LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2018 07:00

Προεόρτια κακοκαιρίας το Σάββατο: βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Σε ποιες περιοχές αναμένεται να είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πότε αναμένονται χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Τοπικές βροχές στα βόρεια και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα εξασθενήσουν, αναμένονται το Σάββατο, ως προεόρτια της επιδείνωσης του καιρού, όπως προβλέπεται σε έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. 

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι-βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ανατολικά τμήματα, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Θα φυσούν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία από 7 έως 21 βαθμούς). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 26 βαθμών Κελσίου (σημ: κατά τόπους στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά από το μεσημέρι από τα βόρεια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Για την υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ την νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα βόρεια. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο