LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 02 Μαΐου 2018 19:02

Οριστικό ΣΤΟΠ Τέλος εποχής για τα τηλεγραφήματα ΣΤΟΠ!

Μετά από περισσότερο από έναν αιώνα η Orange έβαλε τέλος στην υπηρεσία τηλεγραφημάτων. 

τηλεγραφήματα -  Γαλλία - Orange

«Μια σελίδα της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών γυρίζει - ΣΤΟΠ»: η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange επιβεβαίωσε σήμερα ότι, έπειτα από περισσότερο από έναν αιώνα, έβαλε τέλος στην υπηρεσία τηλεγραφημάτων, η οποία επιβίωνε μέσα σε σχεδόν πλήρη διακριτικότητα. 

Η είδηση ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις 23:59, τη στιγμή της επίσημης διακοπής της υπηρεσίας, με ένα τηλεγραφικού στυλ μήνυμα στο Twitter του Κριστόφ Ντι, ενός εργαζομένου της Orange ο οποίος συμμετέχει σε μια κοινότητα εργαζομένων του γίγαντα των τηλεπικοινωνιών.

«Μια σελίδα της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών γυρίζει προς όφελος των νέων τεχνολογιών - ΣΤΟΠ - Καλή τύχη και ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους μας που εξακολουθούσαν να εξασφαλίζουν τη λειτουργία αυτής της υπηρεσίας - ΣΤΟΠ», λέει το μήνυμα αυτό.

Ο Κριστόφ Ντι εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ανήρτησε το μήνυμά του στο Twitter επειδή, ακόμη και στους κόλπους της Orange, «πάρα πολλοί συνάδελφοι (...) αγνοούσαν ότι η υπηρεσία αυτή εξακολουθούσε να υφίσταται».

τηλεγραφήματα -  Γαλλία - Orange

Συνολικά «γύρω στους σαράντα» μισθωτούς της Orange εξασφάλιζαν ακόμη τη λειτουργία της υπηρεσίας, έχοντας παράλληλα και άλλες δραστηριότητες, εξήγησε. Σύμφωνα με τον ίδιο, 1.400 τηλεγραφήματα εστάλησαν τον Απρίλιο, κυρίως από επαγγελματίες που χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία αυτή για νομικούς λόγους.

Το τηλεγράφημα αποτελούσε νόμιμο τρόπο, για παράδειγμα για να υπάρξει επίσημη επικοινωνία μ' έναν μισθωτό που δεν πηγαίνει πια στη δουλειά του, ή για να δοθεί επισήμως μια παραγγελία. Η υπηρεσία είχε τιμή περίπου 15 ευρώ για 50 λέξεις.

Το μήνυμα δεν μεταφερόταν πλέον από ταχυδρόμο στην κατοικία του παραλήπτη, όπως γινόταν αρχικά, αλλά από τηλεφωνητή της Orange που καλούσε τον παραλήπτη τηλεφωνικά και του πρότεινε να του διαβάσει το κείμενο του τηλεγραφήματος. 

Η υπηρεσία, η οποία δημιουργήθηκε το 1879, επέτρεπε να ενημερώνονται γρήγορα οικείοι όταν το τηλέφωνο δεν υπήρχε ακόμη. Η υπηρεσία είχε επιβιώσει της γενίκευσης του τηλεφώνου, όμως τα SMS και το Ίντερνετ της κατάφεραν το μοιραίο πλήγμα.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο