LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΑνακαλύψειςΔημοσίευση: 20 Φεβρουαρίου 2018 07:46

Αυτό είναι το αεροσκάφος που πετά με... πετάλι! (βίντεο)

Το εγχείρημα του Γάλλου πιλότου και το αεροσκάφος που κατασκεύασε, το οποίο θυμίζει Ζέπελιν. 

Αεροσκάφος - πετάλι - Γαλλία

Ένας Γάλλος ειδικός στα αερόστατα, ο Στεφάν Ρουσό, δοκίμασε για πρώτη φορά αεροσκάφος που κινείται με πετάλι.

Σκοπός του είναι να διασχίσει τη Μεσόγειο, από τη Νίκαια προς την πόλη Καλβί (Calvi) στη βόρεια Κορσική, κάπου μεταξύ Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.

Ο Ρουσό ισχυρίζεται ότι είναι ο μοναδικός πιλότος που πιλοτάρει τέτοιο αεροσκάφος, το οποίο απαιτεί κατανόηση της ευαισθησίας της αεροδυναμικής, ώστε να καταφέρει να διανύσει τα 175 χιλιόμετρα από τη μία μέχρι την άλλη πλευρά των ακτών.

Η παραμικρή αλλαγή στον άνεμο ή στη θερμοκρασία μπορεί να αποβεί μοιραία για τον πιλότο, καθώς δύναται να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την κατασκευή.

Το αεροσκάφος μοιάζει με ένα μικρό Ζέπελιν και γι’αυτό ο Ρουσό το αποκαλεί «ζέπι». Διαθέτει δομή για τα πετάλια, όπως το ποδήλατο, δύο προπέλες και ένα 20 μέτρων μπαλόνι γεμάτο με ήλιο.

Το 2008 ο ίδιος είχε προσπαθήσει να περάσει το Στενό της Μάγχης, είχε όμως μόλις καταφέρει να ταξιδέψει 35χλμ, μετά από οκτώ ώρες πεταλιού.

Δέκα χρόνια αργότερα, είναι έτοιμος να δοκιμάσει να κάνει ένα άλλο ταξίδι, του οποίου η επιτυχία εξαρτάται κυρίως από τη Φύση, παρά από τις δικές του ικανότητες.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε μάντρα - Νεκρός ο οδηγός18:27Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)18:18Δανία: Εκκένωση του αεροδρομίου μετά από απειλή για βόμβα18:03Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Καταγγελία - Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο