LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2018 10:56

Ο Έλον Μασκ φεύγει από πρόεδρος της Tesla με ένα τεράστιο πρόστιμο

Ραγδαίες εξελίξεις στην Tesla. Ο Έλον Μασκ εξαναγκάζεται σε παραίτηση και πληρώνει 40 εκατ. δολάρια.

AP - TESLA - ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ

Η εταιρεία Tesla Inc και ο ιδρυτής της Έλον Μασκ συμφώνησαν να πληρώσουν έκαστος από 20 εκατομμύρια δολάρια στις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές και ο δισεκατομμυριούχος θα παραιτηθεί από πρόεδρος της εταιρείας, αλλά θα παραμείνει ωστόσο διευθύνων σύμβουλος, με βάση έναν διακανονισμό που ανακοίνωσε το Σάββατο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (SEC).

Η συμφωνία αναμένεται να προκαλέσει ανακούφιση στους επενδυτές, που ανησυχούσαν ότι μια μακρόχρονη νομική μάχη το μόνο που θα έκανε θα ήταν να έβλαπτε την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε την Πέμπτη μήνυση σε βάρος του 47χρονου Μασκ, κατηγορώντας τον για απάτη, αφού ανήρτησε σειρά «ψευδών ή παραπλανητικών» μηνυμάτων στο Twitter, που αφορούσαν την ενδεχόμενη αποχώρηση της εταιρείας από τη Γουόλ Στριτ.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν αναφέρεται ότι ο Μασκ «γνώριζε ή αδιαφορούσε να μάθει» ότι παραπλανούσε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου, όταν ανέφερε στα 22 εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter ότι μπορεί να απέσυρε την εταιρεία, στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή, και ότι είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπέστη απώλειες μετά την μήνυση της SEC, χάνοντας κεφάλαια αξίας σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στον διακανονισμό η Επιτροπή υπαναχώρησε από την απαίτησή της ότι ο Μασκ, το όνομά του οποίου είναι συνώνυμο με το brand της Tesla, θα πρέπει να του απαγορευτεί να διοικεί την εταιρεία, μια ποινή που πολλοί επενδυτές εκτιμούσαν ότι θα ήταν καταστροφική.

Ούτε ο Μασκ, ούτε η εταιρεία παραδέχθηκαν ή διέψευσαν τα ευρήματα της SEC ως μέρος του διακανονισμού.

Το αφεντικό της Tesla θα πρέπει πλέον να παραιτηθεί από πρόεδρος της εταιρείας εντός 45 ημερών και δεν επιτρέπεται να επανεκλεγεί σε αυτή την θέση για τρία χρόνια. Η Tesla είναι υποχρεωμένη να ορίσει δύο ανεξάρτητους διευθυντές στο διοικητικό της συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Τζέι Κλέιτον με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι η συμφωνία είναι προς το καλύτερο συμφέρον των αμερικανικών αγορών και των μετόχων της εταιρείας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Την βαθύτερη οικονομική κρίση της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βιώνει η Γερμανία – Για έλλειψη αποφασιστικότητας κατηγορείται η κυβέρνηση12:55Αγροτικές κινητοποιήσεις: Επεισόδια στο μπλόκο στο Κιάτο (βίντεο)12:41Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Ελεύθερη υπό όρους η Μογκερίνι – Επίσημες κατηγορίες για ευνοιοκρατία12:38Μητσοτάκης για αγρότες: Από 3,1 δις το 2024 στα 3,7 δις οι συνολικές πληρωμές - Οι ακραίες ενέργειες δεν βοηθούν12:24Αγρότες – Ημαθία: Μπλόκο στην Εγνατία Οδό (εικόνες)12:10Δένδιας: Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία είναι ζήτημα ισονομίας που αφορά όλους μας11:55Χατζηδάκης: Η πόρτα της κυβέρνησης είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες - 1,2 δις θα καταβληθούν τον Δεκέμβριο11:41Βόλος: Εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ πέθανε στο γραφείο του μπροστά στους συναδέλφους του11:27ΥΠΑΑΤ: Ασφαλή τα τρόφιμα στην ελληνική αγορά – Πάνω από 97% συμμόρφωση στους ελέγχους υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών11:13NATO: Η Ουκρανία πρέπει να βρίσκεται στην ισχυρότερη δυνατή θέση στις ειρηνευτικές συνομιλίες10:59Δυστύχημα στη Λούτσα: Είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης ο 29χρονος10:45Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:32Κυψέλη: Συνελήφθη 58χρονος για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και διακίνηση μεταναστών – Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο10:18Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 24χρονο για απαγωγή και απόπειρα βιασμού09:50Αγρότες – Καρδίτσα: Ενισχύεται το μπλόκο στην εθνική οδό09:35Κωνσταντοπούλου στον ΑΝΤ1: Είμαστε ξεκάθαρα με τους αγρότες – στηρίζουμε τα μπλόκα09:20Χρίστος Δήμας στον ΑΝΤ1: Την Πέμπτη τα υπόλοιπα 10 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου "Πάτρα – Πύργος" (βίντεο)09:05Μουντιάλ 2026: Με "παρόντα" τον Ντόναλντ Τραμπ η κλήρωση της τελικής φάσης 08:51Γερμάνια: Εκπλάπη φορτίο με 20.000 φυσίγγια των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη μεταφορά του08:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο