LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 11 Μαρτίου 2019 14:05

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Μετά το “μίνι” καλοκαίρι έρχεται ξανά χειμώνας

«Αντίο» λιακάδα. Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία.

Μετά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών, ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά και τα βόρεια ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σταδιακά σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο, ενώ στα ορεινά θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός τις επόμενες μέρες θα έχει ως χαρακτηριστικά:

1. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν

Την Τρίτη, από τις πρωινές ώρες ισχυρές το Ιόνιο και βαθμιαία τη Δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα Βόρεια.

Από το μεσημέρι τη Θεσσαλία, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την Αν. Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη, τις πρωινές ώρες την Αττική, την Αν. Πελοπόννησο, την Αν. Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του Αν. Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι την Αν. Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

2. Τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Η ένταση τους την Τρίτη θα φτάσει στα πελάγη τα 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα της Τετάρτης.

3. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 10-12 βαθμούς Κελσίου που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια.

Παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Τρίτης και το πρωί και το βράδυ της Τετάρτης στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

4. Τις χιονοπτώσεις, που θα είναι κατά τόπους πυκνές από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας , της Κεντρικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ορεινά της ΒΑ Πελοποννήσου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο