LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2019 10:35

Έτοιμη η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου από τρισδιάστατο εκτυπωτή (εικόνες)

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Γέφυρα. Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη γέφυρα από 3D εκτυπωτή που ξεπερνάει τα 26 μέτρα.

Πεζογέφυρα - τρισδιάστατος εκτυπωτής - Μπαοσάν - Σαγκάη

Η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τρισδιάστατο εκτυπωτή ολοκληρώθηκε στη συνοικία Μπαοσάν της Σαγκάης. 

Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου Τσινγκχουά, Σου Βεϊγκουό σε συνεργασία με την εταιρεία Shanghai Wisdom Bay Investment Management Company.

Το μήκος της είναι 26,3 μέτρα και το πλάτος 3,6 μέτρα. Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από την πολύ παλιά γέφυρα Άντζι στο Ζαοσιάν, την πιο παλιά, ανοιχτή, πέτρινη, αψιδωτή γέφυρα του κόσμου.

Στην γέφυρα είναι ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο: τα στοιχεία της τάσης της κατασκευής και της παραμόρφωσής της συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό θα έχει πρακτική συνέπεια όσον αφορά τη συμπεριφορά νέων υλικών σκυροδέματος και τις μηχανικές ιδιότητες της δομής των εκτυπωτικών εξαρτημάτων.

Πεζογέφυρα - τρισδιάστατος εκτυπωτής - Μπαοσάν - Σαγκάη

Πεζογέφυρα - τρισδιάστατος εκτυπωτής - Μπαοσάν - Σαγκάη

Πεζογέφυρα - τρισδιάστατος εκτυπωτής - Μπαοσάν - Σαγκάη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λύκειο: “Τελευταία κουδούνια” αυτή την εβδομάδα για τους μαθητές09:34Νέα Σμύρνη: Καταδίωξη με “γκάζια” για την αποφυγή αστυνομικού ελέγχου09:20ΔΥΠΑ - “Jobmatch”: Πλατφόρμα για εύρεση εργασίας και στον Τουρισμό09:06Ισραήλ: Εορτασμοί στη σκιά του πολέμου, για την επέτειο ίδρυσής του08:52Βόρεια Μακεδονία - Μητσοτάκης: Η Σιλιάνοφσκα ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας της, παραβιάζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών08:38Εορτολόγιο - 13 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα08:25“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια με καταιγιστικές εξελίξεις (εικόνες)08:11Βόρεια Μακεδονία - Σιλιάνοφσκα: Η πρόκληση, οι “συστάσεις” της ΕΕ και η ελληνική αντίδραση07:58Μάτι: Η δικαίωση δεν ήρθε ποτέ για τους συγγενείς των θυμάτων07:44Μητσοτάκης - Ερντογάν: Η “χημεία”, η Μονή της Χώρας και οι δηλώσεις07:31Ρώμη - Σάκκαρη: Η αντίπαλος στις “16”07:17Γλυκά Νερά: Λεωφορείο έπεσε σε στάση λεωφορείου και στύλο ηλεκτροδότησης (εικόνες)07:04Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα06:50ΠΣΖ - Μπαπέ: “Αντίο” στο Παρίσι με... ήττα για την πρωταθλήτρια Γαλλίας (εικόνες)06:36Πούτιν: Ο Σοϊγκού, η αποπομπή και το νέο πόστο06:23Καιρός: τοπικές βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα06:09Χιού Τζάκμαν: Θα υποδυθεί τον Ρομπέν των Δασών σε μια “σκοτεινή” ιστορία00:00Αχαΐα – καταγγελία: 23χρονος βίασε 62χρονη σε χωράφι23:46“Παγιδευμένοι”: Τι θα δούμε την Δευτέρα και την Τρίτη (εικόνες)23:32Περιστέρι – Προμηθέας Πάτρας: Χιτσκοκικό… διπλό για τους Αχαιούς23:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο