LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρού /

ΕΜΥ

Δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2015 17:34

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Σκυτάλη στους βοριάδες, με πτώση θερμοκρασίας και περιορισμό βροχοπτώσεων αναμένεται αύριο. Αναλυτική πρόγνωση για 20 περιοχές. Τι συνιστούν οι ειδικοί στους παραγωγούς.

Δελτίο Καιρού για Αγρότες

Πτώση της θερμοκρασίας, φέρνουν από αύριο οι βοριάδες, που θ αεπιρκατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, βοηθώντας στην αποστράγγιση της γης.

Άστατος αναμένεται να παραμείνει το Σάββατο ο καιρός, με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας, ενώ από το βράδυ αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων από τα Δυτικά.

Σε καθοδική πορεία ο υδράργυρος, θα κυμανθεί από 3 ως 15 βαθμούς Κελσίου στην Βόρεια Ελλάδα, από 6 ως 16 βαθμούς στην Κεντρική χώρα και στις νότιες περιοχές και την Κρήτη από 10 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι «χωρισμένοι», θα πνέουν από τα βορειοδυτικά σε όλη την υπόλοιπη χώρα, εκτός του Νοτίου Αιγαίου όπου θα επικρατούν νοτιάδες, εντάσεως 4-6 μποφόρ.

Δείτε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο σε 20 αγροτικές περιοχές, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν αναλυτικότερες πληροφορίες και πρόγνωση για περισσότερες περιοχές.

Δελτίο για αγρότες - πρόγνωση 28-03-2015

Οδηγίες για τους αγρότες

Στις δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν, από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, στους μηλεώνες των πεδινών πρώιμων περιοχών (στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας), διαπιστώθηκαν ώριμα ασκοσπόρια Φουζικλάδιου. Συνιστάται η επέμβαση με εγκεκριμένα σκευάσματα στο στάδιο της πράσινης κορυφής.

Επίσης, σε οπωρώνες με προσβολές από «Ψώρα του ΣΑΝ ΖΟΖΕ», συνιστάται από το στάδιο της διόγκωσης των οφθαλμών έως το στάδιο της πράσινης κορυφής, επέμβαση με κατάλληλα σκευάσματα, με την συμβουλή των τοπικών γεωπόνων.

Με την εφαρμογή αυτή, επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και μία σημαντική μείωση των χειμερινών αυγών του κόκκινου τετράνυχου, καθώς και καταπολέμηση των διαχειμαζόντων μορφών του Ανθονόμου της μηλιάς και της Βαμβακάδας.

Δελτίο καιρού για τους αγρότες, με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό:

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΜΥμετεωρολόγος
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:16Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο