LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 18 Ιουλίου 2018 06:00

Τοπικές μπόρες και καταιγίδες την Τετάρτη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα και ενίσχυση των ανέμων. Πότε θα βελτιωθούν οι συνθήκες.

Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.  Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα στα δυτικά, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί, με ένταση 4 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, που θα γίνουν στραφούν από το απόγευμα σε ασθενείς μεταβλητούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες, με ένταση 4 ως 6 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά στρεφόμενοι σε δυτικούς, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις,  παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, όπου πιθανόν θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στα νότια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, με ένταση 4 με 5 και στο Ιονιο 6 μποφόρ, πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με ένταση 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Κρήτη το θερμόμετρο θα δείξει κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου).

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα από τα βόρεια. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται, στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο