LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2019 07:00

Νέο “χτύπημα” με βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Σε ποιες περιοχές αναμένεται να χιονίσει. Που θα πέσουν λασποβροχές. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή. 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για την Κυριακή. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα φυσούν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν νοτιάδες, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου βαθμιαία θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία με μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 15 βαθμών Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Δευτέρα

Την Δευτέρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα κι από το απόγευμα στο Ιόνιο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, αργότερα τοπικά στο ιονιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο