LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 25 Μαρτίου 2019 07:00

Αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις, τη Δευτέρα

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας.

Λιακάδα - ήλιος

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός της 25ης Μαρτίου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας. Αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα δυτικά, κατά τόπους τη νύχτα πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και από το μεσημέρι νότιοι-νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που αργά τη νύχτα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, που από το μεσημέρι στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά μετά το μεσημέρι, με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται μετά το μεσημέρι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3-5, στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα στα νότια (τις πρωινές ώρες) έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται πως θα είναι σε γενικές γραμμές αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Άστατος προβλέπεται ο καιρός την Τρίτη. Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, θα αναπτυχθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια, κυρίως ηπειρωτικά, από το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις προβλέπονται από τη νύχτα στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4-6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3-5 και βαθμιαία στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια της χώρας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)11:05Αχαΐα – Καταγγελία: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)09:04“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου08:37“The 2night Show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίση07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο