LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2018 18:46

Από τα fake news στα… fake videos

Ηθοποιοί παίζουν εν αγνοία τους σε ροζ βίντεο χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Fake news - Fake videos

Μετά τις ψευδείς ειδήσεις (fake news) έρχονται τα ψευδή βίντεο (fake videos). Η τεχνολογία της μηχανικής μάθησης άρχισε ήδη να χρησιμοποιείται για να δημιουργηθούν πορνό βιντεοκλίπ, στα οποία πρωταγωνιστούν διάσημες ηθοποιοί του Χόλιγουντ και τραγουδίστριες ποπ.

Η τεχνητή νοημοσύνη αντικαθιστά τα πρόσωπα των πραγματικών πρωταγωνιστριών των πορνό φιλμ με εκείνα των ηθοποιών και των τραγουδιστριών.

Έτσι, η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Έμα Ουότσον, η Τέιλορ Σουίφτ, η Γκαλ Γκαντότ (Wonder Woman), η Μέιζι Ουίλιαμς (Game of Thrones), η Ντέιζι Ρίντλεϊ (Star Wars) και άλλα «αστέρια» έχουν βρεθεί εν αγνοία τους να κάνουν ακατονόμαστα πράγματα προς τέρψη των χρηστών του διαδικτύου, στους οποίους διανέμονται αυτές οι «δημιουργίες». Τα βιντεοκλίπ είναι συχνά τόσο καλά, που δεν διακρίνονται από μια κανονική πορνοταινία.

Μια ομάδα στον διαδικτυακό τόπο Reddit έχει αφιερώσει μήνες για τη δημιουργία και την εξάπλωση αυτών των ψευδο-πορνοφίλμ, σύμφωνα με τη βρετανική «Guardian», όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο «πρωτοπόρος» υπήρξε κάποιος με το όνομα «deepfake».

Τέτοιες πιο ερασιτεχνικές αντικαταστάσεις προσώπων προσφέρουν διάφορες εφαρμογές όπως το Snapchat, αλλά η ποιότητα της δουλειάς του «deepfake» και των μιμητών του κινείται σε ανώτερο επίπεδο χάρη στο «χεράκι» που έχει βάλει η προχωρημένη τεχνητή νοημοσύνη.

Άλλωστε, οι δυνατότητες της τεχνολογίας, έχουν φανεί από το γεγονός ότι ανάλογες αντικαταστάσεις προσώπων (όχι πορνό) έχουν γίνει από ερευνητές σε ειδησεογραφικά βίντεο με διασημότητες της πολιτικής επικαιρότητας.

Ένας άλλος χρήστης του Reddit, ο «deepfakeapp», κυκλοφόρησε μια εφαρμογή για υπολογιστή, η οποία επιτρέπει σε κάθε χρήστη να δημιουργήσει το δικό του «πονηρό» βιντεοκλίπ. Αν και δεν είναι εύκολη στη χρήση της, καθώς απαιτεί οκτώ έως 12 ώρες επεξεργασίας για να παραχθεί ένα σύντομο «κλιπ», η εφαρμογή έδωσε ώθηση σε μια νέα γενιά «δημιουργών».

Ο «deepfakeapp» έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Motherboard για «μια καλή αρχή» και υποσχέθηκε «νέες βελτιώσεις τις επόμενες μέρες και εβδομάδες». Όπως ανέφερε, «τελικά, θέλω να τη βελτιώσω σε σημείο που οι χρήστες να μπορούν να διαλέγουν ένα βίντεο στον υπολογιστή τους, να 'κατεβάζουν' από μία ελεύθερα προσβάσιμη βιβλιοθήκη ένα νευρωνικό (υπολογιστικό) δίκτυο που σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και μετά να αντικαθιστούν το πρόσωπο του βίντεο με το πάτημα ενός κουμπιού».

Η ευκολία αυτή ήδη δημιουργεί ανησυχίες ότι στο μέλλον δεν θα μπορεί κανείς να εμπιστευθεί όχι μόνο την αξιοπιστία πολλών ειδήσεων, αλλά ούτε των ταινιών ή εν γένει οποιουδήποτε βιντεοσκοπημένου υλικού.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων19:18Κυρίαρχος στο β' μέρος ο Προμηθέας19:03Μπλόκα αγροτών: Ουρές χιλιομέτρων στη Λαμίας - Αθηνών και στους παραδρόμους (βίντεο)18:49Ηράκλειο: Συνελήφθη 35χρονος για τρεις κλοπές18:35Σουηδία: Φονική η καταιγίδα “Γιοχάνες” που σάρωσε τη χώρα18:21Κίεβο: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 750.000 νοικοκυριά μετά το χθεσινό ρωσικό σφυροκόπημα18:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο