LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2018 06:13

Βροχές, κρύο και χιόνια σε ολόκληρη τη χώρα

Έντονα καιρικά φαινόμενα ανά τη χώρα. Πόσο θα διαρκέσουν και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο...

AP - Χαμηλές θερμοκρασίες - κρύο - χιόνια

Άστατος θα είναι την Τρίτη ο καιρός με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα κεντρικά και βόρεια, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία από το βράδυ και από τα δυτικά, και παγετός κατά τόπους το πρωί και το βράδυ προβλέπονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βραδύ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από το βραδύ 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα υπόλοιπα. τα φαινόμενα από τη νύχτα βαθμιαία θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο νότιοι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 και στην Ήπειρο από 00 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από τη νύχτα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και από τη νύχτα νότιοι τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το από βραδύ 5 τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 28/2/2018

Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια, παράκτια τμήματα, αναμένονται την Τετάρτη.

Χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Παγετός αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Χιόνιαβροχέςκρύο
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο