LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2019 17:03

Ο καιρός για τους αγρότες

Γυρίζουν οι άνεμοι, φέρνοντας τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

 Οι νοτιάδες, με τις βροχές και τις μπόρες τους, “μαλακώνουν” αρκετά τον καιρό.

Την Κυριακή αναμένονται πρωινές και βραδινές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Για τις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και νησιωτικά τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Το απόγευμα ο καιρός από τα δυτικά θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -1 βαθμό έως 15 βαθμούς και νοτιότερα από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Θα πνέουν νοτιάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς, με εξασθένηση. 

Ο καιρός την Κυριακή σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες-  κάρτα - 20/1/2019

Οδηγίες για αγρότες

Το κλάδεμα σε οπωρώνες εσπεριδοειδών συνιστάται να γίνεται σε περιόδους χωρίς υγρασία και παγετούς, με το κατάλληλο σύστημα ώστε να υπάρχει επαρκής αερισμός και φωτισμός στην κόμη των δέντρων.

Το κλάδεμα επιδρά σε ασθένειες, εχθρούς (π.χ. κοκκοειδή) και σε μη παρασιτικές διαταραχές (παγετός, ηλιοκαύματα) αλλά και στην ευρωστία των δέντρων. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο