LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΕπιχειρήσειςΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2016 09:19

Αναταράξεις συνεχίζει να προκαλεί η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Αντιπαράθεση για τον έλεγχο του “πόθεν έσχες”. Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από σχήματα που έμειναν εκτός. Πολιτικές κόντρες για το τι θα κάνει η ΝΔ με το νόμο Παππά.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ - ΑΔΕΙΕΣ

Εκπνέει σήμερα, βάσει χρονοδιαγράμματος, η προθεσμία για την ολοκλήρωση του ελέγχου “πόθεν έσχες” των τεσσάρων πλειοδοτών της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απέρριψε το αίτημα της εταιρείας Μαρινάκη να γίνει έλεγχος στο σύνολο του τιμήματος που προσέφεραν οι υπερθεματιστές και όχι μόνο στο ποσό της πρώτης δόσης, για λόγους ταχύτητας της διαδικασίας.

Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη υποστηρίζει πως «μια τέτοια πρακτική, εκτός του ότι θα έθετε σε κίνδυνο την ακεραιότητα του συγκεκριμένου διαγωνισμού, θα κινδύνευε ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως συγκάλυψη ενδεχόμενης απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου».

Ο κ. Παππάς απέρριψε εξάλλου και το αίτημα των 4 πλειοδοτών να καταβληθεί η πρώτη δόση μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών διεκδικητών που ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού ως αντισυνταγματικού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ,  δεσμεύτηκε ότι «ο νόμος Παππά θα καταργηθεί και οι αρμοδιότητες θα επιστρέψουν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης…  Ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός...".

Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - δημοπρασία - τηλεοπτικές άδειες

«Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών εξελίσσεται σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Η προπαγάνδα τους μιλούσε για μάχη κατά της διαπλοκής και για διαφάνεια. Με τις πράξεις τους, όμως, χτίζουν διαπλοκή και φέρνουν σκοτάδι», δήλωσε, από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος προαναγγέλλει μαύρο στα κανάλια, ο υπουργός Εργασίας επιβεβαιώνει μαύρο στους εργαζόμενους, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλά -και επιμένει- για μαύρο χρήμα και τίποτα απο όλα αυτά δεν είναι αποδεκτό.

«Είμαστε απέναντι. Μαζί με όλους τους πολίτες απαιτούμε: Να δημοσιοποιηθούν μέσα στην ημέρα, τα πόθεν έσχες για όλο το ποσό του τιμήματος. Έχουμε, ήδη, ζητήσει ο κ. Παππάς και οι υπερθεματιστές να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής», συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Nα "λειάνει" τις αντιδράσεις των εργαζομένων  προσπαθεί η Κυβέρνηση

«Άρον-άρον» προσπαθεί η Κυβέρνηση να …λειάνει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα κανάλια και να προλάβει την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία δημοσιογράφων και τεχνικών για το Σάββατο, ημέρα της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Οι Υπουργοί Επικρατείας και Εργασίας συναντήθηκαν με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και ανακοίνωσαν δέσμη μέτρων για την ανάσχεση του πελώριου κύματος ανεργίας που έρχεται. Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης προβλέπουν:

  • επιδότηση των νέων καναλιών στο ύψος του επιδόματος ανεργίας για πρόσληψη εργαζόμενου από κανάλι που κλείνει
  • κάλυψη για 24 μήνες των ασφαλιστικών εισφορών αυτών των προσλαμβανομένων
  • απαγόρευση απόλυσης οιουδήποτε εργαζόμενου για 24 μήνες
  • επιχορήγηση για δημιουργία ενημερωτικών site σε όσους απολυμένους το επιθυμούν.

Μήνυση Alpha κατά Σαββίδη

Εν τω μεταξύ, «χοντραίνει» η κόντρα Alpha – Σαββίδη, με τον νομικό σύμβουλο του τηλεοπτικού σταθμού να καταθέτει μήνυση κατά του επιχειρηματία για απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, απατηλή πρόκληση βλάβης και επιβουλή της δημόσιας τάξης.

Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - δημοπρασία - τηλεοπτικές άδειες

Την ίδια ώρα, εμπλοκή παρουσιάστηκε στο αίτημα του Alpha να παραλάβει το οπτικό υλικό της δημοπρασίας, όπως το κατέγραψαν οι κάμερες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Αν και την Τετάρτη δόθηκε εισαγγελική εντολή για την παράδοση του, σήμερα η εντολή ανακλήθηκε μερικώς, ύστερα από αίτημα του Δημοσίου και δεν επιτρέπεται τελικά να δοθεί το υλικό στον σταθμό, παρά μόνο να το δουν επί τόπου οι εκπρόσωποι του, για λόγους προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Μαίνεται η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Η αντιπαράθεση της Κυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται, με αφορμή αυτή τη φορά τις δηλώσεις Δένδια, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι η ΝΔ, όταν έλθει στην εξουσία θα αναθεωρήσει εκ βάθρων το καθεστώς και θα επιστρέψει τα 246 εκ. ευρώ στους τέσσερις νυν πλειοδότες.

Σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι «μόνο θυμηδία προκαλεί το άνευ προηγουμένου αλαλούμ που επικρατεί στη ΝΔ αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Με αγωνία παρακολουθούμε ποια θα είναι η επόμενη-υπαγορευμένη από τη διαπλοκή- εξαγγελία της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες».

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ - ΑΔΕΙΕΣ

Η Νέα Δημοκρατία που επαναλαμβάνει ότι θα καταργήσει το νόμο Παππά και θα δώσει κι άλλες άδειες στρέφεται κατά του Υπουργού Επικρατείας, αναφέροντας σε ανακοίνωση της «καλό θα ήταν ο κ. Παππάς να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας. Ας μην ανησυχεί. Ο ελληνικός λαός και η Νέα Δημοκρατία θα απαλλάξουν σύντομα τη χώρα από το νόμο - έκτρωμα που κατασκεύασε»

FAZ: Τσίπρας όπως …Ερντογάν

Οξεία κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί στο Εβδομαδιαίο Δελτίο του ο ΣΕΒ, τονίζοντας «οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο περιορισμός των αδειών στο πεδίο της ενημέρωσης σε επίπεδα που υστερούν των τεχνολογικών δυνατοτήτων δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία άλλη δημοκρατία υψηλής ποιότητας».

FAZ - δημοσίευμα - ΜΜΕ - κανάλια - Τουρκία - Ερντογάν - Τσίπρας

Όμως, οι όροι δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών έδωσε τροφή για σχόλια και εκτός Ελλάδος. Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, συγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης με την Τουρκία. Σε άρθρο της στηλιτεύει τη διαδικασία για τη χορήγηση των 4 αδειών και αναφέρει χαρακτηριστικά «για τον έλεγχο των ΜΜΕ δεν χρειάζεται να ψάξετε στην Τουρκία του Ερντογάν, αλλά στην Ελλάδα του Τσίπρα. Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποκτήσει σημαντική επιρροή και στην ιδιωτική τηλεόραση».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαEurostat: Στο 9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον ΝοέμβριοΣήμερα 14:08 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για τον ετήσιο πληθωρισμό τον Νοέμβριο σε Ελλάδα και Ευρωζώνη. 

“Καλάθι του νοικοκυριού” και για διαβητικούς από την ΤετάρτηΣήμερα 07:14 | Ειδήσεις

Νέα είδη προϊόντων εντάσσονται στο “καλάθι” κάθε αλυσίδας σούπερ μάρκετ από σήμερα. Σε πόσα είδη υπάρχει μείωση τιμής σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

“Η “Κιβωτός του Κόσμου” μάζευε από κουτιά σε κηδείες έως 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο” (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι αποκαλύπτει, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Θ. Επισκοπόπουλος, για την τακτική συλλογής των δωρεών από ανθρώπους της ΜΚΟ και τις “ανύπαρκτες” αποδείξεις. 

“Κιβωτός του Κόσμου”: Έλεγχος στο “πόθεν έσχες” της πρεσβυτέραςΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Στις προτεραιότητες της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της συζύγου του πατέρα Αντωνίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έκρηξη στην ουκρανική Πρεσβεία στην Μαδρίτη15:43Marca: Ο Ρονάλντο έτοιμος να αποδεχθεί την μυθική πρόταση της Αλ Νασρ 15:30Γαλλία - Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες κρούσματα σε 24 ώρες15:16Μητσοτάκης - Μελόνι: Επικοινωνία για μεταναστευτικό και ενεργειακή κρίση15:03Μουντιάλ 2022 - Γαλλία: Ο Βαράν για τον αντίπαλο στους “16”14:49ΕΠΑΛ: Ραπ τραγούδι από μαθητές για τα ανθρώπινα δικαιώματα (βίντεο)14:36Eurostat: Στο 9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο 14:22Ερντογάν κατά αντιπολίτευσης: Πώς θα υπερασπιστούν το Αιγαίο με τέτοια μυαλά;14:09Κακοκαιρία “Ariel”: Προβλήματα και μηνύματα από το 112 (εικόνες)13:55Σεισμός: Κόντρα Τσελέντη - Παπαδόπουλου για τις Αλκυονίδες 13:43“Κιβωτός” - Εθελόντρια: θωρακισμένο το πολυτελές αυτοκίνητο “για την ασφάλεια” του π. Αντωνίου (βίντεο)13:30Αντρές Μπαλάντα: Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής “έσβησε” στο γήπεδο13:16Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Ο “περίεργος” Ποσειδώνας και οι προβλέψεις της Τετάρτης (βίντεο)13:03Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Πλεύρης: Επικίνδυνη για την δημόσια υγεία η απόφαση του ΣτΕ 12:49Σαντορίνη: 4χρονη κατάπιε φυστίκι και σφήνωσε στον πνεύμονα της12:36“Κιβωτός του Κόσμου”: Συγκλονίζουν η μητέρα και ο αδελφός του 8χρονου (βίντεο)12:22Τροχαίο στην Εθνική: Ο δρόμος γέμισε σιτάρι από ανατροπή φορτηγού (εικόνες)12:09“Κιβωτός του Κόσμου”: Έλεγχος στο “πόθεν έσχες” της πρεσβυτέρας 11:56Κακοκαιρία “Ariel”: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για ισχυρά φαινόμενα11:45Ζιάνγκ Ζεμίν: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κίνας11:31
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο