LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2018 11:37

Η εντυπωσιακή μακέτα για τη διαστημική βάση στον Άρη (εικόνες)

Το όραμά του για μια μελλοντική βάση στον Άρη παρουσίασε ο Έλον Μασκ, «ανεβάζοντας» στο Twitter σχετικές φωτογραφίες με την εντυπωσιακή μακέτα της βάσης.

Έλον Μασκ - διαστημική βάση - Άρης

Το όραμά του για μια μελλοντική βάση στον Άρη παρουσίασε ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της εταιρείας Space X, «ανεβάζοντας» στο Twitter σχετικές φωτογραφίες με την εντυπωσιακή μακέτα της βάσης.

Όπως υποστηρίζει, η «Βάση Άλφα» μπορεί να έχει γίνει πραγματικότητα έως το 2028 (αν και δύσκολα θα βρει πολλούς να τον πιστέψουν…). Οι εικόνες δείχνουν τον τεράστιο υπό κατασκευή πύραυλο BFR της εταιρείας να βρίσκεται στη βάση, δίπλα στις θολωτές εγκαταστάσεις της.

Το «δεξί χέρι» του Μασκ στη Space X, η Γκουίν Σότγουελ, επιβεβαίωσε τις προθέσεις της εταιρείας να εκτοξεύσει τον πύραυλο BFR για πρώτη φορά το 2020 σε μια δοκιμαστική πτήση γύρω από τη Γη. Η πρώτη αποστολή στη Σελήνη προγραμματίζεται για το 2022 και στον Άρη το 2024.

Όπως είπε ο Σότγουελ, μιλώντας σε συνέδριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη «Ντέιλι Μέιλ», «θα θέλαμε να μεταφέρουμε ένα μεγάλο φορτίο στην επιφάνεια του φεγγαριού το 2022 και έχουμε σχέδια να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη το 2024». Παραδέχθηκε ότι «αυτά τα σχέδια μπορεί να ακούγονται τρελά», αλλά όπως είπε, «οτιδήποτε έχουμε κάνει έως τώρα, φαινόταν τρελό στους ανθρώπους».

Με ύψος 106 μέτρων, ο BFR θα είναι πολύ μεγαλύτερος από τον τωρινό «γίγαντα» της Space X, τον πύραυλο Falcon Heavy (Βαρύ Γεράκι) ύψους 70 μέτρων. Θα μπορεί να μεταφέρει έως 150 τόνους στο διάστημα και θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμος.

Έλον Μασκ - διαστημική βάση - Άρης

Ήδη o 42χρονος Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα έχει συμφωνήσει να πληρώσει ένα άγνωστο ποσό για να είναι ο πρώτος που θα πετάξει με τον BFR σε ένα ταξίδι επτά ημερών γύρω από τη Σελήνη, πιθανώς το 2023, και μάλιστα σχεδιάζει να πάρει μαζί του μια ομάδα έξι έως οκτώ καλλιτεχνών.

Έλον Μασκ - διαστημική βάση - Άρης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο