LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 17 Ιουνίου 2018 08:13

Την Ημέρα του Πατέρα τιμά η Google

Στις 19 Ιουνίου του 1910 γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, που ακόμα μέχρι και σήμερα τιμάται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα - Google Doodle

Σκοπός της Ημέρας είναι να τιμήσει αυτό το ξεχωριστό, για κάθε άνθρωπο, άτομο, τον πατρικό δεσμό και την επιρροή του πατέρα στην κοινωνία.

Η έμπνευση για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα, ήταν της Αμερικανίδας Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, η οποία ήθελε να τιμήσει τη μνήμη 210 πατεράδων, που χάθηκαν στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Μόνονγκα, το Δεκέμβριο του 1907, στη Δυτική Βιρτζίνια.

Μεταξύ άλλων πατεράδων, όμως, ήθελε να τιμήσει και τον δικό της, Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που μεγάλωσε μόνος του την ίδια και τα πέντε αδέλφια της.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα επιχειρήθηκε να θεσμοθετηθεί από το Αμερικανικό Κογκρέσο, το 1913, όμως καταψηφίστηκε μπροστά στο φόβο περί εμπορευματοποίησης της γιορτής. Δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια θεσμοθέτησής της έγινε το 1916, όταν ο Πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον επισκέφτηκε το Σπόουκεν, όπου έκανε και σχετική ομιλία.

Τελικά ο Λίντον Τζόνσον καθιέρωσε επισήμως της γιορτή το 1966, με προεδρικό διάταγμα, που τιμούσε τους πατεράδες, καθιερώνοντας την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Ο Ρίτσαρντ Νίξον οριστικοποίησε τη γιορτή ως μόνιμη εθνική εορτή των ΗΠΑ, το 1972.

Όσον αφορά την Ελλάδα, τη γιορτή καθιέρωσαν οι διαζευγμένοι πατεράδες, μέσω του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥΓΑΠΑ). Ο ιδρυτής του, Νίκος Σπιτάλας, πήρε ώθηση για την κίνηση αυτή, εξαιτίας της στάσης από πλευράς Δικαιοσύνης στους πατεράδες όσον αφορά τα διαζύγια.

Άλλωστε, η επικοινωνία και η «χημεία» των μπαμπάδων με τα παιδιά τους είναι ιδιαίτερη και σίγουρα αρκετά διαφορετική σε σχέση με τις μαμάδες. Παίζουν διαφορετικά, τα πειράζουν περισσότερο, τα πετούν στον αέρα, «παλεύουν» μαζί τους… Η σχέση αυτή μπορεί με έναν «μαγικό» τρόπο να λύσει την όποια ψυχοκινητική συστολή του παιδιού και να τους ανοίξει περισσότερο τους ορίζοντες.

 

 

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη07:13Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”07:01Λασίθι: Έκρυβαν ναρκωτικά και σύνεργα σε σπίτια και ΙΧ (εικόνες)06:48Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:35Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη06:21Καιρός: Βροχές, σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη06:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο