LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2018 10:56

Ο Έλον Μασκ φεύγει από πρόεδρος της Tesla με ένα τεράστιο πρόστιμο

Ραγδαίες εξελίξεις στην Tesla. Ο Έλον Μασκ εξαναγκάζεται σε παραίτηση και πληρώνει 40 εκατ. δολάρια.

AP - TESLA - ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ

Η εταιρεία Tesla Inc και ο ιδρυτής της Έλον Μασκ συμφώνησαν να πληρώσουν έκαστος από 20 εκατομμύρια δολάρια στις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές και ο δισεκατομμυριούχος θα παραιτηθεί από πρόεδρος της εταιρείας, αλλά θα παραμείνει ωστόσο διευθύνων σύμβουλος, με βάση έναν διακανονισμό που ανακοίνωσε το Σάββατο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (SEC).

Η συμφωνία αναμένεται να προκαλέσει ανακούφιση στους επενδυτές, που ανησυχούσαν ότι μια μακρόχρονη νομική μάχη το μόνο που θα έκανε θα ήταν να έβλαπτε την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε την Πέμπτη μήνυση σε βάρος του 47χρονου Μασκ, κατηγορώντας τον για απάτη, αφού ανήρτησε σειρά «ψευδών ή παραπλανητικών» μηνυμάτων στο Twitter, που αφορούσαν την ενδεχόμενη αποχώρηση της εταιρείας από τη Γουόλ Στριτ.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν αναφέρεται ότι ο Μασκ «γνώριζε ή αδιαφορούσε να μάθει» ότι παραπλανούσε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου, όταν ανέφερε στα 22 εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter ότι μπορεί να απέσυρε την εταιρεία, στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή, και ότι είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπέστη απώλειες μετά την μήνυση της SEC, χάνοντας κεφάλαια αξίας σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στον διακανονισμό η Επιτροπή υπαναχώρησε από την απαίτησή της ότι ο Μασκ, το όνομά του οποίου είναι συνώνυμο με το brand της Tesla, θα πρέπει να του απαγορευτεί να διοικεί την εταιρεία, μια ποινή που πολλοί επενδυτές εκτιμούσαν ότι θα ήταν καταστροφική.

Ούτε ο Μασκ, ούτε η εταιρεία παραδέχθηκαν ή διέψευσαν τα ευρήματα της SEC ως μέρος του διακανονισμού.

Το αφεντικό της Tesla θα πρέπει πλέον να παραιτηθεί από πρόεδρος της εταιρείας εντός 45 ημερών και δεν επιτρέπεται να επανεκλεγεί σε αυτή την θέση για τρία χρόνια. Η Tesla είναι υποχρεωμένη να ορίσει δύο ανεξάρτητους διευθυντές στο διοικητικό της συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Τζέι Κλέιτον με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι η συμφωνία είναι προς το καλύτερο συμφέρον των αμερικανικών αγορών και των μετόχων της εταιρείας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κίνηση στους δρόμους: Χάος σε κέντρο και Κηφισό προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση08:06Τζουμέρκα: Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία - "Ανά 100 μέτρα υπάρχει κατολίσθηση", λέει κάτοικος στο Καλημέρα Ελλάδα07:52Περιστέρι: Φωτιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:38Τυμπάκι: Κλειστά το Γυμνάσιο και το Λύκειο για την κηδεία του 19χρονου Ραφαήλ07:24Λευκός Οίκος: Πέθανε η εθνοφρουρός που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς07:10Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: 94 νεκροί και 76 τραυματίες06:56Προϋπολογισμός 2026: Μετατίθεται κατά μία μέρα η συζήτηση και ψήφιση του06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο