LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 03 Αυγούστου 2018 10:58

“Momo”: Παγκόσμιος συναγερμός για το νέο διαδικτυακό παιχνίδι “θανάτου” – Νεκρή μια 12χρονη

Μετά την "Μπλε Φάλαινα" που "σκότωσε" 100 παιδιά, τρόμο προκαλεί το "Momo".  Οι προειδοποιήσεις των Αρχών.

Momo - θανατηφόρο διαδικτυακό παιχνίδι

Συναγερμός έχει σημάνει σε παγκόσμιο επίπεδο για το νέο διαδικτυακό «παιχνίδι» με την ονομασία «Momo». Το «παιχνίδι» θεωρείται εξίσου επικίνδυνο με την «Μπλε Φάλαινα» που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 100 παιδιά παγκοσμίως.

Οι αστυνομικές αρχές στο Μπουένος Άιρες, καθώς και στο Μεξικό έχουν ήδη εκδώσει κατεπείγον σήμα προς τους γονείς, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους, ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί ο θάνατος μίας 12χρονης στην Αργεντινή.

Ανάλογο σήμα εξέδωσε και η ισπανική αστυνομία, καλώντας τους χρήστες και τους γονείς ανηλίκων, να μην χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Momo σε καμία περίπτωση, διότι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Μέχρι στιγμής αναφορές για την εμφάνιση του Momo έχει γίνει από Μεξικό, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Το παιχνίδι που γίνεται viral μέσω WhatsApp, θεωρείται εξίσου επικίνδυνο με τη «Μπλε Φάλαινα», που έγινε αιτία θανάτου για πάνω από 100 νεαρά άτομα, παγκοσμίως.

Momo - θανατηφόρο διαδικτυακό παιχνίδι

Το Momo ξεκίνησε από το Μεξικό μέσω Facebook και ζητά από τον παίκτη να καλέσει έναν τηλεφωνικό αριθμό στον οποίο απαντά το avatar μιας κοπέλας, η μορφή της οποίας είναι παραμορφωμένη, παραπέμποντας σε άτομο που πάσχει από νευρική ανορεξία. Ο παίκτης καλείται να φέρει εις πέρας μια ριψοκίνδυνη δοκιμασία.

Οι σχεδιαστές του Momo έχουν κλέψει τη μορφή της κοπέλας από τον Γιαπωνέζο καλλιτέχνη Μιντόρι Χαγιασι, ο οποίος, όπως δεν είχε ιδέα για την κλοπή της φιγούρας που είχε σχεδιάσει και δεν είχε καμία σχέση με το παιχνίδι.

Momo - θανατηφόρο διαδικτυακό παιχνίδι

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο