LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2018 12:51

Αυτή είναι η νέα γενιά δικτύων και smartphones (βίντεο)

Νέα δίκτυα και νέες τεχνολογίες δικτύων και τεχνητής νοημοσύνης στο Mobile World Congress, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη.

Κινητά G5 - Ισπανία

Πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι θα κάνουν χρήση του διαδικτύου από το κινητό τους τηλέφωνο μέχρι το 2025, ποσοστό που ξεπερνά το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών του GSMA, που διατυπώνονται στο μεγαλύτερο συνέδριο ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς, το Mobile World Congress στην Βαρκελώνη.

Σήμερα ήδη κάνουν χρήση του διαδικτύου μέσω του κινητού τους περίπου τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι. Οι αυξητικές τάσεις σύμφωνα με τους αναλυτές οφείλονται στο γεγονός της πτώσης των τιμών σε συσκευές έξυπνων κινητών, στην διείσδυση των υψηλών ταχυτήτων πρόσβασης καθώς και γενικότερα στην αύξηση των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που το 2025 θα έχουν φτάσει τα 5,9 δισεκατομμύρια διεθνώς.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Βαρκελώνης, που άνοιξε χθες τις πύλες του, παρουσιάστηκε μια σειρά «μαύρων» τεχνολογιών, όπως το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων -Internet of Things -IoT), το δίκτυο 5G, τα βιομετρικά smartphone, με ειδικότητα τα παιχνίδια, ήταν κάποια από τα σπουδαιότερα εκθέματα.

Το IoT είναι αισθητήρας που εγκαθίσταται στα βουνά, ώστε να παρακολουθεί για ενδεχόμενους σεισμούς και κατολισθήσεις και να στέλνει μήνυμα στα μόνιτορ ή και απευθείας στα smartphone των χρηστών πριν συμβεί η φυσική καταστροφή.

Η ευκινησία είναι ένα συνεχές κυνήγι για τους κατασκευαστές ρομπότ. Εννέα από αυτούς συνεργάστηκαν μέσω του 5G και παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά, αφού τα ρομπότ αποδίδουν πολύ καλύτερα. Στην έκθεση βρέθηκαν ρομπότ τα οποία συναρμολόγησαν τρία διαφορετικά είδη στυλό, χαράσσοντας μάλιστα τα ονόματα των αγοραστών τους πάνω τους.

Η αναγνώριση του ματιού, που γίνεται με βιομετρική ταυτοποίηση, είναι το επόμενο βήμα της αναγνώρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων, που πλέον χρησιμοποιείται στο ξεκλείδωμα κινητών, τραπεζικών συναλλαγών, ακόμα και ελέγχους ασφαλείας.

Σύμφωνα, άλλωστε με τους κατασκευαστές, η επόμενη γενιά smartphone θα έχει μόνο οθόνη, συνεπώς και δεν θα είναι δυνατή η τοποθέτηση χώρου για δακτυλικά αποτυπώματα.

Κι ενώ οι τεχνολογίες των smartphone εξελίσσονται και αναβαθμίζονται, αναλόγως προχωρούν και οι τεχνολογίες δικτύων και τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο.

Η έκθεση αναμένεται να προσελκύσει 108.000 επισκέπτες από πάνω από 200 χώρες, για να δουν τα περίπου 2.300 εκθέματα.

Η έκθεση, που έγινε για πρώτη φορά το 2006 στη Βαρκελώνη, θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο