LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2018 18:49

Η Ρωσία φιλοδοξεί να αποκτήσει τον δικό της Διαστημικό Σταθμό

Εκτόξευση 150 δορυφόρων έως το 2025 και αποστολή στη Σελήνη περιλαμβάνονται στα μεγαλεπήβολα σχέδια της Roscosmos.

ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ROSCOSMOS

Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία “Roscosmos”, στο πλαίσιο ενός μεγαλεπήβολου διαστημικού προγράμματος, προγραμματίζει να εκτοξεύσει 150 δορυφόρους έως το 2025, να δημιουργήσει τον δικό της Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να ξεκινήσει αποστολές στην Σελήνη με διαστημόπλοια νέας γενιάς.

Ο γενικός διευθυντής της, Ίγκορ Καμαρόφ, ανακοίνωσε σήμερα ότι «την περίοδο έως το 2025 (που είναι η περίοδος εφαρμογής του νέου διαστημικού προγράμματος της Ρωσίας), η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία προγραμματίζει να ανανεώσει σημαντικά το δορυφορικό της σύστημα και να πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 εκτοξεύσεις δορυφόρων, αυξάνοντας αισθητά τον αριθμό των δορυφόρων που θα τεθούν σε τροχιά.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το ρωσικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Glonass όσον αφορά τις εγγυήσεις της παγκόσμιας ασφάλειας και τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας.

Αναφερόμενος στις προοπτικές αυτές ο Καμαρόφ υπογράμμισε την σημασία που δίνει σ’ αυτές το τελευταίο διάστημα η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία, η οποία έχει πεισθεί, όπως είπε, ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός τέτοιου δορυφορικού συστήματος. Προσέθεσε μάλιστα ότι «στο προσεχές μέλλον το θέμα αυτό πρέπει να μελετηθεί και να τεθούν οι αντίστοιχοι στόχοι».

ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ROSCOSMOS

Ο γενικός διευθυντής της Roscosmos, Ιγκόρ Καμαρόφ, αναφερόμενος σε μελλοντικές αποστολές στον Άρη , δήλωσε ότι για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν έχει δοθεί εντολή στις επιχειρήσεις του διαστημικού τομέα να σχεδιάσουν νέους πυραυλοκινητήρες με υλικά υψηλής τεχνολογίας

Στο μεταξύ η Ρωσία προγραμματίζει το 2019 να ολοκληρώσει την δεύτερη φάση της κατασκευής του ρωσικού τμήματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και να εντάξει σ’ αυτό τρεις νέες κάψουλες, δήλωσε ο γενικός σχεδιαστής των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων Γιεβγκένι Μάρκιν, επισημαίνοντας ότι «οι κάψουλες αυτές είναι σχεδιασμένες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελέσουν την βάση για την δημιουργία ενός αυτοτελούς ρωσικού διαστημικού σταθμού».

Ο Γιεβγκένι Μάρκιν αναφέρθηκε επίσης και στο νέο διαστημόπλοιο “Federatsia” το οποίο θα μπορεί να προσγειωθεί στην Σελήνη με ακρίβεια επτά χιλιομέτρων. Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα του νέου διαστημοπλοίου είπε ότι η κάψουλα προσελήνωσης (σεληνάκατος), που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι 10 φορές, θα μπορεί να πραγματοποιήσει ομαλή προσγείωση με ακρίβεια έως επτά χιλιόμετρα, θα διασφαλίζει τη διάσωση του πληρώματος καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στη Σελήνη σε περίπτωση ανάγκης και θα είναι αναβαθμισμένο ως προς τις ανέσεις για το πλήρωμα του.

Έκλειψη Σελήνης

Στόχος του διαστημικού προγράμματος που αφορά την Σελήνη είναι, σύμφωνα με τον Μίκριν, οι επισκέψεις στην βάση που θα δημιουργηθεί στην Σελήνη, μέσω της οποίας μπορεί να πραγματοποιείται εξόρυξη και επεξεργασία σπάνιου ορυκτού πλούτου.

Το τελευταίας τεχνολογίας διαστημόπλοιο “Federatsia”, θα μεταφέρει ανθρώπους και φορτία στο διάστημα αλλά και στην Σελήνη. Το πλήρωμα του θα είναι έως τέσσερις κοσμοναύτες. Το διαστημόπλοιο θα μπορεί να βρίσκεται σε τροχιά αυτόνομης πτήσης έως 30 ημέρες , ενώ στον διαστημικό σταθμό έως έναν χρόνο. Ανάλογα με τις τροποποιήσεις που θα γίνονται σ’ αυτό το διαστημόπλοιο θα μπορεί να έχει τέσσερις ή πέντε θέσεις επιβαινόντων. Το πρώτο διαστημόπλοιο “Federatsia”, που θα κατασκευαστεί κατά 80% από σύνθετα υλικά, προγραμματίζεται να έχει κατασκευαστεί έως το 2021.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργία20:32Τέλλογλου για προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης: Χάος με τις πληρωμές αγροτών – Καταγγέλουν "κουτσουρεμένα ποσά"20:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο