LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 17 Ιανουαρίου 2018 06:00

Συνεχίζονται οι βροχές και οι χιονοπτώσεις

Χειμωνιάτικο θα είναι και σήμερα το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα.


Τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα νότια πελάγη 7  και τοπικά 8 μποφόρ, που από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Από τη νύχτα και από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που από τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τη νύχτα και από τα βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, που από το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το βράδυ στη Θεσσαλία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, που από τη νύχτα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες  με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες  στα νότια πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6  μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 7 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 18/01/2017

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7, στα πελάγη 7 με 8 και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση το βράδυ και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός κατά τόπους το πρωί και τη νύχτα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο