LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 01 Μαΐου 2018 21:11

Διευθυντής ΑΠΕ: όσο πλησιάζουμε στις τουρκικές εκλογές, τόσο θα αυξάνονται οι επιθέσεις από χάκερ

Ο Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ αναφέρθηκε στην χθεσινή κυβερνοεπίθεση Τούρκων χάκερ που διήρκεσε 4 περίπου λεπτά. "Χτύπησαν" και ιστοσελίδα πολυεθνικής εταιρείας.

hacking - hacker - χάκερ

Την εκτίμηση του ότι όσο πλησιάζουμε στις τουρκικές εκλογές του Ιουνίου, τόσο θα αυξάνονται οι κυβερνοεπιθέσεις από Τούρκους χάκερ, διατύπωσε ο Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλης Ψύλλος με αφορμή την χθεσινή επίθεση στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Όπως έγινε γνωστό, χθες το βράδυ, στην αρχική σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου εμφανιζόταν ένα μήνυμα στην τουρκική γλώσσα, το οποίο, κάνοντας σαφή αναφορά στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, απειλούσε ευθέως την Ελλάδα, καλώντας την «να μην ξεχνάει το παρελθόν της» και «να μην υποθάλπει τρομοκράτες».

Ο κ. Ψύλλος ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «τέτοιες επιθέσεις θα γίνονται ολοένα και πιο συχνές όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές». Έκανε ακόμη γνωστό ότι το μήνυμα «θα σας ρίξουμε στη θάλασσα» που αναρτήθηκε στην κεντρική ιστοσελίδα του πρακτορείου διήρκησε 4 λεπτά. Ανακοίνωσε πως η επίθεση των Τούρκων χάκερ «θα γίνει γνωστή στα διεθνή φόρα και τις επαγγελματικές ενώσεις στις οποίες ανήκουμε».

ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΑΚΕΡ -  ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σε ανακοίνωσή του, "το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το μήνυμα, το οποίο προβλήθηκε για λίγα λεπτά στην ιστοσελίδα, υιοθετούσε τις τουρκικές κατηγορίες για υπόθαλψη από την Ελλάδα τρομοκρατών και γκιουλενιστών.
Οι συνάδελφοι στο Πρακτορείο Ειδήσεων έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν το πολύτιμο και πολύπλευρο έργο τους. Την ίδια προσπάθεια για έγκυρη ενημέρωση καταβάλλουν και οι δημοσιογράφοι της Τουρκίας, οι οποίοι εργάζονται υπό την απειλή διώξεων, ενώ πολλοί έχουν οδηγηθεί στις φυλακές και έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας. Αύριο θα ενημερωθεί σχετικά η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων". 

Τούρκοι «χάκαραν» και άλλες ιστοσελίδες

Τούρκοι χάκερ, πιθανότατα οι ίδιοι, χτύπησαν στην διάρκεια της Πρωτομαγιάς και την ιστοσελίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας Suzuki στην Ελλάδα, καθώς και την σελίδα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού.

Όποιος επιχειρούσε να μπει στην κεντρική σελίδα τους έβλεπε το ίδιο μήνυμα που αναρτήθηκε χθες από τους Τούρκους χάκερ και στην σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, και το οποίο έκανε σαφή αναφορά στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν έχουν εκδοθεί στην Τουρκία, στην οποία κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες, απειλώντας ευθέως την Ελλάδα και καλώντας την «να μην ξεχνάει το παρελθόν της» και «να μην υποθάλπει τρομοκράτες».

Τούρκοι hackers - επίθεση - suzuki.gr

«Ελλάδα ξεχνάς γρήγορα, ρίξαμε στη θάλασσα τους προγόνους σας, θα το ξανακάνουμε» είναι η απειλή των Τούρκων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο