LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 17 Ιανουαρίου 2019 06:00

Λιακάδα και παγετός την Πέμπτη

Αισθητή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα. Την ανιούσα παίρνει ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή.

Την Πέμπτη ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος. Στα δυτικά και νότια τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Για την Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη)

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και την νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην ήπειρο, κατά τόπους, 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 4 ε 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι νοτιοδυτικοί 3-4, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4-6 και νωρίς το πρωί 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. 

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές-βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Παγετός αναμένεται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο