LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2015 17:59

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Μένει, αλλά μετακινείται, η φθινοπωρινή κακοκαιρία με σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τι συνιστούν στους αγρότες οι ειδικοί.

Δελτίο Καιρού για Αγρότες

Η μεταστροφή τού καιρού από καλοκαίρι σε φθινόπωρο θα συνεχιστεί και το επόμενο διήμερο, με την κακοκαιρία όμως να μετακινείται όλο και ανατολικότερα και την ένταση των φαινομένων σε φθίνουσα πορεία.

Για αύριο Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στην δυτική χώρα.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές σε Σποράδες, Αν. Στερεά και Εύβοια, Αν. Μακεδονία και Θράκη καθώς και στα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 26 βαθμούς Κελσίου στα Βόρεια, από 14 ως 27 στην κεντρική χώρα, από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα είναι πνέουν δυτικοί 3-4 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί και πιο ενισχυμένοι, στα 4 με 5 μποφόρ.

Οδηγίες για τους αγρότες

Η πτήση της ευδεμίδας συνεχίζεται στο δίκτυο φερομονικών παγίδων, με μικρό αριθμό συλλήψεων, στην περιοχή του Ν. Καβάλας. Στο Ν. Σερρών (Άμπελοι, Τριανταφυλλιά) ο αριθμός των συλλήψεων παρουσιάζει μικρή αύξηση.

Στις περιοχές όπου παρατηρούνται προσβολές από το έντομο, ευνοείται η ανάπτυξη του βοτρύτη και της όξινης σήψης.

Όπου παρατηρούνται προβλήματα, συνιστάται να γίνει καταπολέμηση του εντόμου στις πρώιμες περιοχές και μετά από 4-5 ημέρες στις όψιμες, με σκευάσματα μικρής υπολειμματικής διάρκειας και πάντα σε συνεργασία με τους Τοπικούς Γεωπόνους.   

Ο καιρός σε 20 αγροτικές περιοχές

Δελτίο Καιρού - Αγρότες - 23-09-2015

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για τους αγρότες απο τον Τάσο Αρνιακό:

 

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΜΥμετεωρολόγος
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο