LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2018 00:02

Πείραμα: Δοκιμάζεται ασανσέρ που θα μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα

Κάθε φορά θα είναι δυνατό να μεταφερθούν έως 30 άνθρωποι με ταχύτητα έως 200 χιλιομέτρων την ώρα, με ένα ενδιάμεσο σταθμό στα 36.000 χιλιόμετρα.

AP - Δορυφόρος - Γη - Σελήνη

Ιάπωνες μηχανικοί αναπτύσσουν ένα διαστημικό ανελκυστήρα και θα πραγματοποιήσουν την πρώτη δοκιμή του αυτό το μήνα, στέλνοντας μια μικρογραφία του στο διάστημα, προκειμένου να δοκιμάσουν την τεχνολογία.

Οι ερευνητές της κατασκευαστικής εταιρείας Obayashi και του Πανεπιστημίου Σιζουόκα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, θα εκτοξεύσουν με τη βοήθεια της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας την επόμενη εβδομάδα, από το νότιο ιαπωνικό νησί Τανεγκασίμα, ένα πύραυλο Η-2Β, που θα μεταφέρει τον εξοπλισμό του μίνι ανελκυστήρα σε ένα ζεύγος δορυφόρων.

Η μικροσκοπική καμπίνα έχει μήκος μόλις έξι εκατοστών, πλάτος τρία και ύψος έξι. Αν όλα πάνε καλά, θα κινηθεί κατά μήκος ενός καλωδίου δέκα μέτρων, που θα έχει τεντωθεί στο διάστημα ανάμεσα σε δύο επίσης μικροσκοπικούς δορυφόρους.

Πρωτοφανές πείραμα από Ιάπωνες στο διάστημα

Καθώς ο «ανελκυστήρας» θα κινείται από τον ένα δορυφόρο προς τον άλλο – ένα πείραμα που δεν έχει ξαναγίνει έως τώρα- θα παρακολουθείται από κάμερες εγκατεστημένες στους δύο δορυφόρους.

«Πρόκειται για το πρώτο στον κόσμο πείραμα που θα δοκιμασθεί η κίνηση ενός ανελκυστήρα στο διάστημα» δήλωσε εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας.

Βέβαια, από την αρχική αυτή δοκιμή ενός μίνι ανελκυστήρα έως τη δημιουργία ενός κανονικού διαστημικού ανελκυστήρα που θα μεταφέρει πολλούς ανθρώπους, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Η πατρότητα της ιδέας ανήκει από το 1895 στον Ρώσο επιστήμονα Κονσταντίν Τσιολκόφσκι, ενώ τη χρησιμοποίησε μετά από μερικές δεκαετίες σε ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας ο ‘Αρθουρ Κλαρκ.

Πιο πρόσφατα έχουν προταθεί διάφορα σχέδια, αλλά ουκ ολίγες τεχνικές δυσκολίες έχουν έως τώρα εμποδίσει την κατασκευή ενός τέτοιου ανελκυστήρα που θα ανεβοκατεβαίνει χιλιάδες χιλιόμετρα.

Το νέο ιαπωνικό σχέδιο βασίζεται στη χρήση της τεχνολογίας των νανοσωλήνων άνθρακα, οι οποίοι είναι τουλάχιστον 20 φορές πιο ισχυροί από το χάλυβα. Στόχος είναι η κατασκευή ενός ανελκυστήρα που θα φθάνει σε ύψος έως 96.000 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη και σε αυτόν θα ταξιδεύουν διαστημικοί τουρίστες μετά το 2050.

Κάθε φορά θα είναι δυνατό να μεταφερθούν έως 30 άνθρωποι με ταχύτητα έως 200 χιλιομέτρων την ώρα, με ένα ενδιάμεσο σταθμό στα 36.000 χιλιόμετρα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έκλεισαν την Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου για να κάνουν κόντρες22:28Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς Ρομά - 450 αστυνομικοί στο σχέδιο22:14Σλοβακία: Σύγκρουση δύο τρένων - Αναφορές για πολλούς τραυματίες22:00Εργατικό δυστύχημα στη Βόνιτσα: Πέθανε ο 47χρονος που έπεσε από απορριματοφόρο21:46Βόλος - Σοκ με τον λιμενικό που ασελγούσε σε ανήλικους: Ζήτησε να μη το μάθει η οικογένειά του21:32Formula 1: Ανενόχλητος νικητής ο Λάντο Νόρις στην Βραζιλία - Εντυπωσιακός για άλλη μια φορά ο Μαξ Φερστάπεν21:18Κέρκυρα: Τμήμα παλιών οχυρώσεων έπεσε λόγω της κακοκαιρίας και καταπλάκωσε τρία αυτοκίνητα (εικόνες)21:04Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα20:49ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων μπαίνει η χώρα - Σε απόγνωση αγρότες και κτηνοτρόφοι 20:35Βορίζια: Προφυλακίστηκαν τα τρία αδέρφια της οικογένειας Φραγκιαδάκη20:20Αντώνης Σαμαράς για την κόρη του, Λένα: Ευχαρίστησα τον Θεό για τα 34 χρόνια που την είχαμε κοντά μας20:06AEK: Μονόπλευρη πολιορκία και εύκολη νίκη στο Παγκρήτιο Στάδιο19:52Η “καταιγίδα” αμερικανικών κυρώσεων κατά τουρκικών εταιρειών μετά τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν19:35Φιλιππίνες: Δύο νεκροί από τον υπερτυφώνα Φουνγκ-γουόνγκ 19:28Ισραήλ: Παραδόθηκε μια ακόμα σορός - Έχουν παραδοθεί 24 από τις 28 που υποσχέθηκε η Χαμάς στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός 19:11Χαλκίδα: Συνελήφθη άνδρας που διέπραξε τέσσερις ληστείες - Είχε χτυπήσει έναν άνδρα με πέτρα στο κεφάλι18:54Ισραήλ: Δεν θα υπάρξουν τουρκικές μπότες στο έδαφος18:37Χανιά: 21χρονος με ψεύτικο όπλο σκόρπιζε τον τρόμο18:20Εγνατία Όδος: Κλειστό το ρεύμα προς Ηγουμενίτσα στο Νεοχώρι μετά από τροχαίο ατύχημα18:06Αντώνης Σαμαράς για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα χρήματα από την Ευρώπη, έπρεπε να πηγαίνουν στους νόμιμους δικαιούχους (βίντεο)17:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο