LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2017 19:51

Το πλήρωμα του Sirius “επέστρεψε” στη Γη

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, οι «κοσμοναύτες» πραγματοποίησαν μια «πλήρη τροχιά γύρω από την Σελήνη», και διάφορους εικονικούς ελιγμούς γύρω από τον «δορυφόρο της Γης».

Sirius

Το πλήρωμα του χερσαίου «διαστημόπλοιου» που συμμετείχε στο πείραμα με την επωνυμία SIRIUS το οποίο δεν ήταν παρά μια προσομοίωση πτήσης στη Σελήνη, ‘επέστρεψε’ στη Γη.

Μόλις ολοκληρώθηκε το πείραμα, την καταπακτή του «διαστημόπλοιου» άνοιξε και από την κάψουλα βγήκαν τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες κοσμοναύτες που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πείραμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ιατρικών και Βιολογικών προβλημάτων. Πρόκειται για την Άννα Κίκινα, Μαρκ Σερόφ, Βίκτορ Φέτερ, Ελένα Λουτσίσκαγια, Νατάλια Λίσοβακαι Ιλιά Ρουκαβίσνικοφ. Όλοι οι επίδοξοι κοσμοναύτες που συμμετείχαν στο πείραμα, θα πάρουν  κάποιο μπόνους το οποίο θα είναι διαφορετικό για τον καθένα.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, οι «κοσμοναύτες» πραγματοποίησαν μια «πλήρη τροχιά γύρω από την Σελήνη», και διάφορους εικονικούς ελιγμούς γύρω από τον «δορυφόρο της Γης». Στο πλαίσιο του προγράμματος «διαστημικής πτήσης»  το πλήρωμα έμαθε να χειρίζεται ένα εικονικό διαστημικό όχημα. Εκτός των άλλων πραγματοποίησαν ένα πείραμα, το οποίο είχε ζητήσει η NASA, στην διάρκεια του οποίου μέσα από ένα εικονικό «φινιστρίνι» του διαστημικού σταθμού,  το πλήρωμα παρατηρούσε την επιφάνεια της «Σελήνης» επιλέγοντας τις πιο κατάλληλες τοποθεσίες για «προσελήνωση».

Κατά τη διάρκεια της ‘πτήσης’ οι επιστήμονες του Ινστιτούτου  Ιατρικών και Βιολογικών προβλημάτων, είχαν την δυνατότητα να μελετήσουν  τους ρόλους που είχε αναλάβει το κάθε μέλος του πληρώματος, τις ηγετικές τους ικανότητες, τη μεταξύ τους συνεργασία σ’ έναν περιορισμένο χώρο, τη βιοχημική τους κατάσταση και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Επίσης εφαρμόστηκαν νέες μέθοδοι ψυχολογικής υποστήριξης του πληρώματος και μέθοδοι που αφορούν την κατανομή του χώρου στα διαστημόπλοια του μέλλοντος ώστε να μπορούν να εργάζονται άνετα τα μέλη του πληρώματος. Στο πλαίσιο ενός πειράματος, τα μέλη του πληρώματος πραγματοποίησαν μετρήσεις του θορύβου στους κοιτώνες τους ενώ με βάση τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών οι επιστήμονες θα αναλύσουν τους γενικούς θορύβους που δημιουργούνται στο «διαστημόπλοιο».

Τρία από τα έξι μέλη του πληρώματος του SIRIUS δοκίμασαν με επιτυχία τον προσομοιωτή του νέου ρωσικού διαστημοπλοίου «Federatsia». Πρόκειται για έναν πλήρη προσομοιωτή με σύστημα διεύθυνσης, προσέγγισης και σύνδεσης με διαστημικό σταθμό. Συγκεκριμένα ο Σερόφμ ο Ρουκαβίσνικοφ και η Κίκινα εκτελούσαν κατά σειρά διάφορους δυναμικούς χειρισμούς για να αξιολογηθεί η επιχειρησιακή τους ικανότητα, ενώ κατά την διάρκεια των χειρισμών τους πραγματοποιούνταν μετρήσεις της πιέσης, των καρδιακών παλμών και της στρεσογόνου κατάστασης τους.

Ο διευθυντής του  Ινστιτούτου  Ιατρικών και Βιολογικών προβλημάτων  Όλεγκ Ορλόφ είχε δηλώσει στο Ria Novosti  ότι στο πλαίσιο του πειράματος SIRIUS, θα αξιολογηθούν οι πρώτες παράμετροι της πτήσης που θα πραγματοποιήσει στο μέλλον  ο διαστημικός σταθμός Deep Space Gateway ο οποίος θα τεθεί σε τροχιά γύρω από την Σελήνη, για την  κατασκευή του οποίου το 2024 έχουν συμφωνήσει οι διαστημικές υπηρεσίες των δύο χωρών Roskosmos  και NASA.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣελήνηΓηπλήρωμαSirius
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Τεττέη - Το αντίο στην Κηφισιά21:50Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα21:36Η Χαμάς επαναλαμβάνει πως δεν θα καταθέσει τα όπλα, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Νετανιάχου21:22Μητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους21:08ANT1 Sports: Μεταγραφικές εξελίξεις σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Κορυφαία του κόσμου η Φωτεινή Τριχά20:54Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ, με φόντο τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή20:40Ο Άντριου Γκάουντλοκ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στη Ρόδο20:26Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30Ισπανία: Τρεις νεκροί και μία τραυματίας από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία19:16Στο Σεν Τροπέ η τελευταία κατοικία της Μπριζίτ Μπαρντό19:02Μπλόκα: Πρωτοχρονιά στον ΒΟΑΚ θα κάνουν οι αγρότες18:48Ο Τραμπ είχε σήμερα μια "θετική τηλεφωνική συνομιλία" με τον Πούτιν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος18:34Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)18:20Η Ουκρανία επιχείρησε να χτυπήσει το σπίτι του Πούτιν στο Νόβγκοροντ με 91 drones – Διαψεύδει ο Ζελένσκι 18:06Η ΑΕΚ "έκλεισε" τον 20χρονο διεθνή Βούλγαρο στόπερ Μάρτιν Γκεοργκίεφ17:52Χανιά: Κρούσμα ελονοσίας σε 22χρονο μετανάστη17:38Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Δύο αδέρφια βρέθηκαν νεκρά από αναθυμιάσεις17:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο