LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 16 Ιουνίου 2018 07:00

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Ισχυρές καταιγίδες και πτώση του υδραργύρου

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα. Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός.

Για το Σάββατο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους κατά διαστήματα στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και πιθανόν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πιθανόν και στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, τη νύχτα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρη εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις ως 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανό το μεσημέρι και το απόγευμα να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου πιθανόν να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές – απογευματινές κυρίως ώρες στα Ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και πιθανόν τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο