LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social mediaΔημοσίευση: 10 Μαρτίου 2019 07:54

Το YouTube μπλοκάρει τα σχόλια σε βίντεο με παιδιά

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον εντοπισμό σχολίων από παιδόφιλους σε βίντεο όπου εμφανίζονται ανήλικοι.

YouTube - τηλεόραση

Το YouTube θα απενεργοποιήσει τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα αναρτημένα βίντεο που δείχνουν ανήλικους, σε μια προσπάθεια «να προστατεύσει καλύτερα τα παιδιά και τις οικογένειες». Αρκετές εταιρείες είχαν ενοχληθεί και είχαν την προηγούμενη εβδομάδα σταματήσει να διαφημίζονται στο YouTube, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι διαφημίσεις τους εμφανίζονταν δίπλα σε επιθετικά ή σεξουαλικά σχόλια που έκαναν παιδόφιλοι, κάτω από βίντεο με παιδιά. Για πρώτη φορά το θέμα είχε προκύψει το 2017 και τότε το YouTube είχε δηλώσει ότι θα πάρει μέτρα. Όμως, ένα πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού Wired αποκάλυψε ότι η κατάσταση, στο μεταξύ, επιδεινώθηκε μάλλον, παρά βελτιώθηκε.

Έτσι, μετά τον νέο “θόρυβο” που προκλήθηκε και αφού ήδη την προηγούμενη εβδομάδα αφαίρεσε δεκάδες εκατομμύρια σχόλια, το YouTube αποφάσισε πλέον να μπλοκάρει εξ ορισμού τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν όλων των βίντεο με μικρά παιδιά, κάτι που θα γίνει σταδιακά σε διάστημα μερικών μηνών, σύμφωνα με το BCC, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Reuters.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, στα βίντεο με πολύ μικρά παιδιά αυτόματα θα είναι απενεργοποιημένη η δυνατότητα σχολιασμού από τρίτους. Αυτό πιθανότατα θα αφορά ακόμη και τα βίντεο με τα παιδιά τους, που αναρτούν οι γονείς. Σε βίντεο με μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά και με εφήβους το μπλοκάρισμα των σχολίων δεν θα είναι αυτόματο, αλλά θα γίνεται, όταν το βίντεο προσελκύσει παιδοφιλικά σχόλια, κάτι το οποίο θα εντοπίζεται από “έξυπνο” λογισμικό με τον κατάλληλο αλγόριθμο.

AP - Παιδιά - Youtube - Google

Το YouTube ανέφερε ότι έχει αναπτύξει πλέον έναν πιο αποτελεσματικό σύστημα που μπορεί να εντοπίσει τα απαράδεκτα σχόλια σε βίντεο με παιδιά και να τα αφαιρέσει αμέσως μόνο του χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ακόμη, έκανε γνωστό ότι απαγόρευσε τελείως ορισμένα κανάλια (π.χ. FilthyFrankCilps) που κρίθηκαν ότι έθεταν σε κίνδυνο τα παιδιά, όπως κάποια στα οποία σοκαριστικό περιεχόμενο παρεμβαλλόταν ανάμεσα σε καρτούν.

Υπάρχει και ο αντίλογος στο μπλοκάρισμα του σχολιασμού, καθώς τα σχόλια που αφήνουν οι fans στα βίντεο, βοηθούν τους αλγόριθμους του YouTube, ώστε στη συνέχεια να “σερβίρουν” στους χρήστες περιεχόμενο πιο κοντά στις προτιμήσεις τους. Επίσης ορισμένοι δημιουργοί βίντεο εξέφρασαν ανησυχία ότι η απενεργοποίηση των σχολίων στα βίντεο τους θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη των καναλιών που έχουν στο YouTube.

«Κατανοούμε ότι τα σχόλια αποτελούν ένα σημαντικό μέσο ώστε οι δημιουργοί να δημιουργήσουν ένα ακροατήριο και να συνδεθούν μαζί του. Από την άλλη όμως, ξέρουμε ότι αυτό (σ.σ. η απενεργοποίηση πολλών σχολίων) είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε την κοινότητα του YouTube», αναφέρει το τελευταίο σε ανακοίνωση του.

Πάντως, παρά τη νέα πολιτική για τα βίντεο με παιδιά, τα σχόλια θα παραμείνουν μέρος του αλγορίθμου που κάνει συστάσεις στους χρήστες τι να παρακολουθήσουν. Επίσης, ορισμένοι δημιουργοί βίντεο με παιδιά, που έχουν κανάλι στο YouTube, θα διατηρήσουν το δικαίωμα σχολιασμού, εφόσον δεσμευθούν ότι θα παρακολουθούν προσεκτικά και θα περιορίζουν όταν πρέπει, τα σχόλια που θα αναρτώνται.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο