LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2018 19:00

Έλληνας μεταξύ των 100 σημαντικότερων ανθρώπων παγκοσμίως στην ψηφιακή διακυβέρνηση!

Ποιος είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που λαμβάνει την μία διάκριση μετά την άλλη, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γιάννης Χαραλαμπίδης

Στην λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων, στην ψηφιακή διακυβέρνηση, με βάση την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα, βρίσκεται ο Γιάννης Χαραλαμπίδης.

Ο διεθνής οίκος Apolitical, στις 8 Αυγούστου 2018, επέλεξε τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που στόχο έχει να αναδείξει την διεθνή ηλεκτρονική ή ψηφιακή διακυβέρνηση, περιλαμβάνοντας άτομα από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, ο Έλληνας καθηγητής έχει βραβευτεί για το 2ο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eGovernment, ως ο 8ος σημαντικότερος συγγραφέας στο πεδίο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ενώ έχει πάρει τρεις φορές πρώτο βραβείο στο διεθνές συνέδριο IFIP-eGOV. 

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ δήλωσε σχετικά, «Είμαστε περήφανοι, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά και στο Αιγαίο γενικότερα, που έχουμε ανθρώπους της επιστημονικής ωριμότητας και ακαδημαϊκής εξωστρέφειας του κ. Χαραλαμπίδη» και πρόσθεσε, «Η αναγνώριση της υψηλής αξίας Ελλήνων ακαδημαϊκών σε διεθνές επίπεδο, μόνο να συμβάλλει μπορεί στην πρόοδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Ελλάδα. Ειδικά στο πεδίο της διακυβέρνησης, δείχνει ότι δημιουργούνται σημαντικοί πόλοι τεχνογνωσίας στα ελληνικά ΑΕΙ, που μπορούν να διοχετεύσουν μοναδική γνώση και εμπειρία για ένα πολύ κρίσιμο θέμα, που αφορά όλη την κοινωνία». 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η λίστα δημιουργήθηκε μέσω της πρότασης υποψηφίων από εμπειρογνώμονες και υψηλά στελέχη κρατών, επιχειρήσεων και διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΟΣΑ, του Open Government Partnership, του Ινστιτούτου Alan Turing, της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο ατύχημα στον Βόλο: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε φανάρι11:04Πάτρα: Συναγερμός για την 16χρονη που αγνοείται - Βίντεο ντοκουμέντο από την τελευταία φορά που εθεάθη10:50Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο 21χρονοι που προσπάθησαν να διαρρήξουν οχήματα10:36Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού κάτω των 12 ετών10:22Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην ΠΕΟ Λάρισας - Βόλου10:08Στο "ψυγείο" η Βόρεια Ελλάδα – Με καθυστέρηση χτύπησε το κουδούνι σε σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών09:54Θεσσαλονίκη: Δέμα με ναρκωτικά "προσγειώθηκε" στις φυλακές Διαβατών09:40Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου στο "Πρωινό" - Ο άγγελός μου έφυγε μαρτυρικά09:26Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Εκτός δράσης μετά από τραυματισμό ο Φώτης Ιωαννίδης09:12Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή08:58"Όχι" στο σημερινό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό λένε οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας08:44Θεσσαλονίκη: Στόχος εμπρησμού ΑΤΜ στο κέντρο της πόλης08:30Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των «πράσινων» για τον Αντίνο08:16Νέα Μαγνησία: Φωτιά σε αποθήκη κουφωμάτων τα ξημερώματα08:02Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:48ΗΠΑ: Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE07:34Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑ07:20Αγρότες μπλόκου Νίκαιας: "Όχι" στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:06Τραμπ: Έξτρα δασμοί 25% σε κάθε χώρα που έχει δοσοληψίες με το Ιράν06:52Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό06:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο