LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΕπιχειρήσειςΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2016 21:05

Έκπτωτος ο Καλογρίτσας - προχωρά ο διαγωνισμός

Νέα δεδομένα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Ποια τα επόμενα βήματα μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα. Νέα σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Αποχώρηση - Μέγαρο Μαξίμου - ΝΔ - τηλεοπτικές άδειες - Καλογρίτσας - Σαββίδης

Έκπτωτος κηρύχθηκε ο υπερθεματιστής Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας "Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία" (ΤΠΚ ΜΑΕ) μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, επειδή η εταιρεία δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας και το πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, μετά από την απόσυρση της «Ι.Β. Καλογρίτσας ΜΑΕ» επόμενος πλειοδότης είναι η εταιρεία «Dimera».

Θα ακολουθήσει έλεγχος «πόθεν έσχες» από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού (με τη συνδρομή της εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών) και η «Dimera» θα ανακηρυχθεί οριστικός υπερθεματιστής εφόσον ο έλεγχος ολοκληρωθεί με επιτυχία. Τότε, και εντός 15 ημερών από την ανακήρυξή της σε οριστικό υπερθεματιστή, η «Dimera» θα κληθεί να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος που προσέφερε (το εν τρίτον των 61,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 20,5 εκατ. ευρώ).

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι κατατέθηκαν από την Παρασκευή 23-9-2016 μέχρι και σήμερα τα διπλότυπα είσπραξης από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., των ακόλουθων εταιρειών:

1- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2- ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

3- ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε)», δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος. Μετά την εξέλιξη αυτή εκδόθηκε η απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αρ. πρωτ. 259/26-9-2016 με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος ο οριστικός υπερθεματιστής «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ.

Αίτημα για παράταση 48 ωρών 

Νωρίτερα η εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ» έστειλε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αίτημα με το οποίο ζητούσε να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές της επιλογές, εμπόδισαν την καταβολή της δόσης αυτής εντός της σήμερον.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση: «Σύμφωνα με τον όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν έγινε αποδεκτό».

Πρώτος επιλαχών στην δημοπρασία για τις άδειες είναι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει ότι είναι έτοιμος να καταθέσει, εντός των επόμενων ημερών, το ποσό της πρώτης δόσης για να λάβει την άδεια.

Ωστόσο, αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης Καλογρίτσα, διεκδικητές αδειών επεσήμαναν ότι τίθενται νέα ζητήματα για την εγκυρότητα του διαγωνισμού:

Τι λέει ο Καλογρίτσας για τα θολά σημεία στο πόθεν έσχες του;

Με ανακοίνωσή του o Ιωάννης Καλογρίτσας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, λίγη ώρα αφού ζήτησε από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης 48ώρη παράταση, για την καταβολή της πρώτης δόσης, η προθεσμία για την οποία έληγε σήμερα.

Στην γραπτή του ανακοίνωση του ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, κάνοντας γνωστούς τους λόγους που, όπως αναφέρει, τον οδηγούν εκτός της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, επιδιώκει να δώσει απαντήσεις για όλες τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων που αφορούν τα θολά σημεία στο πόθεν έσχες του, την χρηματοδότηση της οικογένειας του από την Attica Bank, αλλά και τα στοιχεία που προκύπτουν από το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ για τα εισοδήματα που δήλωναν οι γονείς του, που βαρύνονται με πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για φοροδιαφυγή.

Τηλεοπτικές άδεις - ΓΓΕΕ - Ιωάννης - Βλαδίμηρος Καλογρίτσας

Στην δήλωση του, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλογρίτσας αναφέρει «μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ».

«Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ' ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα - έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο  που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια - όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας», αναφέρει σε άλλο σημείο.

Καλογρίτσας - βοσκοτόπι

Όπως υποστηρίζει ο κ. Καλογρίτσας «στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου».

Ο επιχειρηματίας προαναγγέλλει προσφυγή στην Δικαιοσύνη και ανακοινώνει «αποχωρώ για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει. Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ' αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών συζητήθηκε σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται η δήλωση που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όποιος δεν καταβάλει το τίμημα βγαίνει εκτός της διαδικασίας.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με τον επόμενο που αναδείχθηκε από τη δημοπρασία και επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία θα πρέπει να διενεργηθεί έλεγχος του πόθεν έσχες εντός πέντε ημερών και εντός 15 ημερών να καταβληθεί τι τίμημα.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα στα Παραπολιτικά, σημειώσε ότι, "ο Ιβάν Σαββίδης είναι προσωρινός υπερθεματιστής και θα ελεγχθεί".

Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - προσομοίωση - δημοπρασία - τηλεοπτικές άδειες

«Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά. Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα» αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η Όλγα Γεροβασίλη.

Ολγα Γεροβασίλη - tweet - τηλεοπτικές άδειες - διαδικασία - κανονικά

«Ο διαγωνισμός σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως «η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος στη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία». Νέο αίτημα για άμεση και χωρίς άλλες καθυστερήσεις συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθούν οι “σκιές” στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν σε αυτήν.

«Η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

“Τελικά, «άνθρακες ο θησαυρός» της κυβέρνησης, που παραμύθιαζε το λαό ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα εξασφάλιζε δήθεν τάξη, διαφάνεια και χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες” σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Σημειώνει πως «αποδεικνύεται, επίσης, ότι ο καβγάς ανάμεσα σε παλιούς και σε νέους καναλάρχες και τους πολιτικούς τους φίλους σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιπά κόμματα, γίνεται μόνο για την αναδιανομή της αγοράς στα ΜΜΕ, για το ποια πολιτική δύναμη θα ευνοείται περισσότερο απ’ το νέο τηλεοπτικό τοπίο.Ο λαός και η ενημέρωσή του, καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα είναι πάντα οι μεγάλοι χαμένοι, όσο τα κανάλια ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, που τ’ αξιοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά με αφορμή την αποχώρηση Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα».

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών με καυστικό τρόπο:

Στ. Θεοδωράκης - tweet - τηλεοπτικές άδειες - νέος Καλογρίτσας

«Η μεταπολίτευση τέλειωσε οι δήθεν "κολλητοί" κόβονται και οι "μη κολλητοί" με το σπαθί τους περνάν 255 εκατ. ευρώ ταμείο» λέει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πάνος Καμμένος.

Πάνος Καμμένος - tweet - τηλεοπτικές άδειες - κολλητοί - κόβονται

Το σχόλιό του για τις εξελίξεις κάνει ο Χάρης Θεοχάρης αναφέροντας χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του πως «μετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για το διάτρητο πόθεν έσχες Καλογρίτσα, η κυβέρνηση προχωρά στη «θυσία» του εκλεκτού της σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψει την απόλυτη γελοιοποίησή της από τη συνέχιση των αποκαλύψεων».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ: Αναδρομικά και επιδόματαΣήμερα 16:57 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι πληρωμες την ερχόμενη εβδομάδα (14-18 Ιουνίου)

Ελληνικά ομόλογα: το χαμηλότερο ρίσκο και οι υψηλότερες αποδόσεις παγκοσμίως!Σήμερα 08:13 | Ειδήσεις

Στο επίπεδο των συνολικών αποδόσεων, οι ελληνικοί τίτλοι έδωσαν στους επενδυτές 120% τα τελευταία πέντε χρόνια, την ώρα που τα ευρωπαϊκά ομόλογα έδωσαν 19%.

Κορονοϊός: Οι G7 θα προσφέρουν ένα δις δόσεις εμβολίωνΣήμερα 12:44 | Ειδήσεις

Η G7 ανέφερε στο προσχέδιο ότι οι δωρεές εμβολίων βασίζονται σε εξαγωγές από εγχώρια παραγωγή με τουλάχιστον 700 εκατ. δόσεις να έχουν ήδη εξαχθεί ή να πρόκειται να εξαχθούν φέτος.

Κοινωνικός Τουρισμός - ΟΑΕΔ: οι παροχές και οι δικαιούχοιΣήμερα 13:36 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται και φέτος τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μήνυμα της Αιγύπτου στην Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο23:35Μέγκαν και Νταϊάνα: "Οι πριγκίπισσες ήθελαν κάτι από τη βασίλισσα Ελισάβετ και δεν το απέκτησαν ποτέ"23:22Πανελλαδικές 2021: στη “μάχη” πάνω από 100.000 υποψήφιοι - οι αλλαγές φέτος23:08Κορονοϊός - Κόπα Αμέρικα: Κρούσματα σε τρεις ομάδες22:55Η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχθηκε τον Τζο Μπάιντεν στο κάστρο του Ουίνδσορ (εικόνες)22:42Euro 2020 - Βόρεια Μακεδονία: Νέα πρόκληση με το... βλέμμα στην Ελλάδα22:28Ισραήλ: Ο Ναφτάλι Μπένετ ορκίστηκε Πρωθυπουργός22:15Street artist μήνυσε το Βατικανό για αναπαραγωγή του έργου της σε γραμματόσημο (εικόνες)22:02Roland Garros - Τζόκοβιτς: Ο Τσιτσιπάς θα κατακτήσει πολλά grand slam (βίντεο)21:47Τραγωδία: 8χρονος πνίγηκε σε λίμνη ενώ η οικογένειά του έβλεπε Euro21:33Roland Garros - Τσιτσιπάς: Ελπίζω να επιστρέψω (βίντεο)21:20Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Τσιτσιπά και Σάκκαρη21:07Euro 2020: Η Αυστρία “καθάρισε” την Βόρεια Μακεδονία20:56ΑΑΔΕ: Μπλόκο σε φορτίο με “μαϊμού” προϊόντα από την Τουρκία20:44Roland Garros - Τσιτσιπάς: “Λύγισε” στο 5ο σετ κόντρα στον Τζόκοβιτς20:30Υπόθεση Ντίμη Κορφιάτη: Θρίλερ με δύο καλάσνικοφ και βαρύ οπλισμό στον Πύργο20:17Tο πρώτο φουσκωτό μπουφάν του κόσμου που πετάει σαν μπαλόνι!20:05Euro 2020: “Έγραψε Ιστορία” ο Μπέλινγχαμ19:51ΑΝΤ1: Επαίσχυντο το διαφημιστικό σποτ του Συνεδρίου Γονιμότητας19:38Euro 2020: Ήξερες ότι η Ουκρανία...19:25
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο