LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2019 06:00

Καιρός: νέα υποτροπή με βροχές, ανέμους και χιόνια την Παρασκευή

Έντονα φαινόμενα κατά τόπους. Πόσο ισχυροί θα είναι οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Χιόνια - κακοκαιρία

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται την Παρασκευή. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ, από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο 8 μποφόρ, τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί, κατά τόπους, παγετός. 

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά - ημιορεινά χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο 700 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα γύρω ορεινά – ημιορεινά θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Θα φυσούν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και στη Θράκη σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Θα φυσούν άνεμοι βοριάδες, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7, από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τον 1 βαθμό έως τους 9 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, που το βράδυ θα σταματήσουν. Θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στέρεας και της Ευβοίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ, κατά διαστήματα στα ανατολικά έως 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από το μηδέν έως τους 8 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά της Κρήτης με χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 7 με 8 μποφόρ, στις Κυκλάδες το πρωί τοπικά έως 9 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ, που από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Για το Σάββατο, στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα νοτιοανατολικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ, τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια, τις πρωινές ώρες. 

Για την Κυριακή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα νοτιοανατολικά, βαθμιαία από το μεσημέρι βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ κακοκαιρία
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς19:58Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στο πρώην αεροδρόμιο15:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο