LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social mediaΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2018 20:10

Το Playboy... εγκαταλείπει το Facebook

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στον απόηχο του σκανδάλου με την διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του δημοφιλούς δικτύου.

AP - Playboy

Οι εκδόσεις Playboy ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα κλείσουν όλες τους λογαριασμούς τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, επισημαίνοντας ότι δεν δέχονται να είναι «συνεργοί», στον απόηχο του σκανδάλου με τη γιγαντιαία διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του δημοφιλούς δικτύου.

Ο όμιλος με το διάσημο λογότυπό του, το κουνελάκι, εξηγεί σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι «οι πρόσφατες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη φερόμενη κακή διαχείριση από το Facebook των δεδομένων χρηστών του ενίσχυσε την απόφασή μας να αναστείλουμε όλες τις δραστηριότητές μας στην πλατφόρμα, επί του παρόντος».

«Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια φίλοι μας συνδέονται με το Playboy μέσω των διαφορετικών σελίδων μας στο Facebook και αρνούμαστε να είμαστε συνεργοί εκθέτοντάς τους σε αυτές τις πρακτικές» εξηγεί η εταιρεία.

«Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ανακοινώνουμε ότι εγκαταλείπουμε την πλατφόρμα Facebook, απενεργοποιώντας τους λογαριασμούς Playboy τους οποίους η εταιρεία Playboy Enterprises διαχειρίζεται απευθείας».

«Εδώ και χρόνια, είναι δύσκολο για το Playboy να παρουσιάσει τις αξίες του στο Facebook εξαιτίας των αυστηρών οδηγιών επί του περιεχομένου» υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου.

Όμως, ακόμα κι αν ο όμιλος επέλεξε να «διαφοροποιήσει τη φωνή του Playboy», προκειμένου να ανταποκριθεί στα κριτήρια του Facebook, ιδίως στο θέμα των γυμνών φωτογραφιών, προκειμένου να μπορεί να έχει παρουσία στο δίκτυο, το πρόσφατο σκάνδαλο το οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει.

«Το Playboy προασπιζόταν πάντοτε τις ατομικές ελευθερίες και τη γιορτή του σεξ. Σήμερα, θα κάνουμε ένα νέο βήμα σε αυτήν τη μάχη» συμπεραίνεται στο δελτίο τύπου.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ FacebookPlayboy
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο