LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 16 Ιουλίου 2017 18:10

Δελτίο καιρού για αγρότες

Την κατιούσα παίρνει ο υδράργυρος με τις θερμοκρασίες σε επίπεδα φθινοπώρου. Διαβάστε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Δελτίο Καιρού για Αγρότες

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά της χώρας με την θερμοκρασία να πέφτει αισθητά.

Πιο αναλυτικά αύριο Δευτέρα, περιμένουμε νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, όπου κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ισχυρές. Αλλά από το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 15 έως 27, στα κεντρικά από 18 έως 28 και νοτιότερα από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Δείτε τον καιρό της δευτέρας σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για τους Αγρότες - κάρτα - 17/7/2017

Οδηγίες για αγρότες

Τα συμπτώματα της ανθράκωσης στις καλλιέργειες καστανιάς εμφανίζονται από τα μέσα Ιουνίου. Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν ευνοούν την ανάπτυξη του παθογόνου. Ο μύκητας προσβάλει τα φύλλα, όπου προκαλεί πολυάριθμες μικρές πολυγωνικές νεκρωτικές κηλίδες καστανού χρώματος. Συχνά πολλές κηλίδες ενώνονται και σχηματίζουν ευρύτερες νεκρωτικές επιφάνειες ενώ το φύλλο παίρνει κιτρινωπό χρώμα.

 Μετά την προσβολή ακολουθεί πρόωρη φυλλόπτωση η οποία όταν οι κλιματικές συνθήκες είναι πολύ ευνοϊκές για την ασθένεια, φθάνει μέχρι και την ολοκληρωτική αποφύλλωση των δέντρων. Η επέμβαση με τα κατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα μπορεί να γίνει από την αρχή της άνθισης μέχρι οι καρποί να αποκτήσουν το τελικό τους μέγεθος, ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Το αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται06:45Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο