Καθηγήτρια υποχρέωσε φοιτητές να γράψουν την διπλωματική της κόρης της
Μια καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Σεούλ υποχρέωσε τους φοιτητές της να γράψουν την διπλωματική εργασία της κόρης της ώστε να εξασφαλίσει μια θέση σε μια ελιτίστικη σχολή οδοντιατρικής, αποκάλυψε σήμερα μια κυβερνητική έκθεση. Πρόκειται για το τελευταίο σε μια σειρά σκανδάλων που σημειώνεται στο υπερβολικά ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό σύστημα της Νότιας Κορέας.
Η καθηγήτρια, η οποία διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Σεούλ Sungkyunkwan, υποχρέωσε τους πτυχιακούς φοιτητές της να πραγματοποιήσουν ένα πείραμα διάρκειας τριών μηνών. Έπειτα τους ζήτησε να παραποιήσουν τα συμπεράσματα του πειράματος και στη συνέχεια η κόρη της τα δημοσίευσε σε μια ακαδημαϊκή επιθεώρηση με το όνομά της.
Η κόρη της περιέλαβε την διπλωματική της σε αίτησή της για την εισαγωγή της στην οδοντιατρική σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ, το ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον τομέα αυτό σε εθνικό επίπεδο, όπου έγινε δεκτή τον περασμένο χρόνο.
Η Νότια Κορέα φημίζεται για το υπερβολικά ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό της σύστημα και οι ακαδημαϊκές επιδόσεις καθορίζουν την μετέπειτα πορεία των πολιτών της, συμβάλλουν στην εξεύρεση μιας καλής δουλειάς, ενισχύουν το κοινωνικό στάτους, αυξάνουν ακόμη και τις προοπτικές ενός καλού γάμου.
Πολλοί γονείς αισθάνονται πίεση για να στείλουν τα παιδιά τους στα καλύτερα σχολεία της χώρας και συχνά αποκαλύπτεται ότι έχουν εξαπατήσει το σύστημα, όπως συνέβη στην περίπτωση ενός καθηγητή Γυμνασίου, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο χρόνο κατηγορούμενος ότι έκλεψε τα θέματα εξετάσεων για να τα δώσει στις κόρες του.
Μεγάλα ονόματα της πολιτικής, όπως η σημερινή υπουργός Παιδείας Γιου Ουν-χίι, έχουν ζητήσει συγγνώμη στο παρελθόν για ηθικής φύσης ατοπήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των παιδιών τους.
Η Γιου τον περασμένο χρόνο παραδέχτηκε ότι πλαστογράφησε την διεύθυνση της κατοικίας της για να γράψει την κόρη της σε ένα φημισμένο Δημοτικό σχολείο της κεντρικής Σεούλ.
Στην τελευταία αυτή υπόθεση, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τους εισαγγελείς να διερευνήσουν αν παραβιάστηκε ο νόμος.
"Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να ζητήσει από το πανεπιστήμιό της να την απολύσει", δήλωσε αναφερόμενος στην καθηγήτρια ένας αξιωματούχος στο AFP.
Η έρευνα αποκάλυψε ότι η καθηγήτρια υποχρέωσε μια από τις φοιτήτριές της σε 54 ώρες εθελοντικής εργασίας--μετατρέποντας ένα βιβλίο στη μέθοδο ανάγνωσης για ανθρώπους με απώλεια όρασης, την μέθοδο Μπράιγ--και υπογράφοντας με το όνομα της κόρης της. Η κόρη της πληρώθηκε για αυτή τη δουλειά 500.000 γουόν (περίπου 440 δολάρια).
Η κόρη της καθηγήτριας εξάλλου κέρδισε μια σειρά ακαδημαϊκών διακρίσεων για δημοσιεύσεις της και για έρευνές της, οι οποίες ουσιαστικά είχαν εκπονηθεί από φοιτητές της μητέρας της.
Έχει πολλές φορές γραφτεί ότι οι πτυχιακοί φοιτητές της χώρας πέφτουν συχνά θύματα εκμετάλλευσης: περνούν υπερβολικά πολλές ώρες στο εργαστήριο και κάνουν δουλειές για τους καθηγητές, ακόμη πλένοντάς τους τα ρούχα.