LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2018 13:38

Ταχύτερη η σύνδεση μέσω κινητού δικτύου σε σχέση με το WiFi στην Ελλάδα

Σε ποιες άλλες χώρες το WiFi χάνει “το στέμμα του”. Τι έδειξε σχετική μελέτη.

smartphone - κινητό τηλέφωνο

Στη λίστα των χωρών, όπου οι χρήστες smartphone απολαμβάνουν μεγαλύτερες ταχύτερες σύνδεσης μέσω του κινητού του δικτύου σε σχέση με το Wi-Fi, ανήκει η Ελλάδα. Η διαπίστωση ότι σταδιακά το Wi-Fi χάνει το στέμμα του όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, κάνει η εταιρεία OpenSignal σε σχετική μελέτη της. Όπως αναφέρει το sepe.gr, σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, σε 33 χώρες του κόσμου το κινητό δίκτυο εξασφαλίζει στους χρήστες ταχύτερη σύνδεση στο Διαδίκτυο σε σχέση με το Wi-Fi.

Η χώρα με τη μεγαλύτερη απόκλιση υπέρ της κινητής τηλεφωνίας είναι η Αυστραλία, όπου οι μέσες ταχύτητες είναι 13 Mbps γρηγορότερες από το WiFi. Στις περισσότερες χώρες, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι αρκετά παρόμοια και συνηγορούν υπέρ της επικράτησης των κινητών δικτύων σε θέματα ταχύτητας.

Στη μελέτη της, που εξετάζει το Wi-Fi και συγκρίνει τις επιδόσεις του με την εμπειρία του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, η εταιρεία OpenSignal διαπιστώνει ότι οι ταχύτητες λήψης μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι ανώτερες αυτών του Wi-Fi σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, της Γαλλίας, του Κατάρ, της Τουρκίας, του Μεξικό και της Νότιας Αφρικής. Σε αυτήν την κατηγορία των χωρών ανήκει και η Ελλάδα. “Πριν από μια δεκαετία, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ήταν απλά μια “ακριβή στάση” μεταξύ των WiFi hotspots για τους χρήστες, οι οποίοι επιθυμούσαν να είναι διαρκώς συνδεδεμένοι”, αναφέρει η εταιρεία.

Κυριαρχεί το WiFi

Στις ΗΠΑ, ωστόσο, το WiFi εξακολουθεί να παρέχει στους χρήστες ταχύτερη σύνδεση και συγκεκριμένα κατά 25 Mbps. Αναλυτικά, η έκθεση διαπιστώνει ότι οι χρήστες στη Γαλλία έχουν πλεονέκτημα 2,5 Mb ανά δευτερόλεπτο, ενώ το Κατάρ και η Τουρκία έχουν 11,8 Mb/s και 7,3 Mb/s αντίστοιχα. Οι ΗΠΑ δεν είναι η μοναδική περίπτωση, καθώς και σε άλλες δύο ψηφιακά “ώριμες” αγορές, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, η εμπειρία της ταχύτητας είναι σαφώς καλύτερη στις συνδέσεις μέσω Wi-Fi σε σύγκριση με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Οι αναλυτές της OpenSignal, εξηγώντας τη σταδιακή κυριαρχία των κινητών δικτύων έναντι του WiFi, σχολιάζουν ότι οι νεότερες τεχνολογίες κινητών επικοινωνιών, όπως το 4G, αύξησαν την υπεροχή των δικτύων. Σύμφωνα με την ανάλυση, σε 50 χώρες, το 63% αυτών που μελετήθηκαν, τα δίκτυα 4G προσφέρουν μια πιο γρήγορη εμπειρία λήψης σε σχέση με το Wi-Fi. Με τη χρήση δικτύων 3G, μόνο επτά χώρες γνώρισαν ταχύτερη εμπειρία και ακόμη και τότε η εμπειρία ήταν μέτρια σε σχέση με το WiFi. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η έλευση του 5G θα αυξήσει περαιτέρω το πλεονέκτημα ταχύτητας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ έρευναWiFi
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο