LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΑνακαλύψειςΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2018 18:35

Εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα στην Αίγυπτο (βίντεο)

Απείραχτη σαρκοφάγος ανοίχθηκε από τους αρχαιολόγους, με το περιεχόμενό της να προκαλεί δέος.

Αίγυπτος - μούμια - σαρκοφάγος

Μία σαρκοφάγος που είχε βρεθεί παλιότερα στη δυτική όχθη του Λουξόρ, στην Αίγυπτο, ανοίχθηκε αποκαλύπτοντας μυστικά της αιγυπτιακής δυναστείας.

Στο εσωτερικό της υπήρχε μία τέλεια διατηρημένη μούμια γυναίκας που ονομαζόταν Θούγια, η οποία χρονολογείται τον 18ο αιώνα.

Η σαρκοφάγος είχε ανακαλυφθεί στις αρχές του μήνα από ομάδα Γάλλων αρχαιολόγων, μαζί με μία ανθρωποειδή σαρκοφάγο, η οποία ανοίχθηκε και ερευνάται.

Νωρίτερα είχε ανακαλυφθεί τύμβο, μέσα στον οποίον βρίσκονταν 1000 ξύλινα και πήλινα αντικείμενα, καθώς και πέντε χρωματιστές μάσκες.

Για να φτάσουν οι αρχαιολόγοι στον τύμβο απομάκρυναν σκουπίδια που κάλυπταν μία έκταση 300 μέτρων. Στο χώρο υπήρχαν και τοιχογραφίες με χρώμα, στις οποίες απεικονίζονταν ο ενταφιασμένος και η οικογένειά του.

Ο τύμβος χρονολογείται στη μεσαία περίοδο βασιλείας, περίπου 4000 χρόνια πριν, όμως φαίνεται πως είχε χρησιμοποιηθεί και αργότερα.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μουμιοποιούσαν ανθρώπους για να διατηρήσουν τα σώματά τους για την άλλη ζωή, ενώ τα ζώα ως προσφορές για θρησκευτικούς λόγους.

Οι ανακαλύψεις στην Αίγυπτο δεν σταματούν.

Μόνο τον περασμένο χρόνο έχουν βρει δεκάδες ευρήματα, με τους επιστήμονες να ελπίζουν ότι αυτές οι ανακαλύψεις θα φωτίσουν την ιστορία τους και θα προσελκύσουν και πάλι τουρίστες, οι οποίοι στο παρελθόν επισκέπτονταν τη χώρα για να θαυμάσουν τους ναούς και τις πυραμίδες τους, όμως μετά την κρίση του 2011 έχουν μειωθεί δραματικά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο