομέναΣήμερα 08:39 | Ειδήσεις

Θα είναι ή όχι υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Τι είπε για την πορεία του κινήματος και το πολιτικό σκηνικό.

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ιταλία ζητούν κοινή αγορά φυσικού αερίου από την EEΧθες 17:15 | Ειδήσεις

Συζήτηση του πρωθυπουργού με τον οικονομολόγο Τζέφρι Σακς για την κλιματική αλλαγή και την πράσινη ενέργεια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίθεση με βιτριόλι - Εισαγγελέας: Η κατηγορούμενη ανέπτυξε μίσος για την Ιωάννα 10:51Μήνυση ανεμβολίαστου σε κομμωτήριο: Η ιδιοκτήτρια αποκαλύπτει στο “Πρωινό” (βίντεο)10:39Αίγυπτος: Φονική σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο 10:25e-ΕΦΚΑ: Οι ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων Νοεμβρίου10:12Κορονοϊός - Εστίαση: σύλληψη πελάτη χωρίς πιστοποιητικό09:58Κορονοϊός - Γάμος στη Νάουσα: Ο νονός της νύφης διαψεύδει ότι το ζευγάρι νοσούσε (βίντεο)09:45Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα και η κατηγορούμενη στο δικαστήριο για την πρόταση του εισαγγελέα (εικόνες)09:32Ατύχημα Motocross – Πατέρας 16χρονου: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί (βίντεο)09:20Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους στον ΑΝΤ1: 3η δόση εμβολίου και για τους κάτω των 50 ετών (βίντεο)09:07ΚΙΝΑΛ - Κεγκέρογλου: Η υποψηφιότητα Παπανδρέου φέρνει νέα δεδομένα 08:53Γκάμπι Πετίτο: Ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν σε έρευνα για τον αρραβωνιαστικό της 08:40Θεοδωρικάκος: Η Αστυνομία παρεμβαίνει όταν οι νόμοι παραβιάζονται08:25Θεσσαλονίκη: άγρια καταδίωξη για τη σύλληψη ληστή08:11Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ07:57Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα (βίντεο)07:42Ζωγράφου: Επίθεση σε καφετέρια - Τραυματίστηκε φοιτητής07:28Βαλμπουενά για sextape: Είμαι θύμα, ένιωσα ότι κινδυνεύω07:13Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα του Εισαγγελέα για την 37χρονη κατηγορούμενη06:59Κορονοϊός - ανεμβολίαστοι: Κίνδυνος επαναμόλυνσης μετά από 16 μήνες06:44Champions League - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ρονάλντο “γύρισε” το ματς06:30
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο